Cum să vă opriți hamsterul de la mușcătură

opriți hamsterul de la mușcătură

Poate fi foarte supărător când micul tău hamster te mușcă, mai ales dacă ai avut mari speranțe că ai fi cel mai bun prieten. Poate fi într-adevăr dificilă (și dureroasă) pentru copii. În timp ce o mușcătură de hamster este puțin probabil să provoace o vătămare majoră, au un șuvoi puternic, care poate atrage sânge și rănit pielea moale a unui copil.

Dacă hamsterul dvs. tocmai a dat un membru al familiei dvs. o mușcătură, nu vă panică. Acest lucru nu înseamnă că aveți un hamster pe care nu îl veți putea face niciodată. De asemenea, nu indică faptul că aveți o persoană agresivă pe mâini! Amintiți-vă că, în sălbăticie, hamsterii sunt destul de lipsită de apărare atunci când sunt atacați și dinții lor sunt singura lor armă. Când se simt înspăimântați sau amenințați, instinctul lor va prelua. Trebuie doar să-i convingeți că sunteți un prieten și nu un inamic.

Hamsterii pot "dezlănțui" mușcătura. Odată ce înțelegeți de ce micul dvs. animal de companie a acționat în acest fel, este destul de ușor să faceți ceva despre asta.

hamster

Nu încercați să le rezolvați la momentul nepotrivit

Există de două ori când nu ar trebui să încercați să vă ocupați de hamster. Primul este atunci când le aduceți acasă pentru prima dată. Ei vor fi nervoși despre noua lor casă. Nu încercați să le ocupați de câteva zile; Unii au nevoie de până la o săptămână înainte de a se simți acasă. Ei vor petrece de data aceasta de-a lungul cascării lor și asta îi face să se simtă mai puțin amenințați.

Al doilea, este atunci când sunt adormiți. Dacă le surprindeți, se pot întoarce și vă pot tăia foarte repede. Ei au tendința de a fi la cele mai inchisibile în seara, astfel încât acest lucru poate fi cel mai bun moment pentru a încerca să le țineți pentru prima dată.

Asigurați-vă că mirosi bine!

Hamsterii nu au o vedere mare, dar au un sentiment fantastic de miros. Dacă mirosi ca mâncarea, ei vor încerca să te mănânce. Dacă miroși ca un alt hamster, pot încerca să te atace.

Unele hamsteri, în special hamsterii sirieni pot fi foarte teritoriale. Deci, spălați-vă mâinile într-un săpun non-parfumat înainte de a încerca să atingeți hamsterul.

Să le folosească cu mâinile în cușcă

Există două abordări pentru a obține hamsterul dvs. folosit pentru a fi manipulat și pentru a le opri de la mușcătură. Ceea ce funcționează cu un hamster, poate să nu funcționeze cu altul, așa că fii pregătit să dea o încercare.

Prima abordare vă implică că vă puneți mâinile în cuștile hamsterului. Nu vă grăbiți și încercați să le scoateți pentru că acest lucru îi poate sperie. În schimb, frecați o parte din lenjeria de pe mâna dvs., astfel încât mirosul dvs. să meargă cu a lor. Lăsați-vă mâna în cușcă și lăsați-i să vină la tine. Trebuie sa ai rabdare. Hamsterul tău nu vrea să vină imediat la tine. Continuați să faceți acest lucru în fiecare zi timp de o săptămână, iar în curând se vor obișnui cu dvs. și vor veni să investigheze.

Să le folosească cu mirosul tău

A doua abordare implică obținerea hamsterii din cușcă. Puteți face acest lucru utilizând o scoică de plastic, dar asigurați-vă că nu are margini ascuțite. Plasați hamsterul pe pat sau pe canapea dvs. Acestea vor mirosi puternic din mirosul tău și hamsterul tău va învăța ceea ce miroase. Lăsați-vă micul prieten să se rătăcească în jur și dacă se apropie de margine, îi lipiți înapoi cu spatele mâinii. Ei nu vor putea să muște acest lucru pentru că este o suprafață plană. Faceți acest lucru timp de 10 minute în fiecare zi.

Utilizați hamsterul tratați

Hamsterii iubesc gusturi gustoase ca niște biți mici morcov și castravete. Hrăniți hamsterul din mână, dar păstrați degetele din cale, deoarece nu pot spune un deget de la tratament!

Ei vor învăța în curând să vă asocieze cu lucrurile frumoase din viață și să nu mai fie speriate de tine. Cu toate acestea, nu exagerați-l. Prea multe legume proaspete pot provoca micul dvs. prieten să obțină un stomac supărat sau chiar "coadă umedă"Care este foarte grav pentru hamsteri.

Fii consistent

Dacă doriți ca hamsterul dvs. să nu vă mușcă, trebuie să fiți consecvenți. Trebuie să le țineți în fiecare zi. Numai prin a face acest lucru se vor obișnui cu mirosul tău. Ei trebuie să aibă încredere că nu le veți face rău și care ia răbdarea și perseverența.

Ei o vor face în cele din urmă!

Țineți-le corect

Modul corect de a ține un hamster este de a le cuprinde în palma mâinii tale. Ei nu au tendința de a avea presiuni asupra spatelui lor, așa că încercați să nu le luați de partea de sus. Cea mai bună abordare este să le scoți folosind două mâini. Cel mai bine este să faceți acest lucru din față, deoarece nu le place să fie surprinși din spate.

Unii oameni au pus mănuși, deoarece sunt atât de nervoși să fie mușcați. Cu toate acestea, acestea vor mirosi destul de ciudat la micul tău hamster și le pot face și mai speriat.

Începeți să le țineți pe perioade foarte scurte și să se acumuleze. Majoritatea hamsterilor iubesc în cele din urmă fiind luați și vă vor târî în mod activ numai mâinile când vă deschideți cușca. Dacă arată că sunt pe cale să te muște, sufla ușor în fața lor îi va distrage atenția.

Hamster de mușcătură cușcă

Ce să faceți dacă hamsterul dvs. vă mușcă

Nu panică și nu reacționați prea mult. Amintiți-vă că este doar o reacție naturală și nu înseamnă nici un rău. Nu este personal! Nu striga, nu aruncați hamsterul și nu încercați să o pedepsiți în nici un fel. Acest lucru nu funcționează și face ca animalul dvs. să vă mai mușcă din nou.

Lăsați-i liniștit în cușcă și se ocupă de rana voastră. Trebuie să fie curățată cu apă caldă și o loțiune antibacteriană.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți hamsterul de la mușcătură