18 Semne că pisica ta este bolnavă

Semnează pisica ta este bolnavă

Ar putea pisica ta să fie bolnavă? Poate fi dificil să știți dacă este subtilă schimbări în pisica ta Indicați o problemă de sănătate. Pisicile sunt experți la ascunderea bolilor. În sălbăticie, acest instinct le poate proteja de prădători sau de alte pisici care ar putea fi o amenințare. Casa de astăzi Cat are aceeași tendință de a evita vulnerabilitatea, chiar dacă singura potențială amenințare este un coleg de casă. Chiar și pisicile din casele cu un singur animal au tendința de a avea instinctul de auto-protecție.

Există un alt motiv pentru care pisicile și multe alte animale sunt mai puțin probabil pentru a arăta durerea sau boala: pur și simplu nu au o relație emoțională cu disconfortul lor. Animalele tind să accepte durerea sau boala ca noul normal și să se deplaseze. Nu poate fi până când nu sunt extrem de bolnavi încât boala lor devine evidentă pentru oameni.

1:27

Cum să știți dacă pisica dvs. este bolnavă

Semnează că pisica ta este bolnavă

În momentul în care observați de fapt, ceva este în neregulă cu pisica voastră, s-ar putea să fi fost mai mult timp decât credeți. Notă Schimbări subtile în comportament și urmăriți mai mult. Observați comportamentul pisicii și limbajul corpului. Are ceva oprit? Învăța ceea ce este normal pentru pisici și știu ce este normal pentru ta pisică. Nu ignorați niciodată semne evidente de boală. Când aveți îndoieli, contactați medicul veterinar pentru sfaturi.

Vărsături nu este normal în pisici. Unii oameni cred că este ok pentru o pisică să vadă la fiecare câteva zile, dar nu este. Lucruri precum vărsături rare sau părul de păr ocazional nu sunt preocupări. in orice caz, altceva decât aceasta justifică o excursie la medicul veterinar.

Diaree poate indica indiscreția dietetică, paraziți intestinali și o varietate de alte probleme. Stânga netratată, diareea poate duce la deshidratare și inflamație intestinală ulterioară. Este, de asemenea, foarte incomod pentru pisica ta. Programați o întâlnire VET și, dacă este posibil, aduceți o probă de scaun.

Pierderea poftei de mâncare poate fi normal pentru pisici, dar încă nu ar trebui ignorat. Dacă pisica dvs. ignoră mâncarea ocazională, dar altfel mănâncă în mod normal, atunci ar trebui să urmăriți îndeaproape tendințele. Dacă ale tale Pisica nu mai mănâncă în întregime sau doar mănâncă cantități mici, trebuie să vă implicați medicul veterinar. Lipsa de a mânca pentru chiar și câteva zile poate duce la o problemă gravă numită ficat gras sau lipidoză hepatică.

Creșterea apetitului poate fi, de asemenea, o preocupare, mai ales dacă se aprinde brusc într-o pisică mai mare. Hipotiroidismul poate fi explicația, dar veterinarul dvs. va trebui să ruleze teste pentru a fi sigur. Creșterea poftei de mâncare nu ar trebui ignorată, chiar și în pisicile mai tinere. Dacă nu altceva, poate duce la supraalimentare și obezitate.

Greutate modificări La pisici se regăsesc întotdeauna, fie câștigul sau pierderea. Fie ca oricum să fie un semn al unei probleme de sănătate subiacente. Pierdere în greutate este mai urgentă pe termen scurt, în timp ce creșterea în greutate este, de obicei, mai dăunătoare în timp. Dacă nu sunteți sigur de greutatea pisicii dvs., faceți o întâlnire VET pentru o verificare sau cel puțin o verificare a greutății.

Letargie este un semn al unei probleme, chiar dacă este subtil. Contactați-vă medicul veterinar dacă pisica dvs. pare să se situeze în jur, dormind mai mult decât de obicei, sau doar are un nivel scăzut de energie. Probabil că se întâmplă ceva cu sănătatea pisicii tale.

A crescut setea poate însemna multe lucruri în pisici. Cel mai adesea înseamnă că există o problemă cu rinichii sau tractul urinar. Mulți proprietari nu văd nici măcar pisicile lor să bea apă. Deci, dacă începeți să observați pisica în apropierea vasului de apă mai mult decât înainte, înseamnă ceva.

Schimbări în urinare sunt întotdeauna importante pentru a aborda. Adesea indică a Ediția tractului urinar sau problema renală. Dacă observați o schimbare a frecvenței sau a cantității de urină, urinare inadecvată sau sânge în urină, programați o întâlnire VET. Dacă pisica ta se străduiește să urineze și nimic nu iese, acest lucru ar putea fi o urgență, în special în pisicile masculine. Adu-ți pisica la un veterinar imediat.

Schimbări în respirație ca Wheeting, respirație rapidă, dificultăți de respirație și respirația raspy nu ar trebui niciodată ignorată. Dacă pisica dvs. nu respiră în mod normal, poate fi cel mai bine să mergeți la o clinică de urgență. Dacă semnele sunt foarte ușoare, consultați medicul veterinar obișnuit cât mai curând posibil.

Descărcarea de la ochi sau nas indică o posibilă infecție a căilor respiratorii superioare. Acest lucru vă poate face ca pisica să se simtă bolnavă și nu mai mănâncă. Poate fi contagioasă pentru alte pisici din casa ta. VET dvs. poate recomanda medicamente pentru a ajuta pisica sa se recupereze mai repede.

Resturile de urechi sau descărcare de gestiune ar putea însemna că pisica ta are un infecție a urechii sau chiar paraziți ca acarienii urechii. Așteptarea pentru a aborda acest lucru poate provoca afectarea timpanului. În plus, este foarte inconfortabil pentru pisica ta.

Iritarea pielii sau căderea părului poate fi un semn de alergii, paraziți externi sau altă condiție a pielii. Este, de asemenea, probabil dureros sau mâncărime. Nu lăsați pisica să sufere inutilă. VET dvs. poate fi capabil să ofere opțiuni de tratament.

Creșterea vocalizării poate însemna că pisica ta este bolnavă, în durere, accentuat, Sau tocmai plictisit. Este important să excludem mai întâi o problemă de sănătate înainte de a explora partea comportamentală a acestei probleme.

Înverșunat poate fi comportamental, dar ar putea însemna, de asemenea, pisica dvs. are o problemă de piele sau este în durere. Dacă observați că învață, începeți cu o vizită VET pentru a încerca să ajungeți la rădăcina problemei.

Schimbările de personalitate poate fi normal când se întâmplă în timp, mai ales ca vârstele dvs. de pisică. Cu toate acestea, în cazul în care pisica dvs. normal prietenoasă arată agresiune sau pisica voastră fericită și încrezătoare se teme brusc, este nevoie să explorați în continuare cu veterinarul dvs. Dacă pisica dvs. pare confuză sau dezorientată, atunci este o situație și mai urgentă.

Limping și probleme sărind sunt semne ale unei vătămări sau o condiție ca artrită. Nu presupuneți că pisica dvs. nu este în durere, deoarece mănâncă și acționează normal altfel. Consultați veterinarul astfel încât leziunea sau starea să poată fi tratată corespunzător.

Umflătură În orice zonă a corpului nu ar trebui ignorată. Poate fi o rană care sa transformat într-un abces. Ar putea fi chiar o tumoare. Urmăriți îndeaproape zona umflată. Dacă este dureroasă, fierbinte la atingere, sau nu se îmbunătățește într-o zi sau două, vezi veterinarul.

Respiratie urat mirositoare este un semn al problemelor dentare. Halitoza ușoară poate să nu fie urgentă, dar înseamnă că dinții pisicii dvs. ar trebui să fie verificate în curând. Respirația urâtă severă trebuie abordată mai devreme. De asemenea, urmăriți-văexcesiv de somn și sângerare din gură. Dacă pisica ta are o infecție orală, expune întregul corp la bacteriile din gură. Acest lucru ar putea duce la probleme cu inima și alte organe.

Situații de urgență și pisica ta

Anumite situații pot fi considerate urgente. Nu trebuie să așteptați o întâlnire la veterinarul dvs. când pisica dvs. se confruntă cu o urgență. Păstrați informații despre medicul veterinari după ore la îndemână în cazul în care trebuie să vă grăbiți la unul. Dacă vedeți semnele de urgență, nu întârziați. Du-te imediat la cel mai apropiat veterinar deschis.

  • Trauma (exemple includ căderea de la o înălțime sau lovită de o mașină)
  • Respiratie dificila
  • Gingii care sunt albastre, albe sau foarte palide
  • Colaps, inconștiență sau lipsă de răspuns
  • Seizure
  • Amețeli, dezechilibru sau circulare
  • Incapacitatea de a merge
  • Sângerări moderate până la profunde
  • Expunerea la A substanță otrăvitoare
  • Durere severă (arătând semne cum ar fi plânsând cu voce tare și excesiv sau acționând agresiv când este atins)
  • Temperatura corpului de peste 104 sau sub 99 (normal este de obicei 100.5-102.5)
  • Nu a mâncat corect în 24 de ore

Dacă observați altceva, pisica dvs. vă îngrijorează, este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău. Puteți apela VET sau VET de urgență dacă aveți nevoie de ajutor pentru a decide dacă ceva este o urgență.

Cum de a preveni boala la pisici

Mulți proprietari subestimează importanța îngrijirii veterinare de rutină pentru pisici. Ei pot aștepta câțiva ani să-și aducă pisicile la veterinar pentru verificări. Mai rău, uneori așteaptă până când pisica lor este bolnavă. Este de înțeles că oamenii ar dori să evite să-și pună pisicile prin stresul unei vizite veterinare. Unele pisici devin foarte anxioase sau chiar agresive la veterinar. Mai degrabă decât așteptați, încercați să găsiți o practică veterinară care este mai puțin stresantă pentru pisica voastră. Multe practici prietenoase de feline sunt acolo, unele chiar practici numai pentru pisici. Alternativ, puteți lua în considerare găsirea unui veterinar mobil care poate veni la casa dvs. Multe pisici fac mai bine într-un mediu familiar.

Examenele veterinare anuale sunt esențiale pentru pisici. Pisicile senior pot beneficia de verificări bianuale și de munca de laborator de rutină. Aceste vizite oferă VET o oportunitate de a vă examina pisica când pare sănătoasă. VET poate găsi anomalii minore pe examen care indică o problemă minoră înainte ca pisica dvs. să devină foarte bolnavă. Detectarea timpurie ar putea însemna dvs. și veterinarul dvs. poate lua măsuri înainte boala devine serios.

De asemenea, puteți păstra pisica dvs. cât mai sănătoasă, prin hrănirea unei diete sănătoase. O dietă sănătoasă vă poate ajuta pisica să evite obezitatea și o gamă largă de alte probleme de sănătate. Mulți veterici recomandă diete umede bogate în proteine ​​și scăzute în carbohidrați.

Asigurați-vă că utilizați prevenirea parazitului de rutină conform recomandărilor dvs. Acest lucru poate preveni puricii, paraziți intestinali și alți paraziți să-ți facă pisica bolnavă.

Oferiți o casă fericită și mică pentru pisica dvs. Păstrați apa proaspătă disponibilă în orice moment și o mulțime de cutii de gunoi curate și accesibile în casa dvs. În case mai mici sau în casele multiple de pisici, oferă spațiu vertical ca copacii de pisici și rafturile de perete.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Giacometti, Federica și colab. Cazurile foarte suspectate de salmoneloză în două pisici hrănite cu o dietă comercială de carne brută: riscurile pentru sănătate pentru animale și implicații zoonoticeBMC Cercetare veterinară, vol 13, nu. 1, 2017. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1186 / s12917-017-1143-Z

  2. Recunoscând semnele de boală la pisiciVCA Spitale de animale

  3. Hartmann, Katrin. Aspecte clinice ale retrovirusurilor feline: o revizuireViruși, vol 4, nu. 11, 2012, pp. 2684-2710. MDPI AG, DOI: 10.3390 / V4112684

  4. Stella, Judi L. și colab. Comportamentele de boală ca răspuns la evenimente externe neobișnuite la pisici și pisici sănătoase cu cistită interstițială felinăJurnalul Asociației Medicale Veterinare American, vol 238, nu. 1, 2011, pp. 67-73. American Veterinary Medical Association (AVMA), DOI: 10.2460 / Java.238.1.67

  5. Negrin a, Spencer S, Herubini GB. Feline meningoencefalielita de origine necunoscută: o analiză retrospectivă de 16 cazuri. Poate VET J. 2017 Oct-58 (10): 1073-1080

  6. Examinarea wellness la pisiciVCA Spitale de animale

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 18 Semne că pisica ta este bolnavă