Ce să faci cu un câine care își mușcă proprietarul

Proprietarul mușcăturilor de câine

Unul dintre problemele cele mai dificile și înfricoșătoare ale proprietarilor de câini se poate confrunta este o mușcătură de la puii lor iubiți.

Odată ce încrederea este spartă, poate fi incredibil de dificil de recâștigat.

Există multe motive pentru că câinele dvs. vă poate mușca. Ea ar putea să-și păstreze resursele, se poate simți anxios sau stresat sau poate redirecționează comportamentul său agresiv față de dvs.

Dar răspunderea rămâne: Ce faci dacă câinele tău te-a mușcat?

De mai jos, Vom explica exact ce să facem după o mușcătură.

Acest lucru nu numai că include lucrurile pe care le veți dori să le faceți în imediata vecinătate, Dar vom discuta Unele dintre motivele pentru care vă s-ar fi putut mușca, si ce Pași veți dori să luați Pentru a aborda problema.

Vom vorbi chiar despre întrebarea cea mai îngrozitoare pe care un proprietar poate fi vreodată obligat să întrebe: Trebuie să-mi pun câinele în jos?

Acțiune imediată: Ce faci imediat după ce câinele tău te mușcă?

Mușcăturile nu sunt numai în privința, dar pot fi, de asemenea, neașteptate și înfricoșătoare. Probabil că veți simți o serie de emoții, pe partea de sus a oricărei dureri fizice a provocat mușcătura.

Doar respirați adânc și faceți un pas la un moment dat.

Asigurați-vă canina după o mușcătură de câine

Primul lucru pe care va trebui să-l faceți este să vă asigurați câinele pentru a preveni alte probleme.

O poți pune într-o cutie, o limitează într-o cameră separată sau o țintă cu o lesa.

În funcție de situație, ea poate continua să reacționeze agresiv, ea poate fi înspăimântată sau poate fi îngrijorată de reacția dvs. emoțională. Ea putea să rămână extrem de trezită de situația care a făcut-o să muște în primul rând.

Dar indiferent de motivul mușcăturii, asigurându-i va asigura că tu (și toți ceilalți în apropiere) rămâne în siguranță.

câine mușcă primul ajutor

Oferiți prim ajutor după mușcătura câinelui

După asigurarea faptului că pooochul dvs. este îndepărtat sau sesizați altfel într-o manieră sigură, va trebui să evaluați rana.

Ți-a rupt pielea? Există o puncție? Dacă da, veți avea nevoie să o curățați cu săpun și apă și să o împachetați într-un bandaj curat.

Dar Dacă rana este semnificativă, dacă suspectați că aveți nevoie de cusături, dacă sunteți restante pentru o lovitură de tetanos sau dacă vaccinurile de rabie ale câinelui nu sunt actualizate, veți dori să vă îndreptați spre spital sau un centru urgent de îngrijire și obține tratament medical profesional.

În ciuda credinței populare, Gurile câinelui nu sunt complet sterile și nici gratuit de bacterii. În consecință, medicul dumneavoastră poate prescrie și antibiotice pentru a preveni dezvoltarea unei infecții.

Dacă pielea spartă este mai mare de o zgârietură decât o rană gravă, puteți să o curățați, de obicei, cu săpun și apă caldă, să aplicați o cremă antiseptică și să o acoperiți cu un bandaj.

Dar, evident solicitați asistență medicală dacă orice rană de mușcătură nu se vindecă rapid sau începe să arate roșu, inflamat sau infectat.

Reevaluarea câinelui

Chiar dacă mușcătura pe care ați suferit-o era ușoară, adrenalina dvs. va fi în continuare ridicată. Asa de, Luați ceva timp să vă liniștiți și să vă asigurați că câinele dvs. a fost răcit un pic înainte să re-abordați-o.

Primul lucru pe care vrem să-l facem este să evaluăm modul în care acesta comunică. Vă sugerez să faceți acest lucru apropiindu-se cu grijă câinele dvs. folosind o voce calmă, evitarea privirii tale și întoarce-ți corpul departe de ea.

Încearcă Evitați să faceți ceva confruntat, cum ar fi să o privească în ochi, stând peste ea sau invadează spațiul ei. Permiteți-i să vină la dvs. dacă nu este legată sau într-o canisa.

Urmăriți limba corpului ei. Dacă se simte stresată, anxioasă sau înspăimântată, nivelul de toleranță poate fi scăzut, astfel încât să continuați cu prudență.

Dimpotrivă, ea poate chiar pare prea emoționată. Dar emoția este ușor de confundat cu anxietatea; Hyper-excitare și hiper-excitabilitate, de multe ori merg mână în mână cu senzație de nervozitate.

Ea poate dori spațiu, dar ea poate dori, de asemenea, să te caute pentru confort. Acest lucru este în totalitate OK, cu condiția să vă simțiți în siguranță.

Ea poate fi așa cum ați fost surprinsă de întreaga încercare ca și dumneavoastră și ar putea avea nevoie de niște mângâiere și de reasigurare.

Încercați să o scoateți din spațiul limitat și să îi lăsați să decomprimați. Aruncați unele tratamente pentru ea în curte sau dați-i ceva de mestecat pe locul ei preferat.

Următorul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne dăm seama de cauza agresiunii ei.

câinele meu mi-a bătut

De ce câinii mușcă? Căutând răspunsuri în urma

Odată ce a trecut haosul imediat al mușcăturii, este timpul să începeți să vă imaginați De ce câinele tău și ce ar trebui să faci despre asta.

Încercați să determinați motivul pentru care câinele dvs. vă bifa

Începeți investigația prin reluarea evenimentului în cap.

Pentru că amintirile noastre de multe ori ne lipsesc, poate doriți să scrieți incidentul în cât mai multe detalii posibil.

Gandeste-te:

  • Ce se întâmplă în mediul înconjurător la momentul mușcăturii?
  • Care a fost câinele tău la acel moment?
  • Ți-a dat avertismente cum ar fi mârâul, înghețarea sau spargerea aerului?
  • A fost brusc surprins?
  • Se lupta cu un alt câine?
  • Ai atins-o lângă laba ei?

De asemenea, Gândește-te la comportamentul tău. Ce făceai înainte de a apărea mușcătura? Cum ați reacționat? Și cum a răspuns câinele dvs. la reacția dvs?

Determinând de ce câinele dvs. vă veți ajuta să vă decideți dacă aveți nevoie să solicitați ajutor profesional.

Când trebuie să solicitați asistență profesională?

Un profesionist vă poate ajuta să nu vă dați decât să vă dați să vă mutați câinele dvs., dar vă poate ajuta să gestionați și să modificați comportamentul subiacent care a provocat mușcă câinele dvs.

Ajutorul profesional nu poate fi întotdeauna necesar, dar există câteva cazuri în care ar trebui considerate obligatorii.

În general, Veți dori să vedeți căutarea Ajutor profesional dacă:

  • Ea sparge pielea. O mușcătură severă este o cauză de îngrijorare. Majoritatea câinilor care dau doar un nip de avertizare nu vor rupe pielea când se conectează. Dacă câinele dvs. vă mușcă și atrage sânge, este o problemă mare.
  • Ea mușcă mai mult de o dată. Acest lucru ar putea fi mai mult decât o dată la rând sau ar putea fi de mai multe ori în săptămâna sau luna.
  • Nu știi ce a făcut-o să muște. Odată ce ați exclus orice chestiuni medicale care stau la baza, care ar fi putut să o muște, un consultant de comportament vă poate ajuta să descoperiți cauza rădăcinii.
  • Știi de ce te-a bătut și vrei ajutor cu comportamentul subiacent. Aceasta ar putea fi bazată pe frică, reactivitate față de străini sau câini, paza resurselor sau o multitudine de alte motive.
  • Vă este frică de ea. Un consultant de comportament vă poate ajuta să înțelegeți de ce câinele dvs. vă bucurați și ce puteți face pentru al ajuta. Ei vă pot oferi un plan care vă va ajuta să vă păstrați în siguranță câinele.
  • Există copii mici în casă. Copiii sunt mult mai vulnerabili la mușcături decât adulții. O parte din acesta este modul în care copiii tind să interacționeze cu câinii. De asemenea, sunt mai puțin probabil decât adulții să poată citi mai multe semne de avertizare subtile.
  • Ești îngrijorat că se va întâmpla din nou. Dacă sunteți îngrijorat că aceasta nu a fost o situație unică, un consultant de comportament vă poate ajuta să lucrați la crearea unui plan de tratament pentru a preveni viitoarele incidente.

Această listă nu este cuprinsă și toți proprietarii trebuie să ia cele mai bune decizii pe care le pot în numele animalelor de companie. Dar nu există niciodată rău în căutarea unui ajutor profesional pentru comportamentul câinelui dvs.

Câinele meu mi-a bătut - ar trebui să-l pun jos?

Eutanasia este o ultimă soluție și ar trebui luată în considerare numai pentru probleme de comportament severă. Și chiar și atunci, subiectul rămâne destul de controversat.

Este, de asemenea, o decizie completă și una care nu trebuie luată cu ușurință. Nu am recomandat niciodată acest curs de acțiune unui client, deși am sprijinit câteva familii prin această decizie dificilă.

cred ca Există anumite cazuri în care este decizia umană. Dacă un câine este atât de periculos încât trebuie să trăiască în izolare completă, distrugând astfel calitatea vieții, nu poate exista o opțiune mai bună.

De unde stim Dacă eutanasia ar trebui luată în considerare pentru un câine agresiv? Când câinii prezintă un comportament care îl face periculos să lucreze cu ei în siguranță, luați în considerare următoarele:

  • Severitate. Dacă comportamentul este evident, plămânind, răsuciți și mușcați, și dacă mușcăturile sunt severe (spargerea pielii, deținere, agitare). Severitatea ar putea include, de asemenea, declanșatoare multiple și adesea imprevizibile și o istorie de mușcături multiple.
  • Nu există avertismente clare. Majoritatea câinilor vor avertiza de o mușcătură iminentă - mormăi, snapping sau chiar mai subtili semne, cum ar fi evitarea privirii sau înghețarea ei. Cu toate acestea, un câine care ar fi putut fi pedepsit pentru aceste semnale de avertizare în trecut poate sări peste acei pași cu totul și merge direct pentru mușcături. Acest lucru este deosebit de periculos.
  • Previzibilitate. Dacă v-ați făcut temele - jurnalul luând și notă luarea - și încă nu vă puteți identifica declanșatoarele, acest lucru poate face extrem de provocator să-și gestioneze mediul.
  • Dimensiunea câinelui. Știm că câinii mai mari cu fălci și dinți mai mari pot face mult mai mult decât un Chihuahua sau malteză. Acest lucru poate face ca anumiți câini să lucreze mai periculos.
  • Conformitate. Cât de probabil veți putea să urmați cu un plan de comportament? Aceasta este o realitate a stilului de viață uman. Acest lucru ar putea include lucruri precum resursele dvs. financiare și alocarea timpului.

Există o concepție greșită că dragostea rezolvă totul. Tot ce ai nevoie este dragoste. Am văzut oameni care iubesc câinii lor, care au făcut totul drept, au muncit din greu pentru a-și ajuta câinele să-i depășească demonii, dar uneori nu funcționează.

Nu ați eșuat, ați încercat cel mai bine.

Ar trebui să folosesc un bot pe un câine care ma bătut?

Sunt un credincios puternic decât fiecare câine ar trebui să fie condiționate să poarte un bot.

Acest lucru înseamnă doar să le folosească pentru a purta un bot înainte ca aceasta să fie vreodată necesară. Acest lucru este valabil mai ales pentru orice câine care a mușcat sau este înspăimântător în anumite situații și poate fi înclinat să muște în timpul situațiilor extrem de stresante.

Verificați unele dintre ele cele mai bune muzicale de pe piață și apoi să înveți câteva sfaturi de antrenament la baston la Up-ul în sus! Proiect.

Un botul ar putea face ca antrenamentul dvs. să fie mai sigur pentru toată lumea. Muzzle poate fi un instrument util pentru a vă asigura siguranța și siguranța altora dacă câinele dvs. a mușcat în trecut.

Odată ce un mușcăt de câine, va mușca din nou?

Dacă un câine care a mușcat deja este mai probabil să muște în viitor depinde de situația care a provocat prima mușcătură. Dacă problemele de comportament subiacente nu sunt abordate în consecință, există întotdeauna potențialul de a apărea mușcături suplimentare.

Ca și în cazul oricărui câine, indiferent cât de tolerant poate fi Furbaby, există întotdeauna potențialul de a mușca sau de a mușca din nou.

***

Mușcăturile de câine pot fi emoționale, atât pentru tine, cât și pentru câinele tău. Aveți un câine care te-a mușcat în trecut? Ți-ai dat seama de declanșatoarele ei? Ne-ar plăcea să auzim de la dvs. Partajarea povestirilor reprezintă o modalitate excelentă de a învăța unul de celălalt!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să faci cu un câine care își mușcă proprietarul