Artrita la pisici

Fotografia Cat al săptămânii Calypso

La fel ca la om, pisicile se dezvoltă artrită pe măsură ce aceștia variază. Artrita apare atunci când cartilajul dintre oase se deteriorează. Acest lucru face articulațiile mai puțin flexibile cauzând rigiditate și durere.

Până de curând, pisicile au fost considerate puțin probabil să dezvolte artrită. Știm acum că sunt afectați de această boală. In timp ce Câini cu artrită arată lamele și durerea, pisicile sunt mai ușoare, mai agile și mai mici decât câinii, permițându-le să compenseze articulațiile compromise. Pisicile au tendința de a ascunde semnele de durere și arată doar indicații subtile ale disconfortului.

Ce este artrita?

Artrita este o boală articulară dureroasă și progresivă. Pisicile dezvoltă cel mai frecvent artrită a coatelor și a șoldurilor, dar orice articulație poate fi afectată. Există o serie de abordări eficiente pentru a minimiza durerea artritică și pentru a vă ajuta pisica să se bucure de activitățile sale preferate.

Semne de artrită în pisici

Pisicile au tendința de a ascunde semnele de durere destul de eficient, ceea ce are sens dacă considerați strămoșii lor. Un animal bolnav în sălbăticie este vulnerabil la prădători, astfel încât orice semn de slăbiciune trebuie să fie ascuns. Acest instinct face dificilă ca proprietarii să știe că pisicile lor sunt afectate și dacă tratamentul este necesar.

Observați pisica dvs. pentru orice schimbare a comportamentului sau a activității. Dacă o pisică mai mare este mai ezită să urce scări sau să sară pe un pat sau pe masă, poate suferi de artrită felină.

O pisică cu artrită poate, de asemenea, să se oprească folosind cutia de gunoi, deoarece alpinismul și durerea provoacă durere. Dacă observați că pisica dvs. se reduce sau limitează îngrijirea acestuia, acest lucru poate fi, de asemenea, un semn de îmbinări artritice - mișcările care au fost o dată de rutină sunt mai dificile și dureroase.

Urmăriți schimbările în mersul pisicii dvs. Dacă se pare că a face un "Bunny Hop" sau altfel se mișcă diferit decât de obicei, șansele sunt încercarea de a găsi un mod confortabil de a se deplasa fără a provoca mai multă stres asupra părții corpului artritic.

Dacă aveți îndoieli cu privire la faptul dacă pisica dvs. este în durere, este mai bine să vorbești cu dvs medic veterinar, care va evalua pisica și va oferi sugestii despre cum să ajute la gestionarea durerii.

Cauzele artritei

În plus față de schimbările legate de vârstă, alte tulburări ale oaselor și articulare pot provoca artrită. Hip displazia este o afecțiune genetică care determină articulația de șold să se dezvolte anormal. Articulația de șold malformată se deteriorează mai repede decât alte articulații din organism și este mai vulnerabilă la dezvoltarea artritei.

Tratament

Este mai bine să lucrați cu medicul veterinar pentru a discuta tratamente de ameliorare a durerii pentru pisica ta. Veterinarul dvs. vă va evalua pisica și vă poate prescrie medicamente pentru a ușura durerea.

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sunt uneori prescrise pentru artrita felină, care este similară cu privire la modul în care este tratată condiția la om. AINS sunt foarte eficiente la controlul durerii și inflamației articulațiilor. Efectele secundare ale AINS includ vărsături, diaree și pierderea apetitului. Dacă observați oricare dintre aceste efecte secundare, apelați imediat medicul veterinar.

Notă: Proprietarii de animale de companie trebuie să fie precauți la administrarea medicamentelor și să folosiți numai cele prevăzute de un medic veterinar. Nu dați niciodată un medicament de pisică destinat unui om. O doză standard de AINS pentru un om ar putea provoca leziuni renale majore sau moarte într-o pisică. Acetaminofenul (vândut sub numele de marcă Tylenol) este un alt medicament comun acordat oamenilor pentru a trata artrita care nu ar trebui să fie dată niciodată unei pisici în niciun caz - nu există o doză sigură a acestui medicament pentru pisici pentru pisici.

Alte opțiuni pentru o pisică artritică includ suplimente alimentare, cum ar fi glucozamină, condroitină și acizi grași omega-3. Aceste suplimente ajută la susținerea articulațiilor și ar trebui să fie utilizate cu aprobarea unui medic veterinar.

Cum de a reduce simptomele artritei în pisici

În timp ce nu puteți preveni artrita felină, există câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a reduce severitatea semnelor și a menține o bună calitate a vieții pentru pisica dvs.

Menținerea pisicii dvs. la o greutate sănătoasă este esențială. Dacă o pisică artritică devine supraponderal Acest lucru pune o tulpină suplimentară pe articulațiile deja dureroase. Dacă pisica dvs. artritică este deja supraponderală, discutați cu medicul veterinar despre cum să încurajați în siguranță pierderea în greutate. Reglementarea dietei de pisică și încurajarea exercițiului sunt cele mai bune modalități de a vă menține greutatea corporală a pisicii dvs. Medicul veterinar poate recomanda o dieta specifica care promoveaza pierderea in greutate. Rație mâncarea și tratează și experimentează diferite tipuri de jucării pentru a afla care dintre pisica preferă și vă păstrează pisica cea mai activă.

Tratamente alternative pentru artrită la pisici

Unele pisici cu artrită beneficiază de terapii non-medicale, inclusiv:

  • Acupunctura
  • Masaj
  • Hidroterapie
  • Terapie cu laser

Aceste metode alternative au un risc minim pentru pisica dvs., deși pot fi costisitoare. Combinația de medicamente și terapii non-medicale poate oferi o ameliorare mai eficientă a durerii pentru o pisică artritică.

Pentru pisicile mai vechi, un pat sau o pătură încălzită sau chiar o sticlă de apă caldă poate oferi o ușurare a durerii și rigidității artritei. Poate lua unele coaxing, dar odată ce pisica ta este aclimatizată la patul încălzit, ar trebui să fie o sursă de confort.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Pisica ta încetinește?Colegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  2. Artrita și pisicileVetwest spitale de animale, 2020

  3. Ce putem face pentru a ajuta o pisică cu artrită.Clinica de pisică, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Artrita la pisici