Primul ajutor pentru animale: tratarea mușcăturii animalelor

Aur Retriever se joacă cu un alt câine de companie

Puii sunt atât de curioși încât pot aborda un câine ciudat sau chiar o critică sălbatică și riscă o mușcătură de animale. Deci, dacă se întâmplă cel mai rău și cățelușul tău este mușcat? Mușcăturile de la animalele sălbatice sau animalele necunoscute creează un potențial Rabieaza rabie. Pisicile nefericite cu un cățeluș de pește ar putea chomp în jos, iar dinții de pisici ascuțiți creează mușcături de puncție pe care nu le puteți vedea chiar sub blană. Aproape toate mușcăturile de pisici devin infectate și se pot umfla și se transformă într-un abces.

Mușcături de la câini

Una dintre cele mai frecvente mușcături animale suferite de cățeluși sunt de la alți câini. Câinii pot mușca să-și păstreze teritoriul sau resursele, din teamă sau protecție sau din cauza pradă agresiune. Câini de vecinătate, câini rătăciți sau sălbatici, iar coioții pot provoca daune extraordinare și pot ucide cățelul.

Mușcăturile de câine pot fi foarte grave. Când dinții caninilor perforați pielea, ei pot rupe și pot rupe mușchiul de sub când atacatorul își scutură capul. Gândiți-vă la daune Puppy dinți atunci când copilul copilul apucă și scutură o jucărie umplută - și multiplicați-o cu două sau de trei ori pentru a vă imagina ce se întâmplă cu corpul de catelus fragil.

Organele interne pot fi zdrobite sau sfâșiate, oasele pot fi fractura, iar ochii pot ieși din soclu. Agricultura poate literalmente "să-și zboară creierul" și să ducă la schimbări de personalitate / emoție în același mod în care "Sindromul Baby Baby" poate deteriora creierul dezvoltării copilului.

Toate Rănile de mușcătură a animalelor nevoie de atenție veterinară. Dar primul ajutor poate ajuta la prevenirea infecției (este nevoie de bacterii cu aproximativ o oră înainte de a provoca probleme). Cu sever răni mușcături, Primul ajutor poate fi necesar pentru a vă salva viața catelului și pentru a-l menține în viață pentru a ajunge la medicul veterinar pentru îngrijirea profesională.

Primul ajutor pentru mușcăturile de animale

Opriți atacul: Înainte de orice altceva, sparge lupta. Fi foarte atent că nu deveniți singuri victime ale mușcăturii. Animalele sălbatice și pisicile rulează de obicei de îndată ce se apropie un om. Pentru câini, folosiți un corn de aer pentru a surprinde și urmăriți atacatorul de victimă. Înmuierea cu un spray de apă din furtun sau dumping o găleată de apă pe câine că atacantul poate, de asemenea, să funcționeze. Apucând câinele agresiv, totuși, îl poate cere să te atace. Dacă trebuie să contactați, luați coada sau ambele picioare din spate la "roabă", astfel încât atacatorul eliberează victima.

Este respirația de catelus? Unele leziuni ale mușcăturii pot perfora plămânii sau pot rupe diafragma. Acest lucru poate cauza puii să nu mai respiră. Dacă se întâmplă acest lucru, va trebui să administrați respirația de salvare. Care ar putea sări - să pornească din nou respirația, sau este posibil să trebuiască să continuați suportul respirației pe drumul spre spitalul de animale.

Verificați bătăile inimii catelusului: Nu vă asumăm automat că catelul dvs. este dincolo de faptul că este ajutat dacă nu detectați bătăile inimii. Cupă mâna pe punctul de piept, chiar în spatele "cotului" să se simtă pentru bătăile inimii și dacă nu este acolo, efectuați CPR.

Deal cu șoc: Chiar dacă respirația și inima catelusului continuă să fie nemulțumiți, o vătămare a mușcăturii poate provoca șocuri. El ar putea sângera pe interiorul corpului de mușcături adânci sau vânătăi, iar șocul îl poate ucide în mai puțin de 20 de minute. Păstrează-l cald, iar capul coborî și ia-l la veterinar cât mai curând posibil.

Restrângeți catelul dvs.: Mușcăturile sunt foarte dureroase și pentru a trata câinele copilului - și să-l împiedice să facă rănirea mai rău - veți avea nevoie restrângeți-vă catelul.

Sângerarea controlului: Ca și în cazul persoanelor, aplicarea unei presiuni constante constante este cea mai bună modalitate de a controla sângerarea. Majoritatea rănilor de mușcătură nu sângerează o mare afacere și aplicând o cârpă moale curată, cu o presiune fermă, ar trebui să oprească sângerarea în aproximativ cinci minute.

Curățați în jurul plăgii: VET dvs. va dori să furnizeze unguente antibacteriene adecvate sau alte medicamente, dar puteți ajuta la prevenirea unei contaminări ulterioare prin curățarea în jurul rănirii. Un pic de apă caldă și pot fi folosite săpun neschimbate. Dacă catelul dvs. este într-o mulțime de durere, așteptați să aveți veterinarul dvs. curățați rana, astfel încât să poată administra medicamente de sedare și durere sau amorțiți mai întâi zona.

Oferiți ameliorarea durerii: Până când veți obține a durere prescripție de la veterinar, puteți utiliza un pachet de gheață pentru a ușura disconfortul. Înmuiați o cârpă cu apă rece, inelați-o, puneți-o peste rană și aplicați pachetul de gheață deasupra.

Pentru mușcături grave de ochi și burtă

Furnizați o bandă de burtă: Mușcăturile care pătrund pe abdomen pot deschide și expune organele interne sau pot să le permită să se scurgă. Țineți burta catelului împreună cu un prosop curat înfășurat tot drumul în jurul abdomenului și al spatelui și asigurați-vă cu un bandaj elastic. Dacă nu aveți bandajul, utilizați o folie de plastic auto-lipit.

Păstrați ochii umezi: Dacă globul ocular apare din soclu, înmuiați un pad steril de tifon sau un nou burete de machiaj cu soluție salină de lentile de contact sau apă caldă și acoperiți ochiul până când pupul poate ajunge la medic veterinar.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Primul ajutor pentru animale: tratarea mușcăturii animalelor