Astmul de feline la pisici

Pisoi în mijlocul strănut

Un episod de la Asthma felină poate fi uneori redus ca și altul Hairball sau eventual sufocând pe un pic de alimente. Astmul poate provoca tuse pisica ta și apoi va părea bine, dar este o condiție de progres lent fără nici un tratament. O pisică de tuse ar trebui să fie examinată de un medic veterinar pentru a diagnostica problema și a asigura o gestionare adecvată a stării.

Ceea ce este astmul felinar?

La fel ca astmul uman, astmul felinar este o condiție respiratorie bazată pe alergeni care provoacă respirația în dificultate. Unele sisteme imune ale pisicilor supra-reacționează la un alergen inhalator. Reacția imună rezultată determină o creștere excesivă a substanțelor în sânge care provoacă inflamații intense în căile respiratorii. Umflate și inflamate căile respiratorii, apoi secretă în exces mucus și se construiesc, făcând dificilă respirația pisicii să respire.

Simptomele astmului felinar

Simptomele timpurii pot fi dificil de detectat. Puteți auzi șuierătoare slabă, care este mai audibilă după exerciții viguroase. Pisica ta poate părea să se obosească cu ușurință.

Un atac de astm complet suflat poate, la început, seamănă cu o pisică care încearcă să topească un pilot de păr sau, eventual, sufocând alimentele. Cu atacuri de astm, postura corpului este oarecum diferită. Cu astmul, corpul pisicii va fi scos mai mic la sol, iar gâtul și capul va fi extins și în jos într-un efort de a șterge căile respiratorii de mucus. "Gagging" poate fi, de asemenea, însoțită de un sunet tipic de tuse și, eventual, strănut sau vărsături. Pisica poate sau nu poate expulza mucusul spumos.

Aceste atacuri grave nu se pot întâmpla frecvent, ceea ce îl face ușor să le scrieți ca fiind doar un pilot de păr."De fapt, ele pot fi amenințătoare de viață și o pisică într-un atac deplină ar trebui să fie luată imediat la un medic veterinar. Chiar și o pisică care arată una sau două dintre simptomele timpurii ar trebui examinată. Odată diagnosticat, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta pisica în timpul uneia dintre aceste atacuri.

Cauzele atacurilor de astm de feline

Stresul poate provoca, fie exacerbează un atac de astm de felină. Din acest motiv, ar trebui să încercați întotdeauna să rămâneți cât mai calm posibil atunci când pisica dvs. suferă un atac de astm. Mulți dintre aceiași alergeni responsabili pentru atacurile de astm uman sunt responsabile de atacurile de astm de feline, inclusiv:

  • Fum de tigara
  • Mucegai sau mucegai
  • Produse chimice de uz casnic
  • Praf
  • Polen
  • Pulbere de pisici de pisici

Diagnosticarea astmului felic

Veterinarul dvs. va folosi mai multe teste de diagnosticare pentru a diagnostica astmul în pisica ta. Cele mai frecvente instrumente de diagnosticare sunt:

  • Analize de sange: Testele de sânge vor ajuta medicul veterinar să excludă alte boli și vor arăta dacă există inflamație undeva în corpul pisicii tale.
  • Raze x la piept: De asemenea, numit o radiografie toracică, acest diagnostic vă va ajuta medicul veterinar să vizualizeze orice anomaliu în plămâni, cum ar fi zonele de inflamație cronică sau acumularea de lichide neobișnuite. Uneori pisicile cu astm vor avea modele strălucitoare de ramificare văzute în radiografiile pieptului lor. Aceasta indică acumularea de celule inflamatorii în căile respiratorii. Lungimea pulmonară este, de asemenea, observată uneori în cazurile de astm de feline.
  • Bronchoalveolar Lavaj (BAL): Aceasta poate fi o procedură extrem de utilă. Se efectuează prin introducerea unui tub endotraheal în traheea pisică sub anestezie generală. Acest lucru permite medicului veterinar să ia în mod direct o mostră de fluide prezente în căile aeriene ale pisicii. În afară de astm, BAL poate diagnostica alte condiții ale plămânilor. Dezavantajul BAL este că necesită anestezie generală, care nu este recomandată pentru o pisică cu suferință respiratorie severă sau altfel extrem de bolnav.

Tratament

Astmul de feline este o boală progresivă cronică fără nici un tratament. În schimb, medicul veterinar va lucra pentru a dezvolta un plan de management al medicamentelor pentru a vă menține cât mai confortabil pisica. Strategiile de bază și cele mai comune de gestionare a astmului feline includ un steroid pentru a ajuta la reducerea inflamației în căile respiratorii și un bronhodilatator pentru a menține căile respiratorii cât mai deschise, astfel încât pisica să poată respira mai ușor.

Uneori, aceste medicamente sunt date pe cale orală, dar o altă formă de administrare este cu un inhalator de doză măsurată, adesea flovent, administrat printr-o mască specială. Aerokat Feline Aerosol Camera a fost elaborat în acest scop. Avantajul administrației de steroizi de aerosoli peste pilule și injecții este că merge direct în plămâni, mai degrabă decât în ​​organism, astfel că există mai puține efecte secundare.

Dacă pisica dvs. are atacuri mai severe decât considerați normal, ar trebui să fie reluat la medicul veterinar pentru reevaluarea și posibilele ajustări a medicamentelor.

Ca și în cazul majorității problemelor de sănătate feline, cheia pentru gestionarea cu succes a astmului feline este să vă cunoașteți bine pisica, să vă păstrați ochii și urechile deschise pentru schimbări în respirație, dau medicamente așa cum sunt prescrise și obțineți îngrijiri veterinare atunci când sunt indicate, fie verificări de rutină, fie Intervenția de urgență.

Cum de a preveni atacurile de astm de feline

Odată ce pisica dvs. este diagnosticată cu astm de feline, aveți mai multe opțiuni pentru modificările stilului de viață care pot contribui la reducerea atacurilor de astm recurente, în funcție de gravitatea cazului. Primul și cel mai evident lucru pe care trebuie să-l faceți este să încercați să eliminați alergenele de mediu care cauzează suferință respiratorie în pisica dvs. Unii vor fi ușor - alții mai complicați sau mai scumpi. Unele dintre cele mai frecvente declanșatoare de astm de feline includ:

  • Fumat: Dacă fumezi, va trebui să o faci în aer liber în viitor. Mai bine, luați în considerare renunțarea, pentru sănătatea voastră și pentru toate aceste creaturi care vă împărtășesc casa.
  • Mucegai și mucegai: Conduce o curățare profundă. Deși poate suna contraindicat, a curatator cu aburi Are o treabă bună de curățare a matriței și a altor alergeni de pe suprafețe solide, cum ar fi podele de țiglă, carcase de duș și pereți. Serviciile profesionale sunt indicate pentru curățarea conductelor centrale de aer.
  • Prafuri de praf și praf: Aspirarea frecventă poate ajuta la reducerea prafului și a acarienilor. Deși costisitoare, purificatoarele de aer HEPA sunt excelente pentru îndepărtarea atât a acarienilor de praf, cât și a sporii de mucegai din aer. Luați în considerare un purificator de cameră în cameră, pisica dvs. cel mai frecvent ocupă cel mai frecvent. Un purificator HEPA va ajuta, de asemenea, în timpul sezonului de polen.
  • Produse chimice de uz casnic: Încercați să păstrați utilizarea lor la un minim. Utilizați produse ecologice pentru beneficiul pisicilor, propria dvs. sănătate și mediul dvs. de origine. Aceasta include eschewing cele mai multe odorizante de aer și aragaz Potpourris, care pot provoca probleme respiratorii la pisicile sensibile.
  • Pisica de gunoi: Din cauza prafului care se ridică din luturile de lut, cele mai multe dintre ele nu sunt bune pentru pisicile astmatice. Unii proprietari au folosit pin felin cu rezultate bune, deși unele pisici sunt alergice la mirosul de pin. Același lucru este valabil și pentru așternutul de cristal siliconic parfumat. Luați în considerare utilizarea neschimbată pisica de gunoi, și procesul și eroarea pot fi ultima dvs. resursă. Amintiți-vă că pisicile sunt adesea agitate despre schimbările de așternut, astfel încât să introducă treptat noul gunoi.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Astmul de feline la pisici