Ce trebuie să faceți dacă pisica dvs. Are convulsii

Alex Cat epileptic - Recuperare post-convulsivă

Vizionarea pisicii tale au o confiscare este o experiență înfricoșătoare. Cu toate acestea, cu puțină cunoaștere, puteți face situația mai sigură pentru animalul dvs. de companie și mai puțin înspăimântător pentru dvs.

Sechestrarea tipică într-o pisică

În majoritatea cazurilor, a Cizuarea pisicii durează doar câteva secunde sau minute. În această perioadă, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta.

  1. În primul rând, nu panică. Pisica ta va ridica sentimentele și emoțiile tale și poate deveni și mai înspăimântată ca rezultat. De asemenea, trebuie să rămâneți calm pentru a vă ajuta pisica în siguranță prin sechestru.
  2. Mutați pisica departe de orice obiecte sau zone în care poate fi rănit. Asigurați-vă că nu există margini ascuțite în apropiere că s-ar putea tăia. Mutați-l departe de orice pași sau scări pe care ar putea cădea.
  3. Amintiți-vă că pisica dvs. nu are control asupra mișcărilor musculare în timp ce se confruntă cu o confiscare. Multe animale de companie vor urina și / sau defecase în timpul unei convulsii.
  4. Păstrați-vă mâinile și alte părți ale corpului departe de gură, astfel încât să nu vă răniți. Nu încercați să țineți limba de companie.
  5. Vorbiți cu pisica dvs. într-o voce liniștită, liniștitoare, în timp ce are o confiscare. Puteți să vă alăturați pisicii, dar aveți grijă să vă mișcați mâinile prea aproape de gură și să fiți atenți la răniți de membrele sale în mișcare.

După seizure

În timp ce orice animal de companie care se confruntă cu prima lor confiscare ar trebui examinată de un medic veterinar, este posibil să nu fie necesar să vă grăbiți imediat pisica într-un spital de urgență.

Dacă pisica dvs. a avut o singură confiscare, se comportă în mod normal înainte de sechestru, confiscarea sa oprit în mai puțin de cinci minute, iar pisica dvs. sa întors la comportamentul său normal după aceea, apelați clinica de urgență veterinară sau locală pentru sfaturi. Este posibil să puteți programa o întâlnire veterinară pentru a examina animalul dvs. mai degrabă decât să fie văzută pe o bază de urgență. Puteți fi apoi prescris a Medicatie pentru controlul convulsiilor.

Cu toate acestea, există câteva situații în care o confiscare într-o pisică devine o urgență.

Convulsii considerate o urgență

"Status epilepticus" descrie o convulsie care durează o perioadă lungă de timp, de obicei de 30 de minute sau mai mult. Dacă pisica dvs. a avut o confiscare mai mult de cinci minute și nu sa oprit, aceasta este o urgență.

Dacă animalul dvs. a avut convulsii în trecut și medicul veterinar a dispărut a diazepam (Valium) supozitor, acest lucru este un moment bun pentru a administra acest lucru, urmând instrucțiunile medicului veterinar.

Crizele de cluster

O situație similară și la fel de periculoasă apare atunci când o pisică are convulsii de cluster. Convulsurile de cluster sunt, după cum sugerează și numele, o serie de convulsii care apar înapoi în spate.

Ca și în cazul epilepticului de stare, Convulsurile de cluster pot fi amenințate în pericol și ar trebui să se urmărească o atenție veterinară de urgență pentru orice pisică care a avut mai mult de două convulsii în 24 de ore.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să faceți dacă pisica dvs. Are convulsii