Fila brasileiro (mastiff brazilian): profilul rasei

Două Fila Brasileiro în picioare într-o pădure

Fila Brasileiro (Mastiff brazilian) este o rasă de câine de protecție rară, cunoscută pentru corpul său masiv, pielea distinctivă și slăbită, și suprafața sa neobișnuită (profilul orizontal al spatelui de-a lungul coloanei vertebrale).

Cele mai multe rase au nivel de nivel sau plat,. Unele rase, cum ar fi Hounds afgan și Whippete, au arcuit linii. În schimb, crupa lui Fila Brasileiro, numită și coardă sau fese, este mai mare decât greabănul său (vârful umerilor).

Această rasă colosală a fost dezvoltată în ferme și plantații din Brazilia, unde au fost folosite ca câini de pază și de turma de bovine și calea, urmăriți, prindeți și dețin animale mari, inclusiv jaguari, până când vânătorul ar putea ajunge.

Curajos, hotărât și auto-asigurat, Fila Brasileiro este docil și devotat când vine vorba de familia lor umană, inclusiv în copii. O fila vrea să fie corectă unde vă aflați, iar câinele vă va căuta dacă vă pierde.

În mod natural, cu străinii, Fila este extrem de protejată de oamenii și proprietatea sa. Ei au o unitate înaltă de pradă și astfel nu pot fi de încredere cu pisici și câini mici. Ei pot fi capabili să coexiste pașnic cu alți câini de familie, dacă au crescut împreună, dar aducând un nou câine în amestec odată ce Fila a fost înființată în familie nu este recomandată.

A spune că Fila Brasileiro nu este rasa pentru toată lumea este o subestimare. Cea mai bună situație pentru o Fila este rurală care trăiește pe o proprietate substanțială. O fila nu va fi fericită cu viața orașului sau chiar de viața în suburbii. Dacă vă bucurați de o viață socială activă și vă place să vă invitați pe oameni frecvent acasă, Fila nu este rasa pentru dvs.

Chiar și cu socializare extinsă începând de la începutul lui puppyhood, Fila va fi rar mulțumită să se așeze înapoi și să se relaxeze cu străinii care vin și mergând. Fila cere unui proprietar cu o manipulare considerabilă de experiență Guardian rase Cine poate fi un lider ferm, dar corect. În mâinile potrivite, totuși, Fila este deosebit de devotată și un protector curajos.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Rasele molossoide, tipul mastiff (FCI)

Greutate: 88 până la 110 de lire sterline

Înălţime: 23.5 până la 29.5 inci înălțime la umăr

Palton: Scurt, neted, dens și aproape de corp.

Culoare: Brindle, Fawn și Negru, cu sau fără o mască neagră pe față.

Speranța de viață: 9 până la 11 ani

Caracteristicile Fila Brasileiro

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieScăzut
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu
InteligențăMediu
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria Fila Brasileiro

Istoria Fila Brasileiro nu este în întregime clară. O teorie sugerează că rasele din fundalul Fila pot include mastiff-ul, Bloodhound, și buldogul vechi care a existat înapoi în anii 1400. Acest tip de buldog a fost mult mai mare și mai feroce decât versiunea de astăzi și versiunea Docile.

Știm că Fila Brasileiro a fost dezvoltată cu secole în urmă în Brazilia. Protecția împotriva raselor care au însemnat a fost apreciată ca un câine de gardă și gardian de proprietate. Forța și curajul îi lasă-o să-i urmeze, să urmărească și să captureze pradă mare ca jaguarii. În portugheză, cuvântul "Fillar" înseamnă "a profita", și asta este ceea ce câinii ar face-să prindă animalul lângă gât și să-l piardă, ținându-l până când vânătorul ar putea să-l prindă.

Fila Brasileiro nu este recunoscută de niciunul dintre cluburile majore din America de Nord (Clubul American Kennel, Clubul Canadian Kennel și Clubul Kennel United). În Brazilia, este recunoscută de Confederația Braziliană a Cynophile (CBKC), în Puerto Rico de către Federația Canofila de Puerto Rico (FCPR) și la nivel internațional de către Fédération Cynologique Internationale (FCI).

Fila Brasileiro Care

Fila Brasileiro are un strat scurt, neted și de întreținere redusă. Deși, ea a vărsat moderat pe tot parcursul anului. Acești câini vor avea nevoie doar de o baie atunci când sunt murdare și o perie rapidă de câteva ori pe săptămână pentru a îndepărta părul liber și părul.

Fila este puternică și puternică și are nevoie de un handler care poate conduce cu autoritate și coerență. Deși Fila Brasileiros sunt extrem de inteligenți și capabili să învețe sarcini complexe, ele pot fi capace și complicate pentru a se antrena.

Trebuie utilizate metode de formare adecvate. Nu există nici o forțare a firmei să facă nimic. Metode pozitive, bazate pe recompensă poate funcționa bine, dar păstrați sesiunile scurte și evitați repetarea prea multă vă va pierde interesul Fila.

Datorită rasei pronunțate se ocupă de străini, devreme și Socializare intensivă este paramount pentru a evita un câine care nu va accepta străini.

Filasul sunt active și necesită un exercițiu suficient și de stimulare mentală pentru a fi mulțumiți. Ele sunt excelente de lucru și Câini de fermă și să prospere când au un loc de muncă de făcut.

Cu proprietarul drept, Fila Brasileiro este aproape de neegalat pentru loialitatea și devotamentul față de familia sa umană. De fapt, există chiar și o zicală în Brazilia: "Credincios ca o fila."

Probleme comune de sănătate

Ca toți câinii de rasă pură, Fila Brasileiro este predispusă la unele condiții de sănătate moștenite genetice. Unele dintre acestea includ:

Creditorii de reputație își vor testa stocul de adulți înainte de reproducere pentru a fi sigur că sunt cu risc scăzut pentru aceste condiții.

Ca multe rase mari, profunde, Fila Brasileiro este, de asemenea predispus la bloat, altfel cunoscut sub numele de dilatare gastrică-volvulus.

Dieta și nutriția

Filasul poate cântări mai mult de 100 de kilograme, astfel încât să mănânce un volum mare de alimente. Cu cât este mai activă Fila, cu atât mai mult va mânca. Cu toate acestea, este important să evitați suprasolicitarea. Greutatea excesivă pune o tulpină pe corp și articulații, contribuind la șold și displazie cot, precum și la altele Probleme de sănătate cum ar fi diabetul.

Furajează mesele măsurate de două ori pe zi pentru a evita creșterea în greutate. Adresați-vă amelioratorului sau medicului veterinar pentru sfaturi despre ce tip de mâncare și cât de mult de hrănit.

10 rase de câine gigant care fac animale de companie excelente
PROS
  • Loial și iubitor cu proprietarii

  • Protecția casei și a familiei

  • Câine excelent de lucru

Contra
  • Necesită un proprietar foarte experimentat

  • Are nevoie de o socializare extinsă 

  • Casele rurale ideale

Unde să adoptați sau să cumpărați o Fila Brasileiro

Găsirea unei Fila Brasileiro în Statele Unite se poate dovedi dificilă, deoarece rasa este extrem de rară și nu este recunoscută de niciunul dintre principalele cluburi de canisare din America de Nord.

Cei care sunt conduși să urmărească proprietatea asupra unei FaLa ar putea să se uite la crescători în alte țări decât Statele Unite și Canada. Indiferent, rețineți că Fila Brasileiro nu va fi o alegere bună pentru marea majoritate a proprietarilor de câini.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă vă place Fila Brasileiro, ați putea, de asemenea, să vă placă aceste rase:

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de câine Pentru a vă ajuta să găsiți câinele perfect pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Fila brasileiro (mastiff brazilian): profilul rasei