Cum să-ți antrenezi câinele cu averi

Câine așezat într-un scaun

În formarea câinilor, un aversiv este ceva ce folosiți pentru a opri un câine comportament nedorit. Acesta include lucruri pe care un câine îl găsește dezastruos sau inconfortabil, cum ar fi un pulverizator de mere amar, un guler de șoc sau un agitator poate. Aceste metode nu ar trebui utilizate în locul altor formări, ci sunt cele mai eficiente atunci când sunt asociate cu Instruirea cu ascultare.

Înainte de a utiliza aversivii, este mai bine să vă gândiți la opțiunile dvs. cu mare grijă. În timp ce acestea pot fi eficiente în anumite situații, există o serie de probleme asociate utilizării lor.

Înțelegeți aversivii

Există multe lucruri diferite care pot fi folosite ca averi. Înainte de a putea utiliza (sau evita utilizarea) acestora, este important să înțelegeți ce este privit ca un aversiv. Ele sunt de obicei legate de simțurile unui câine:

  • Gust: Acești averi sunt utilizați în mod obișnuit pentru a preveni mestecarea unui câine. Acestea includ spray-uri de mere amare, piper, oțet sau orice altceva pe care le puteți aplica unui obiect pentru a face dezamăgitor câinelui dvs.
  • Atingere: Aversivii din această categorie sunt neplăcute pentru ca câinele dvs. să se simtă. Aceasta include șocul de la un covor pentru a menține câinii de pe mobilier sau un guler de șoc pentru a le menține în curte. O sticlă de pulverizare de apă, suprafețe lipicioase (E.G., Banda cu două fețe) și suprafețele alunecoase precum folia de aluminiu sunt, de asemenea, utilizate în mod obișnuit ca descurajare.
  • Sunet: Aceste averi creează zgomote pe care câinii găsesc deranjante. Lucruri cum ar fi cutii de agitare, coarne de aer, aspiratoare și fluiere se încadrează în această categorie.

Acordați atenție reacției câinelui dvs

Când vine vorba de aventuri, eficacitatea va depinde foarte mult de câine. Un câine se poate opri în melodiile sale la sunetul unui agitator poate fi plin de bani, în timp ce altul nu poate chiar să clipească. Unii câini pot înceta să mestece piciorul de masă la primul gust al mărului amar, iar alții au fost cunoscuți că se bucură de gustul, făcându-i astfel mai multe șanse să mestece articolul.

Când utilizați aversivii, acordați atenție reacției câinelui dvs. Vrei să te asiguri că deservesc de fapt scopul pentru care le-ai intenționat.

Nu suprasolicitați aversiunile

Uneori, aventurile devin mai puțin eficiente cu atât le folosiți mai mult. De exemplu, dacă vă pulverizați câinele cu apă când sare pe tejghea, poate fi surprins suficient pentru a sări. După câteva spray, totuși, câinele se poate obișnui cu ea, iar spray-ul nu va mai avea niciun efect.

Dacă utilizați o avertizare averstă, faceți acest lucru cu ușurință. Faceți tot posibilul pentru a utiliza alte metode pentru a corecta comportamentul, cum ar fi o firmă "nu" atunci când câinele sare pe tejghea. Recompensa câinele - chiar dacă este doar laudă - când face ceea ce cereți și va învăța ceea ce este un comportament acceptabil dacă sunteți consecvent.

Aveți grijă de asocierea dvs. cu aversivii

O altă problemă este că sunteți adesea în controlul averistei, așa că se întâmplă numai atunci când sunteți în jur. De exemplu, câinele dvs. se poate opri Counter Surfing Când o pulverizați cu sticla de pulverizare, dar în curând va afla asta numai se pulverizează când ești în cameră. Aici nu vă antrenezi câinele să nu contracareze Surf, nu-l învață doar să nu contracareze când ești în jur.

Încercați în schimb o abordare diferită. În exemplul de surfing contra, veți dori să fiți proactivi mai degrabă decât reactivi. Păstrați contoarele clare de ispitele de alimente și învățați câinele dvs. pentru a-și păstra labele pe podea. Poti de asemenea Trimiteți câinele dvs. la "locul" Când gătiți și evitați hrănirea resturilor de masă de câine, astfel încât să nu învețe să iubească alimentele oamenilor.

Nu utilizați aversivii cu câini înfricoșători

Câini înfricoșătoare de obicei, nu reacționează bine la aventuri, astfel încât acestea ar trebui evitate cu câini care tind să fie timizi sau care sperie cu ușurință. Un zgomot puternic care ar putea pur și simplu, pur și simplu, un câine de pe contorul de bucătărie poate face un câine înfricoșător îngrozit să intre vreodată în bucătărie din nou. În acest caz, aversivul este de fapt prea eficient. Se poate descompune încrederea câinelui în tine și poate provoca alte probleme comportamentale care sunt mai greu de rezolvat.

Cu acești câini, este important să vă concentrați atenția dvs. de formare asupra tehnicilor pozitive de armare. Nu numai că este o abordare mai blândă, dar va contribui, de asemenea, la construirea legăturii pe măsură ce câinele devine mai încrezător în tine.

Evitați agresiunea clădirii

Studiile de cercetare au confirmat ceea ce mulți formatori de câini au crezut de ani de zile: câinii care sunt pedepsiți sunt mai probabil să reacționeze cu agresiunea. Acesta este cazul cu anumiți averi. Dacă dați câinelui dvs. o corecție de leșie sau loviți-o, de exemplu, câinele poate mârâi, snap sau musca ca răspuns.

Acest lucru poate deveni un comportament învățat, iar câinele poate acționa la cea mai mică indiciu de agresiune spre el. Chiar dacă intenția persoanei a fost complet nevinovată - un copil încântat să vadă un "catelus", de exemplu - câinele poate să-l perceapă ca o amenințare. Proprietarii de câini ar trebui să se străduiască pentru efectul opus și să facă tot posibilul opriți comportamentul agresiv.

De multe ori, soluția este de a evita pedepsirea comportamentului rău cu o avertizare aversă și, în schimb, atenția câinelui la o experiență pozitivă. De exemplu, mai degrabă decât stropirea fulgilor de piper fierbinte pe o bucată de mobilier pe care câinele dvs. mestecați, oferă o jucărie plină de tratament pentru a mesteca și a-și ocupa timpul.

Probleme și comportament de verificare

În multe cazuri, aventurile pot fi considerate inumane, deoarece sunt dăunătoare câinelui. Există multă dezbatere despre utilizarea gulerelor de șoc, deoarece unii cred că șocul provoacă dureri de câini. Alți averi discutabili includ lovirea, corecțiile de leșie, rulourile alfa și utilizarea colierelor de șoc.

Înainte de a utiliza orice aversivitate, asigurați-vă că vă gândiți dacă va avea efecte dăunătoare asupra câinelui dvs. Ceva de genul spray-ului de mere amar poate fi foarte eficient și salvați mobila. Cu toate acestea, bazându-se pe un guler de șoc pentru antrenament are potențialul de a transforma un câine prietenos într-unul timid sau agresiv.

Este important să se uite la opțiunile alternative, care pot fi mai eficiente. De exemplu, Armare pozitivă este recomandată peste pedeapsă, deoarece învață câini ceea ce doriți de fapt să facă fără toate efectele secundare negative. Trecând printr-o clasă de formare sau de lucru cu un comportament veterinar, sunt alte opțiuni.

Există, de asemenea, e-colare multifuncționale disponibile. În timp ce majoritatea acestor dispozitive au, de asemenea, opțiunea de șoc, mulți proprietari de câini constată că nu trebuie să o folosească niciodată. În schimb, ei folosesc funcțiile de vibrate și beep ale gulerului ca un instrument de comunicare pentru a ajuta la formarea normală a ascultării. Când este utilizat cu abordarea corectă, e-gulerele pot fi eficiente și sigure.

Rețineți că creșterea câinilor bine comportați necesită timp și răbdare. Dacă lipiți cu el, puștiul dvs. poate deveni cu adevărat prietenul tău cel mai bun și va face tot ce te întrebi, pentru că câinii vor să-i mulțumească poporului lor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi câinele cu averi