Cum să-ți antrenezi câinele să nu muște

PUG Puppy mușcă degetul cu dinți ascuțiți

Orice câine poate mușca. Potrivit Centrului de Control al Bolilor, câinii mușcă aproximativ 4.5 milioane de oameni în fiecare an. Acest număr poate părea înfricoșător, dar există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că câinele dvs. nu contribuie la acest lucru muscatura de caine statistic.

Când un câini mușcături o persoană, este adesea din frică sau protectie sau când nu se simt bine și vor să rămână singuri. Instruire la Împiedicați mușcăturile câinilor implică o socializare adecvată, oferind structură și construind încrederea câinelui.

Socializați câinele dvs

Dacă tocmai ați adus acasă un catel, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să îl introduceți cât mai multe locuri noi, oameni și situații. Păstrați lucrurile pozitive. Această expunere timpurie este menționată ca socializare - un catelus bine socializat este mult mai puțin probabil să se teamă în situații noi, iar această lipsă de frică scade probabilitatea de agresiune. Dacă câinele dvs. nu mai este un catelus, puteți lucra în continuare la socializarea adulților.

Spay sau neutru câinele tău

În timp ce câinele dvs. spayed sau neutered nu garantează că nu va mușca niciodată, există unele dovezi care sugerează că câinii modificați tind să fie mai puțin agresivi. Există o serie de motive bune pentru a sparge sau neutru câinele dvs. și, potențial, împiedicând o mușcătură de câine este în partea de sus a acestei liste.

Nu facem ipoteze

Având în vedere circumstanțele potrivite, orice câinele are potențialul de a mușca. Prea adesea oamenii sunt mușcați de câini, deoarece își asumă câinele lor nu va mușca. Nu presupuneți că, deoarece un câine este o anumită rasă sau dimensiune, sau pentru că nu a arătat niciodată agresiune în trecut, că un câine nu va mușca.

Lucrează la formarea cu ascultare

Un câine ascultător este mai ușor de controlat. Lucrând la Instruirea cu ascultare, Puteți utiliza comenzi de bază pentru a vă menține câinele axat pe dvs. în situații în care este incomod. Dacă sunteți în măsură să controlați comportamentul câinelui, este mai puțin probabil să muște. În plus, formarea oferă structură pentru câinele dvs. și își sporește încrederea.

Utilizați armarea pozitivă

Formarea pozitivă a câinilor de armare este o metodă de formare care recompensează un comportament bun, mai degrabă decât să pedepsi un comportament inadecvat. Armarea pozitivă poate include tratate, timp suplimentar de joc, încurajare verbală, mângâiere sau orice altă activitate pe care câinele dvs. se bucură.

Pedeapsa, prin contrast, poate fi orice câine găsește neplăcut. Unele pedepse comune includ lovirea, corecțiile de leșie și rularea fizică a unui câine peste, un procedeu menționat ca la rulare alfa.

Un studiu din 2009 publicat în Jurnalul de comportament al animalelor aplicate a constatat că câinii care sunt instruiți folosind pedeapsa sunt cu 25% mai multe șanse de a răspunde cu agresiune decât alți câini. Folosind metode pozitive de formare a câinilor, puteți reduce probabilitatea mușcării câinilor.

Fiți conștienți de limba corpului

Câinii utilizează limbajul trupului a comunica. Fiți atenți la ceea ce vă spune limba corpului câinelui dvs. Un câine care este frică sau nefericit de a avea teritoriul său invadat are potențialul de a mușca. Comportamente, cum ar fi dinții Bared, hackle-urile ridicate, un cap coborât sau urechi care se află în fața capului sunt semne că un câine este incomod și poate mușca. Dacă observați un câine care prezintă acest tip de limbaj corpului, dați-i un spațiu și îi sfătuiește pe alții să facă acest lucru. Scoateți câinele dvs. de la situație de îndată ce vă simțiți în siguranță pentru a face acest lucru.

Nu opriți creșterea unui câine

Câinele dvs. crește pentru a vă informa că este incomod cu o persoană sau situație. Este un semnal de avertizare pe care îl poate mușca. Foarte des, impulsul nostru este de a învăța câinii noștri este inadecvat să mârâi. Câinele poate învăța această lecție atât de bine încât oprește mârâul în orice situație. Acesta este motivul pentru care am auzit adesea povestiri despre câini care mușcă fără avertisment. Prin împiedicarea lor de la mârâie, nu permitem câinilor să comunice disconfortul lor.

O opțiune mai bună este să acordați atenție circumstanțelor care determină ca câinele să crească. Este mârâind la cineva care se apropia de vasul său de alimente, un copil care rulează trecutul, o persoană care o încruntă? Odată ce știi de ce câinele tău se culcă, poți Începeți un program de formare pentru câini pentru a învăța câinele dvs. să devină mai confortabil în aceste situații. În acest fel, corectați problema care provoacă agresiune potențială, mai degrabă decât luarea capacității câinelui dvs. de a vă avertiza, ar putea mușca. Odată ce câinele dvs. este mai confortabil într-o anumită situație, nu va simți nevoia de a mârâi.

Probleme și comportament de verificare

Pentru a dovedi un comportament nou al câinelui, va trebui să luați câinele în medii noi și să îl introduceți la noi persoane și animale.Dacă este capabil să-și mențină comportamentul într-o varietate de setări, acesta a internalizat antrenamentul - dacă nu, poate fi necesar să luați pași suplimentari.

Dacă știți când câinele dvs. este cel mai probabil să mârâit sau să muște, veți dori să fiți siguri că câinele poate face acum această situație fără a recurge la agresiune. Nu este o idee bună să vă surprindeți sau să vă înspăimântați câinele, dar este util să introduceți încet provocările pentru a vă asigura că câinele dvs. se poate descurca. De exemplu, dacă câinele dvs. este agresiv în jurul alimentelor, dar a învățat să nu moară sau să muște la masă, să aibă o altă persoană să aducă mâncarea câinelui pentru a fi sigur că noul comportament este urmat chiar și cu o nouă persoană în cameră.

Dacă ați învățat comenzi prin armarea pozitivă și ați muncit din greu pentru a câștiga încrederea câinelui, puteți găsi încă că câinele dvs. are un timp greu de învățat să nu crească sau să muște. Dacă acest lucru este cazul, va trebui să luați pași suplimentari.

Agresiunea este o problemă de comportament dificilă pentru a depăși pe cont propriu. Dacă credeți că câinele dvs. poate deveni agresiv sau dacă a mușcat pe cineva deja, este timpul să sunăm la a antrenor de câini profesioniști sau comportamentul animalelor. Un antrenor profesionist de câini vă poate ajuta să veniți cu un plan pentru a vă gestiona agresiunea câinelui pentru a vă asigura siguranța atât a câinelui dvs.

Utilizați aceste sfaturi pentru a vă menține câinele de la mușcătură
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Câini. Centre de control și prevenire a bolilor

  2. Modificarea comportamentului la câine. Merck Manual veterinar

  3. Siniscalchi, Marcello și colab. Comunicarea la câiniAnimale: Un jurnal de acces deschis de la MDPI vol. 8,8 131. 31 Jul. 2018, DOI: 10.3390 / ANI8080131

  4. Probleme comportamentale ale câinilor. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi câinele să nu muște