Cum să socializați un câine agresiv

Cum să socializați un câine agresiv

Dacă câinele dvs. este agresiv, probabil că sunteți la sfârșitul lui Wits, încercând să aflați ce să faceți. Un câine care se fixează la alte animale poate fi o durere de a lua pentru plimbări și o sursă constantă de îngrijorare. Mai degrabă decât să vă păstrați animalul înăuntru sau doar să-l plimbați în mijlocul nopții, astfel încât să nu întâlnești alți câini, răspunsul ar putea fi socializare.

Cum să socializați un câine agresiv

De ce este câinele meu agresiv?

Câinii ar trebui să înceapă într-adevăr socializarea cu ceilalți atunci când sunt pui, între 3 și 14 săptămâni, pentru a le împiedica să dezvolte trăsături agresive atunci când sunt mai în vârstă. Puii cu vârsta sub 14 săptămâni ar trebui să fie tratați cu plăcere de toți ceilalți câini, adulți și copii din jurul lor, cu o mulțime de manipulare și nici o disciplină dură, în caz contrar, riscul de a deveni agresiv față de ceilalți.

Unele rase sunt mai susceptibile de a fi agresive, iar încrucișarea poate exacerba agresiunea naturală a câinelui. Bărbați neutilizați, iar femelele care sunt în căldură sau însărcinate pot fi și în mod natural mai agresive.

Mediul în jurul unui câine poate juca, de asemenea, un rol în provocarea unui comportament agresiv. Dacă trăiește în condiții proaste sau se pedepsește aspru, ar putea deveni mai agresiv. Cu toate acestea, invers, dacă vă stricați câinele, poate provoca aceleași probleme. De asemenea, dacă câinele dvs. este adesea atacat de un alt câine, poate deveni din ce în ce mai agresiv ca răspuns.

Recuperarea situației

Cheia de socializare a unui câine adult agresiv este clar că sunteți șeful și asta el trebuie să fie ascultător. Acest lucru se poate face numai câștigând respectul câinelui dvs., în loc să-l sperie cu pedepse, deoarece acest lucru va face doar un comportament sărac mai rău.

Expunerea la copii, alți câini și adulți este importantă pentru un câine agresiv, totuși nu ar trebui să-l lași împreună cu nimeni. Dacă trebuie să utilizați un bot pentru a proteja alți oameni în timpul socializării, atunci nu vă fie frică să utilizați unul.

Aflați ce declanșează comportamentul agresiv în animalul dvs. de companie este important pentru rezolvarea problemei. Trebuie să vă expuneți treptat câinele celor care declanșează în așa fel încât să înceapă să se simtă confortabil cu ei și să-și dea seama că nu reprezintă o amenințare.

În legătură cu o postare: Cel mai bun bot de câine

Manipularea disciplinei

Deși disciplina câinele dvs. pentru un comportament agresiv este important, este vital să nu fiți aspru sau înspăimântător. Disciplina blândă este cheia. Da laudă pentru un comportament prietenos și calm în orice situație în care ar arăta în mod normal agresiune, dar nu permiteți-vă animalului dvs. de companie mârâi, scoarță sau apropiați de alți câini agresiv.

Introduceți animalul dvs. altora

Mergând Câine de câine vă va asigura că prietenul dvs. blancar vede și întâlnește alte persoane și câini și este șansa ideală de a practica comportamentul adecvat. Dacă ale tale animal de companie primește un exercițiu suficient, el se va simți mai supus și calm, care va asigura, de asemenea, că întâlnirile merg mai ușor.

Cum să socializați un câine agresiv

Dacă ale tale cainele latra sau acționează în timp ce întâlniți alte animale nu țipați sau trageți pe dvs Leșia câinelui. Acest lucru îi va face mai încântați și transformă experiența într-una negativă. Atunci vor începe să asocieze acel sentiment negativ cu alte animale și care va compune problema.

În schimb, rămâneți calm și asertiv. Încercați să vă distrageți câinele cu o atingere sau o tragere rapidă a leșiei în lateral. Dacă asta nu reușește și pleacă calm.

În legătură cu o postare: Cea mai bună lesa de câine retractabilă

Expunerea sigură la activitățile sociale

Introducerea animalului dvs. de companie la noi activități sociale va ajuta foarte mult cu socializarea și învățarea acestora să se comporte bine și să se calmeze. Evitați să vă grăbiți în ceva - doar un lucru nou în fiecare săptămână va fi de ajuns. Dacă aveți nevoie să utilizați un bot și o leșie, nu vă faceți griji cu privire la utilizarea lor și permiteți-vă câinelui să respectați la început, mai degrabă decât să vă grăbiți direct în participare, va ajuta, de asemenea.

Nu luați doar un câine nesoluționat în parcul câinilor și doar sperați că totul va fi bine. În schimb, expuneți-l încet în mediul înconjurător doar de a-l plimba în jurul marginii exterioare a gardului său, așa că poate să urmărească ceilalți câini care se joacă și să se distreze. Acest lucru îl va ajuta să vadă experiența pozitivă pe care o putea avea și să-i arăt un comportament adecvat în practică.

Obținerea ajutorului profesional

Uneori, chiar și atunci când urmați aceste sfaturi, câinele dvs. va afișa încă un comportament agresiv. Dacă nu știți ce pași să luați în continuare, căutați sfaturi de la veterinarul dvs. sau antrenor profesionist de câini ar putea fi soluția deoarece ar putea fi o afecțiune medicală - mai ales dacă câinele dvs. a fost foarte calm și bine comportat.

Surse:

  1. Dog agresiv: Resurse pentru a obține ajutor, Cei mai buni prieteni pentru animale
  2. Socializarea câinelui, Societatea umană a animalelor
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să socializați un câine agresiv