Cane corso: profil de rasa de caine

Cane Corso câine în aer liber

Coșul Corso (pronunțat "Kah-Nay Kor-So" este un câine de lucru mare și muscular cu o dispoziție nobilă și încrezătoare. Casa Corso sunt câini puternici care pot părea intimidantă pentru unii. Acești câini neînfricați și vigilenți nu sunt potriviți pentru toată lumea. Cu toate acestea, ele sunt adesea înțelese greșit și pot face tovarăși excelenți. Pentru cei care îi plac ideea unui a Câine foarte mare care este de protecție și atletic, Corso Corso este unul de luat în considerare.

Privire de ansamblu de rasă

  • Grup: Lucru
  • Mărimea: Greutatea este proporțională cu înălțimea, de obicei 80 până la 120 de lire sterline este de aproximativ 23.5 la 27.5 inci la umăr
  • Coat și culori: Corsele de trestie au un strat scurt, grosier. Culorile sunt negre, gri, fawn, iar roșu-brindle este posibil în toate culorile - pot avea o mască neagră sau gri - poate avea mici patch-uri de alb.
  • Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristicile trestiei Corso

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosScăzut
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăScăzut
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăMediu
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria Corilor Corso

Coșul Corso a provenit din Italia și poate fi urmărit înapoi în cele mai vechi timpuri. Molossus, un câine de tip mastiff dispărut acum, este un strămoș al Corso Corso și câini de tip mastiff similar. De-a lungul istoriei sale timpurii, Cane Corso a acționat ca un câine de gardă, câine de război și vânător calificat de diferite jocuri (inclusiv un joc foarte mare). Numele său este derivat din cuvântul italian pentru câine, baston, și termenul latin Cohors, ceea ce înseamnă "protector" sau "tutore."

O scădere semnificativă a rasei de la Cane Corso a fost adusă de războaiele mondiale I și II, dar numărul mic de câini au existat încă. În anii 1970, entuziaștii din Corso au declanșat o renaștere a rasei. Primul câinilor Corso au sosit în u.S. în 1988. Rasa a fost admisă la clasa Diverse AKC în 2007 și a primit o recunoaștere completă în grupul de lucru AKC în 2010.

Cane Corso Care

Casa de trestie are un strat scurt, grosier și este de obicei doar o gamă de lumină. Nevoi de îngrijire sunt foarte de bază - doar periajul și scălarea ocazional, după cum este necesar. Ca și alți câini mari, trenul Corso ar putea avea unghii care se poartă în mod natural. Cu toate acestea, ocazional Trupe de unghii Poate fi necesar. Verificați lungimea unghiilor câinelui dvs. în mod regulat, astfel încât să poată rămâne confortabil și mobil.

Urechile Corso Corso sunt adesea tăiat într-un triunghi echilateral, dar aceasta nu este o cerință conform standardului de rasă. Coada este de obicei dicked la cea de-a patra vertebră.

O adevărată rasă de lucru, Corso Corso este activă și condusă. Zilnic exercițiu va ajuta la menținerea fizic și mental din punct de vedere fizic și mental. Brisk mers pe jos sau jogging pentru cel puțin o milă este un început bun. Dacă nu aveți un loc de muncă pentru a face un Corso Corso, ar putea să-și găsească propriile și să se sfârșească găurile și să-ți mesteci lucrurile. Dacă aveți o fermă, câinele poate găti efective. Dar dacă sunteți un proprietar mai tipic, petreceți timp în fiecare zi cu un sport de câini, trucuri de învățare sau practicarea abilităților de ascultare.

Un Corso Corso este cel mai bine adoptat de o persoană care este familiarizată cu formarea câinilor, mai degrabă decât un proprietar de primă dată. În mod corespunzător Instruire și socializare sunt esențiale pentru toate Corse Corse. Cu o aversiune naturală față de străini și o tendință de a fi teritoriale, trebuie să fiți diligenți și consecvenți în timp ce instruiți. Acest lucru este, de asemenea, crucial datorită dimensiunii gigantului câinelui - o atenție deosebită ar trebui să fie pusă la prevenirea jumping, înclinat, și Leash-trage. Casa de trestie este inteligentă și grea, deci nu ar trebui să fie dificilă pentru această rasă să învețe.

În ciuda apariției sale, pe care unii ar putea găsi intimidarea, trenul Corso poate fi de fapt afectuos și blând. Această rasă se va lega profund cu familia sa și va acționa ca un protector. Cu manipularea și socializarea corectă, Corso Corso se poate înțelege bine cu copiii, formând chiar o legătură strânsă. Cu toate acestea, copiii trebuie, de asemenea, învățați Cum să se comporte în jurul câinilor și nu lăsați niciodată nesupravegheați.

Un corso de trestie are nevoie de un gard robust, înalt când este permis în aer liber. Rasa are o unitate mare de pradă și este predispusă la urmărirea și uciderea animalelor mici, cum ar fi pisicile și ceilalți câini. Ele sunt teritoriale și vor patrula linia de gard, protejând proprietatea de trecători.

Probleme comune de sănătate

Crescători responsabili se străduiesc să mențină cel mai înalt Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de cluburile de kennel cum ar fi Akc. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Fiți conștienți de următoarele condiții:

  • Displazie de șold: Aceasta este o afecțiune moștenită care poate duce la lamențe și artrită.
  • Dilatarea gastrică-Volvulus: Blokarea după masă și băutură prea repede este posibil. Dacă stomacul se răsucește, poate tăia alimentarea cu sânge și poate crea o urgență medicală.
  • Ectropion: O stare comună în care pleoapele inferioare se dau sau se rostogolesc.

Dieta și nutriția

Un corso adult Corso va avea nevoie de 4 până la 5 cești de alimente de câine uscate pe zi. Este mai bine să o împărțiți în două mese pentru a ajuta la reducerea riscului de torsiune de balonare și de stomac. Asigurați-vă că ați evaluat dacă câinele dvs. devine supraponderal. Dacă notați creșterea în greutate, adresați-vă medicului veterinar dacă trebuie să modificați programul de alimentare, suma, tipul de alimente și rutina exercițiilor.

10 rase de câine gigant care fac animale de companie excelente
PROS
  • Excelent cu copii

  • Face un ceas bun

  • O haină ușor de întreținut, care nu are nevoie de multă îngrijire

Contra
  • Are nevoie de exerciții semnificative și de formare a ascultării

  • La risc pentru problemele comune și displazia de șold, datorită dimensiunii

  • Dimensiunea mai mare decât media poate fi dificilă pentru persoanele mici și copiii să se ocupe

Unde să adoptați sau să cumpărați un Corso Cane

Verificați cu adăpostul local de animale și grupurile de salvare pentru a vedea dacă există un Corso pentru adopție. Grupuri de salvare de mare și gigant, cum ar fi Câini mari Huge Paws Inc. pot avea canele Corse disponibile pentru adoptare.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă credeți că Cane Corso ar putea fi potrivit pentru dvs., încercați să localizați crescătorii și proprietarii de la Cane Corso în zona dvs., astfel încât să puteți petrece ceva timp cu rasa mai întâi. De asemenea, luați în considerare căutarea unui grup de salvare din Corso pentru a adopta. Asigurați-vă că înțelegeți ce este necesar să vă îngrijiți în mod corespunzător această rasă înainte de a aduce unul în viața voastră.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra:

Există o întreagă lume a potențialului rase de câini acolo - cu o mică cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cane corso: profil de rasa de caine