Cane corso: fapte de rasă și temperament

Casa Corso Rasa Fapte & Temperament

Altfel cunoscut ca un mastiff italian, Corso Corso (plural, Cansi Corsi) deține un rulment regal care merge înapoi la 1137 a.D. Cea mai mare parte cunoscută ca a caine de paza Datorită devotamentului și loialității sale de neegalat față de maestrul său, această rasă de câine particulară aparține anticului de molozatori, cu o istorie destul de intrigantă și prelungită, care provine din regula Imperiului Roman.

În legătură cu o postare: Dog alimente pentru mastiffs

O scurtă istorie și evoluție a mastifului italian: Corso Corso

Corsi au fost cultivați și crescuți de un trib primitiv grecesc numit Green Molossi, înainte ca romanii să-i citeze și au luat destul de o mână de ei înapoi în țara Italiei. Coșul Corso, care este atât de popular printre fanaticii câinilor, are un amestec al Mastifului Neapolitan și al câinelui italian local în linia de sânge.

În timpul regulii romane, au luat adesea parte la bătălii și au fost o forță majoră pentru armata romană. Această rasă a trăit până la reputația ei feroce și îndrăzneață și a fost cauza nenumăratelor victorii pe câmpul de luptă.

Cu toate acestea, după ce a fost terminată epoca prelungită a războaielor, Corsi a trebuit să găzduiască viața non-militară și au fost găsite bovine sau să ajute fermierii în treburile lor de zi cu zi din când în când în țară italiană.

Pentru a-și păstra culturile de la împrăștieri și pentru a-și păstra animalele împotriva animalelor sălbatice, majoritatea fermierilor au salutat familiei Corso. Corsi adesea păzea animalele pe drumul spre abator din cauza atitudinii lor îndreptătoare și dominantă. Ei au protejat, de asemenea, familiile când au fost întâlnite de un animal sălbatic pe teren sau la ușă și au luptat atât timp cât își puteau respirația.

Popularitatea și comercializarea lor au crescut foarte repede și au fost membri ai aproape orice altă gospodărie în acel moment!

După sfârșitul celui de-al doilea război mondial și cel de-al doilea război mondial, Corsi erau pe marginea de a fi dispăruți grav. Datorită instinctului lor natural de a fi loial proprietarilor lor, Corsi stătea în mod decisiv când terenurile au fost invadate și, prin urmare, mulți dintre ei și-au pierdut viața în timpul bătăliei. Pe măsură ce majoritatea bărbaților mergeau la război, un număr de masă al Corsi a fost lăsat în urmă și ucis.

Până când războiul sa terminat, Italia a suferit o transformare completă. Nu a fost aceeași țară liniștită, iar rasa a fost aproape complet pierdută împreună cu animalele, hambarele și clădirile. Oamenii au adoptat noi modalități de protecție folosind arme și alte arme, în loc să aibă un câine de gardă ca Corso Corso să-i protejeze. De asemenea, și-au modificat hambarele în cadre asemănătoare mașinilor care nu mai necesită protecția unui corso sau altor caine de paza pentru asta.

Cu toate acestea, în anii 1970, un grup de cercetători și admiratorii Corsi au prezentat o misiune de a găsi ceea ce a rămas din aceste specii credincioși și feroce în mediul rural italian. Au fost în noroc de când au găsit câțiva dintre ei și le-au ras cu alte specii după aceea. Mai târziu, în anii 1980, Corsi a devenit larg popular nu numai în toată Europa, ci și în Statele Unite și acum standuri 40a Pe lista celor mai favorizate rase de câine din întreaga lume.

Cane Corso 1

Unele fapte rapide despre Corsi:

  • Cu "Canis" fiind "câine" și "cohors" fiind "bodyguard", numele de trestie Corso înseamnă "câine de bodyguard" în latină.
  • Blănurile lor are nevoie de îngrijire adecvată în fiecare săptămână și ea Valoare în cantități excesive de două ori pe an.
  • Datorită lui Natura agresivă, Corsi nu sunt o opțiune bună pentru familiile amatori sau pentru cei care sunt adoptarea câinilor pentru prima dată.
  • Nu puteți niciodată să discutați cu un corssi, deoarece nu se gândesc bine la tratamente. Dacă aveți nevoie de ele să treacă prin regulile casei, trebuie să aveți răbdarea să le antreneze atâta timp cât este nevoie. Este mai bine să adoptați un nou-născut, deoarece au nevoie de timp pentru a fi îngrijit corect și sa antrenat pentru a le împiedica să fie violenți la străini după aceea.
  • Are o durată de viață de aproximativ 10-12 ani.
  • Corsi sunt mai potrivite pentru familiile care au o imensă Backyard Deoarece acestea sunt de dimensiuni mari și necesită o mulțime de activități fizice.
  • Ele sunt mai susceptibile la bolile optice și displazie.
  • Corsi Can Exercitați viguros de două ori pe zi și chiar vă poate prinde până la tine în timp ce călăriți o bicicletă.
  • Corsi au fost prezentate la spectacole europene de câine de la începutul anilor 1990.
  • Greutatea sa variază de la 90-120 de lire sterline.
  • Experții sfătuiesc să nu păstreze Corsi singur acasa deoarece poate deveni foarte singuratic și nu puteți cere altcuiva să aibă grijă de ei în timp ce ați plecat pentru că nu sunt niciodată intrigați de outsideri.
  • Este esențial să vă păstrați câinele activ, atât fizic cât și mental, astfel încât să nu fie epuizați și plictisit de civil. Veți ști când vor fi făcuți doar să vă puneți cu voi când ei săturați găuri mari în curte, mestecați mobilierul sau coaja la străini.
  • Dacă nu este instruit corect, rasa poate fi periculoasă pentru alte animale mici din vecinătate.
  • Corsi a fost recunoscută de Clubul American Kennel din anul 2010.
  • A fost recunoscută de Organizația Mondială a Caninei în anul 2007.

Instruire

Formarea unui Corsi nu este întotdeauna o sarcină ușoară decât dacă intenționați să primiți un nou-născut sau un catelus de trei douăsprezece săptămâni în familie. Puppies și nou-născuții sunt de obicei mai ușor de antrenat, deoarece au mult timp să se obișnuiască cu regulile casei și sunt foarte cooperative.

În plus, formarea devine mult mai ușoară atunci când ați dezvoltat un fel de înțelegere cu catelul. O formă de comunicare va construi o încredere solidă și el / ea va asculta prin urmare comanda dvs.

Obligați-vă și ceilalți să folosească o abordare mai sanguină sau pozitivă în timp ce le instruiți. Pupul tău va înțelege în curând că un "nu" înseamnă că este foarte "limite."Aceasta înseamnă că nu va trebui să accentuați sau să strigați la ei să aducă schimbări pozitive în comportamentul lor. Este important să primească același tip de comandă și formare de la toți ceilalți membri ai familiei. În caz contrar, formarea lor nu ar purta nici un fruct, deoarece se vor confunda în timp ce ține pasul cu diverse comenzi.

În timp ce instruirea, refuzați-vă și alții de la supraîngrijirea lor doar pentru că sunt noi în familie sau pentru că credeți că este bine să renunți la cererile lor o dată la un moment dat. Fără nici un cost, să-i lăsați să sară pe mobilier, pantofi de mușcătură sau alte materiale, deoarece acest lucru le poate conduce să creadă că acest tip de comportament este acceptabil.

În legătură cu o postare: Coloana de câine

Este recomandat să începeți cu comenzile de bază cum ar fi "Sit", "Heel" sau "Stați" și să vă luați în cele mai grele comenzi mai târziu. Dacă aveți nevoie, utilizați tratamente pentru a le face să asculte, chiar dacă o comandă fermă este tot ceea ce va trebui să le faceți să vă ascultați. Ghidați-le prin antrenament și dați câinelui o șansă de a interacționa cu străinii sau cu alte animale de companie pe plimbări sau alergare.

În timp ce întâlnim oameni noi pe plimbări, permiteți-i să se joace cu puii dvs. și să le ofere un tratament, de fiecare dată când se întâlnesc cu cineva nou. Acest lucru se va asigura că acestea sunt sociabile și amiabile față de alte persoane sau animalele de companie pe care nu le cunosc de la o vârstă fragedă. Destul de des proprietarii nu reușesc să facă acest lucru și ca rezultat, lor Câinii arată agresiune spre cei care nu sunt familiarizați cu ceea ce este comun în natura lor.

În legătură cu o postare: Cel mai bun câine tratează

Din păcate, munca nu se termină acolo - trebuie să le familiarizați și cu împrejurimile lor. Dacă nu, puii dvs. se poate dovedi a fi dificil și timid; Chiar și sarcinile obișnuite zilnice vor deveni mai dure pentru tine. Tratați-le ca câinii adulți și le ia pe comisioane în loc să le păstreze limitați în limitele casei dvs. și grădină care va duce doar la dezvoltarea agresivității caracteristice și a timidității neachitate.

Cu toate acestea, spre deosebire de un catelus, un Corso adult se va dovedi a fi mai greu de ocupat. Deci, dacă ați adoptat unul deja trecut de vârsta fragedă, va trebui să puneți un efort destul de mult pentru ao îmblânzi. Dar principiile de formare pentru pui și adulți rămân aceleași. Unele probleme pe care le aveți cu siguranță sunt:

  • Barking excesiv
  • Biting
  • Agresiune alimentară
  • Sărind pe oameni

Barking excesiv

În timp ce scapă sigur că păstrați proprietarii conștienți și siguri, lătratul intemperii este destul de enervant pentru a face față. Dacă vă vedeți canele dvs. Corso lătrat excesiv când vă întoarceți acasă, nu le încurajați prin abordarea imediată. Dacă același lucru apare atunci când telefoanele sau inelul clopotelor, nu faceți o mișcare pentru a opri sunetul.

Alternativ, utilizați comenzi precum "liniștea" sau "hush" atunci când continuă să latră în mod continuu. Dacă acest lucru nu funcționează, atunci antrenează-i să tolereze sunetul și să-i facă să se obișnuiască cu ei prin sunărea continuă a clopotelor sau a telefoanelor. Acest lucru va reduce entuziasmul lor cu zece pliuri și sperăm opriți lătratul. Acesta poate ajuta la recompensă atunci când răspund cu succes la comanda dvs.

În legătură cu o postare: Cele mai bune aplicații pentru a opri lătratul câinilor

Biting

Unele Corso adulți vor arăta un comportament errant din când în când și încercați să mutați în timp ce jucați sau altfel. Aici ai pasi ca părinte. O firmă "nr!"Ar trebui să fie destul de suficient, dar dacă nu, dați-i o jucărie de mestecat în schimb. Dacă mușcătura nu se oprește, atunci trebuie să vă retrageți imediat. Se va stabili că comportamentul lor este intolerabil și dezaprobați. Nu numai că le va descurca, ci va opri și mușcătura.

În legătură cu o postare: Chew toys pentru pui

Agresiune alimentară

Un alt comportament călător pe care ar putea demonstra este agresiunea alimentelor pentru câini. Aici vor deveni defensive de mâncarea lor și vor încerca să vă îndepărteze dacă interferați între mese. În astfel de cazuri, le oferă boluri goale și umpleți-le treptat atunci când alegeți să faceți acest lucru. Apoi știu că tu ești cel în autoritate pentru a le da mâncare. O tehnică diferită pe care ați putea încerca, de asemenea, este să puneți ocazional tratamente în timpul meselor care le va spune că nu înseamnă nici un rău.

Jumping

Având un corso adult sărind în jurul tău În timp ce salutul lor poate fi destul de puțin suficient de mult decât au ieșit din copilărie. Cel mai adesea devine o situație înfricoșătoare, deoarece prezintă emoție excesivă.

Deci, pentru a-și atenua supraîncărcarea lor, arată mai puțină dorință. Unghi-te departe de el și labe și el va primi mesajul că comportamentul lui nu este la fel de plăcut și nu ar fi tentat să se repete.

Cu toate acestea, principala cheie pentru instruire este comunicarea. Cu atât mai bine înțelege înțelegerea dintre voi, cu atât mai ușor va fi să vă antrenați corsesi.

Cane Corso 3

Temperament și personalitate

Casa Corso a avut o reputație de a fi un câine cu totul de la începutul istoriei sale. Transformarea sa de-a lungul anilor a făcut-o o rasă potrivită pentru a fi câine de protecție perfectă pentru oameni. Cu toate acestea, trăsăturile lor comportamentale diferă atunci când există o schimbare bruscă în înconjurătoare.

Când printre familia sau prietenii cu care se familiarizează foarte mult, Corsi iubește să-i mulțumească pe stăpânii lor. Ele sunt calme, gata și întotdeauna gata să se bucure de o seară liniștită printre oamenii preferați. Cu toate acestea, dacă este întâlnit de un invadator sau o amenințare necunoscută, acesta trece în modul de apărare imediat și le protejează stăpânul de cel mai mic pericol care se ascunde.

Chiar dacă s-au dovedit a fi un partener foarte loial și feroce, o anumită trăsătură a lor este că ei sunt destul de dominați și este necesar să le reamintim din când în când cine este responsabil cum îi place să fie un pic imperios.

Dacă este instruit în mod corespunzător, ei cooperează și respectă regulile, menținând în orice moment o atmosferă prietenoasă și sănătoasă în interiorul casei. Cu toate acestea, formarea trebuie să fie sub supraveghere prietenoasă, dar strictă, care va asigura că vor asculta comanda dvs. și nu vor arăta comportamente agresive.

Exercițiu

Fost folosit în calitate de membru al forței militare și a unui gardian câine pentru vânătoare și protejarea animalelor, Corsi sunt capabili să se mențină în formă și în formă pe cont propriu. Rotourile lor aleatoare în jurul casei și a plimbărilor ocazionale sunt doar suficient pentru a le menține puternice și robuste. Prin urmare, nu va trebui să puneți mult eforturi îngrijorătoare sau stresând despre corso-ul dvs. fiind supraponderal sau subponderal. Cu toate acestea, o dietă echilibrată va asigura, de asemenea, fitness fizic.

Hrănire

Ca orice altă rasă de câine, Cane Corso trebuie să aibă o dietă echilibrată cuprinzând toate elementele necesare pentru sănătatea și creșterea lor. Deoarece acești mastifici italieni sunt foarte energici, este obișnuit ca ei să necesite mai multe alimente decât majoritatea câinilor de familie. Dar, în esență, cerința lor de hrană va depinde de fizicul lor.

Cântărirea între 100-125 de lire sterline, în fiecare săptămână, acești câini necesită 5 până la 10 kilograme de kible. În funcție de mărimea trestiei de trestie, el / ea va ingera 4-8 cesti de kible de doua ori pe zi.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru Cane Corso

Așa cum am menționat înainte de aportul de alimente, depinde de vârsta, mărimea, metabolismul, nivelul fizic și energia. Mâncarea de câine de la brandurile de ultimă generație se va asigura că primesc suficientă nutriție și hrană și veți economisi, de asemenea, mâncarea, deoarece un pic va merge mult pentru a vă menține puiul energic și sănătos.

Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că păstrați un echilibru stabil al tuturor elementelor din dieta sa. Chiar dacă acești câini doresc mai ales să mănânce Kibble, nu uitați să faceți grăsimi, carbohidrați, proteine, vitamine și minerale o parte din dieta lor obișnuită.

În legătură cu o postare: Cel mai bun hrană pentru câini uscați

Linia de jos

Ca orice altă rasă de câine, Corsi poate fi, de asemenea, racked cu durere atunci când sunt împărțiți de cei dragi. Deși renumit pentru natura sa feroce ca un câine de război, mastiff-ul italian deține un sentiment de iubire neegalat și o loialitate veșnică pentru proprietarii lor. Deci, nu gândiți de două ori înainte de a adopta un corso dacă sunteți bine experimentați și pregătiți pentru angajament. Ei vor sta mereu de tine și vor proteja până când își vor scoate ultima suflare.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Dyson Pet Vacuums
Coșuri de gunoi pentru câini
Cadă pentru câini
Câine anti mestecat sprayy
Pet Odor neutralizant
Plăcuțele de câini încălzite
Butelii de apă pentru câini
Pături de câine
Dog Camera
Mat de hrană pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cane corso: fapte de rasă și temperament