Cum să-ți antrenezi câinele să fie social

Doi câini care se joacă în zăpadă

Mulți oameni înțeleg importanța Socializarea unui catelus. Ele se asigură că puii să aibă experiență o mare varietate de oameni, locuri și situații. Ceea ce mulți oameni nu-și dau seama este că este la fel de important să continuați să socializați câinii la vârsta adultă. Este adevărat că toți câinii pot fi socializați.

Dog Socializarea implică face ca câinele dvs. să fie confortabil cu o varietate de oameni și circumstanțe. De mult timp a fost subliniat de către formatorii de câini și de comportamentul animalelor, că puii sub 4 luni de vârstă beneficiază de o interacțiune pozitivă cu o varietate de oameni și se confruntă cu cât mai multe obiecte și situații noi. Aceasta include lucruri cum ar fi întâlnirea cu oamenii în uniformă, întâlnind oameni care transportă umbrele, interacționând cu copiii, având picioarele lor manipulate, și cât mai multe lucruri pe care le considerați că câinele tău ar putea întâlni în viața sa. Socializarea câinilor nu ar trebui să se încheie cu catelus, totuși. Este un proces care ar trebui să continue pe tot parcursul vieții unui câine.

Puppies

Majoritatea veterinarilor vor recomanda socializarea unui catelus destul de repede. Între 3 și 12 săptămâni este un moment minunat pentru a începe să vă socializați noul câine. Luați în considerare această fereastră crucială a timpului și încercați să creați o listă de verificare a experiențelor și punerea pe care o puppia dvs. ar trebui să interacționeze cu. Socializarea timpurie poate include, dar nu se limitează la, introducerea catelului dvs. la:

  • Oameni noi, inclusiv o serie de vârste, sexe și dimensiuni
  • Vehicule
  • Podele diferite și pământuri, cum ar fi cărămidă, trotuar, iarbă și asfalt
  • Obiecte de vecinătate, inclusiv copii pe biciclete, skateboarduri și în cărucioare
  • Pisici și alți câini
  • Diferite medii, cum ar fi pădurile, câmpurile, zonele urbane și corpurile de apă

Câini adulți

Vestea bună este că este destul de ușor să socializați un câine pentru adulți. Unele lucruri pe care le faceți deja vă ajută câinele să obțină o mulțime de socializare pe tot parcursul vieții sale, inclusiv:

  • Lua Plimbări regulate În locuri, câinele dvs. va ajunge să se întâlnească cu alte persoane și animale.
  • Vizitați parcul de câini.
  • Invitați prietenii și câinii lor pentru zilele de joc.
  • Înscrieți-vă câinele într-o îngrijire a câinelui o dată sau de două ori pe săptămână.

Iau indicii de la câinele dvs

Este important ca toate interacțiunile câinelui dvs. cu alte persoane și animale să fie păstrate cât mai pozitive. Rămâi calm și pozitiv în timpul interacțiunilor câinelui. Câinele dvs. vă va alimenta energia, deci chiar dacă este Skittish, se va baza pe prezența dvs. calmă pentru a rămâne întemeiată. Utilizați laudă și tratamente Pentru a spune câinelui dvs. că având alți oameni și animale în jurul valorii de un lucru bun. Aveți oameni noi să-și păstreze mâinile pe pieptul câinelui sau pe bărbie - câinele se va simți mai confortabil cu străinii dacă mâinile pot fi văzute. Dacă câinele are un timp greu, concentrați-vă asupra pozitivelor și practicați un comportament de formare. Dacă poate reuși la asta, câinele se va simți mai încrezător în noul mediu.

Câini de salvare

Pe lângă catelusi, câinii de salvare sunt adesea cei mai aveți nevoie de socializare adecvată. Tehnicile pe care le luați sunt adesea dictate de istoria și abilitățile câinelui. Dacă adăpostul sau îngrijitorul anterior nu pot oferi multe informații, nu vă faceți griji prea mult. Puteți obține o mulțime de informații din limba corpului câinelui și răspunsul la declanșatoarele de mediu (inclusiv locuri, oameni sau alte elemente). Lăsați câinele de salvare să stabilească ritmul socializării.

Căutați semne de frică, inclusiv:

  • Whining
  • Tremurând
  • Coada tucked
  • Urechi aplatizată

Dacă vedeți aceste semne într-un mediu nou, nu vă împingeți câinele. Luați notă de ceea ce cauzează aceste răspunsuri și cum variază. De exemplu, un mediu ar putea provoca o ușoară frică, în timp ce altul ar putea provoca frică majoră. Veți dori ca câinele dvs. să se deplaseze mai întâi de la experiențe mai puțin provocatoare și apoi să se mute la experiențele mai provocatoare. Dacă câinele dvs. afișează comportamente defensive sau agresive, probabil că va trebui să combinați socializarea cu un program de formare comportamental mai formal. Vorbiți cu VET sau cu un antrenor de încredere Canine care se specializează în pregătirea câinilor de salvare.

Probleme și comportament de verificare

Dacă câinele dvs. începe brusc să arate frică sau agresiune atunci când este în jurul unor noi oameni sau într-un mediu nou, lipsa de socializare poate fi un factor. Cel mai bun mod de a face față este de a găsi a dresor de câini sau comportamentul animalului experimentat care lucrează cu câini înfricoșători sau agresivi. Acest expert va fi capabil să ajute la identificarea cauzei exacte a comportamentului câinelui dvs. și să creați un program de modificare a comportamentului pentru a ajuta la gestionarea sau punerea la sfârșit a problemei.

Greșeli comune

Nu împingeți câinele prea departe, prea repede. Dacă câinele este incomod, rămâneți calm și încercați să vă îndepărtați de situație cât mai curând posibil. Cercetarea câinelui va face doar mai rău. Calmează câinele și rămâne calm și încrezător. Strigând la un câine speriat va exacerba doar situația.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi câinele să fie social