Fly mușcături pe câini: prevenirea, semnele și tratamentele

Muștele par adesea foarte neobișnuite creaturi pentru noi, dar pentru câinele nostru pot provoca disconfort sau chiar le-au pus în pericol. Diferența este că ne putem apăra cu succes de la ei, în timp ce companionul nostru canin nu poate fi adesea atât de eficient în această privință. Pentru a înțelege cum să ne protejăm câinele, trebuie să discutăm de ce apar atacurile de zbor asupra câinilor și ceea ce ar trebui să facem odată ce le recunoaștem.

Muște muscul?

Oamenii care locuiesc în orașe, adesea întâlnesc o muște comună a casei, iar această zbor nu ne va mușca, ci doar ne-a născut. Cu toate acestea, multe alte tipuri de muște care pot fi găsite în aer liber, în natură, zone rurale sau ferme, mușcă.

Unele tipuri de mușchi sunt muște stabile, muștele de cai sau muștele negre. Deci, nu subestimați niciodată aceste creaturi și să fiți în căutarea semnelor de mușcătură de pe câinele dvs.

De ce mușcă muscul?

Muștele sunt parazitare și atrase de mamifere. Cea mai logică explicație pentru mușcăturile lor este pur și simplu alimentarea sângelui și a pielii sfâșiate, dar ar fi, de asemenea, atrase de alte tipuri de alimente sau particule de fecale.

Deoarece câinii au temperatura caldă corporală și un strat gros de strat, este, de asemenea, un loc minunat pentru a crea un cuib în care muștele pot pune ouă. Țineți cont de faptul că din ouăle lor, pot apărea viermi care exacerbează rana de mușcătură pe câinele dvs.

Chiar dacă vă curățați câinele în mod regulat, el încă poate prinde niște murdărie și, în combinație cu căldura emisă de câinele nostru, face pentru o țintă perfectă.

LEGATE DE: Cele mai bune repellente pentru câini

Sunt muscate periculoase pentru câini

Care este cel mai probabil țintă?

Există câini care sunt mai probabil să fie atacați de muște. Rasele mai mici de câini sunt de obicei mai sigure de această neplăcere. Câinii care au un tip vertical de urechi sunt înscriși ca cele mai afectate rase.

De asemenea, câinii care au petrecut mult timp în afară sunt mai în pericol decât cei pe care îi păstrăm în interiorul casei noastre sau un apartament. Dacă câinele dvs. este folosit pentru a fi în interior, puneți ecrane pe ușile și ferestrele pentru a crea condiții și mai sigure.

Sunt muscate periculoase pentru câini?

Mușcăturile de zbor pot fi periculoase pentru câini și nu doar din cauza durerii, câinele se simte după ce a fost mușcat sau dezgustul pe care îl simțim când ne gândim la zbura cuib de pe câinele nostru.

Muștele sunt atrase de locurile dureroase pe piele, cum ar fi marcajele musculare deja create, rănile deschise și zgârieturile. Pentru a face lucrurile și mai rău, deoarece muștele merg în locuri murdare, ei transmit acea murdărie la rănile câinelui nostru. Acest lucru poate duce la infecție și poate provoca diferite probleme de sănătate.

Rețineți că, chiar dacă rana este foarte mică, ea poate fi infectată și sa înrăutățit, ceea ce poate duce la deteriorarea sistemului imunitar al câinelui și poate face mai dificil pentru el să bată alte boli.

Cum să recunoaștem o mușcătură de zbor?

Dacă vedeți roșeață, mai ales pe urechile sau nasul câinelui, puteți presupune că este o mușcătură de zbor. De asemenea, îl veți vedea, probabil, zgârierea locurilor dureroase pe corpul său. Uneori există o rană de mușcătură vizibilă care arată ca un punct roșu sau un bum, similar cu mușcătura de țânțari pe care o vei vedea pe tine însuți.

În cazuri mai grave, puteți vedea chiar și sângele care iese din rană sau găsește un cuib mic de muște.

Cum de a preveni mușcăturile de zbor?

Cea mai bună prevenire este păstrarea împrejurimilor câinelui curat. Va fi mai dificil pentru dvs. dacă câinele dvs. este folosit pentru a fi afară în sezoanele fierbinți. Când există un roi de muște în jur, gândiți-vă să-l lăsați în casă până în seara. De asemenea, amintiți-vă întotdeauna să îndepărtați rămășițele alimentare și să vă curățați mai des canisa și vasul de alimente în timpul verii.

Nu este suficient să vă curățați casa și curtea. Dați câinii dvs. o baie mai des decât în ​​alte sezoane. Există săpunuri și șampoane cu mirosuri puternice care pot urmări insectele de la câinele dvs.

Plante cu mirosuri puternice, flori precum lavanda și rozmarin sunt prietenii tăi în această bătălie. În timp ce vă protejați și câinele dvs. de la creaturi de buzare, ei vor arăta, de asemenea, frumos în casa dvs.

În plus, veterinarul dvs. va avea, de asemenea, mai multe sugestii despre unele spray-uri comerciale sau de casă pe care le puteți folosi împotriva muștelor. Nu vă fie rușine să cereți ajutor.

Cum să tratați mușcăturile de zbor?

Ca în majoritatea cazurilor, prevenirea este cea mai bună vindecare. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. devine mușcat oricum, există câteva sfaturi și trucuri despre ce să faceți în continuare.

Dacă există o erupție cutanată sau roșeață, tratați-o cu apă și săpun. În cazul în care urechile sale sunt părțile afectate, este posibil să fie nevoie să le acoperiți cu o cârpă pentru a împiedica rănirea infectării sau câinele dvs. să o zgârie și să o facă mai rău.

Dacă marcajele de mușcătură sunt încă acolo, contactați medicul veterinar local pentru a fi pe partea sigură. În unele cazuri, mușcăturile de zbor pot duce la infecții mai grave atunci când VET trebuie să înlăture pielea moartă de la rană și să prescrie medicamentul.

Adesea, rana se va vindeca singur, deoarece mușcăturile de zbor nu sunt, de obicei, prea grave. Lucrul important este că vă protejați câinele de la atacurile viitoare de zbor, mai ales dacă pielea lui este deja dureroasă. Luați câinele în interior, cel puțin până la vindecarea rănilor sale.

rezumatFly Bites pe Ghidul câinilor - Prevenirea, semnele și tratamentele

Mușcăturile zboară nu sunt cu siguranță cel mai rău lucru care se poate întâmpla cu câinele dvs. Totuși, lucrați la prevenire prin curățarea temeinică a casei și a curții dvs. pentru a vă elibera câinele durerii inutile. Fiți foarte atenți dacă câinele dvs. petrece o mulțime de timp în aer liber.

Cu toate acestea, dacă observați o mușcătură, nu vă panică, deoarece în majoritatea cazurilor provoacă doar disconfort temporar pentru câinele dvs. Dacă roșeața durează mai mult de câteva zile, verificați acest lucru cu VET și urmați instrucțiunile sale despre ce să faceți în continuare.

Citiți următorul: Cum să păstrați zboară câinii

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Fly mușcături pe câini: prevenirea, semnele și tratamentele