Stres în pisici

Portret de pisică Tabby ascunde sub garderobă

Dacă aveți o pisică, probabil că știți deja că anumite lucruri pot face ca acesta să se ascundă, să se hiss, să fugă și chiar să urineze sau să defecteze în afara casetei sale de gunoi. Toate aceste comportamente pot fi datorate stresului din mediul înconjurător și este important să le recunoașteți astfel încât să puteți face ceva pentru a vă ajuta pisica. A trăi o viață fără stres este imposibilă, dar cunoașterea unor cauze și declanșatoare comune vă pot ajuta să evitați stresul inutil în pisica voastră.

Cauze de stres în pisici

La fel ca oamenii, fiecare pisică poate reacționa diferit la un anumit eveniment, element sau persoană, dar există situații comune care sunt mai susceptibile de a provoca stres în pisica dvs.

Oameni noi și animale de companie

Pisicile sunt adesea sensibile la orice schimbări de uz casnic, inclusiv atunci când oamenii și animalele de companie care trăiesc în casa dvs. vin și pleacă. Copiii noi vin acasă, bunicii vin să trăiască cu dvs., divorț, schimbări de coleg de cameră, căsătorie, Pisici noi și alte animale de companie, și chiar cineva care stau într-o noapte poate provoca stres în pisica ta, mai ales dacă pisica ta nu le cunoaște deja. Având companie de vacanță este o problemă comună pentru multe pisici, deoarece nu numai că implică oameni noi, ci și alți factori de stres.

Constructie

Mirosuri ciudate, zgomote de construcție, materiale situate în jurul valorii, oameni nefamiliari, și alte lucruri implicate cu munca făcută pe sau în jurul casei dvs. pot provoca stres în pisica ta. Pur și simplu pictura o cameră sau o remodelare ușoară poate declanșa stres, deci nu trebuie să fie un proiect major de construcție pentru a provoca probleme.

Animale în afara

Dacă pisica dvs. poate auzi, miros și mai ales dacă poate vedea un alt animal din afara, poate fi subliniat. Pisicile exterioare sunt un declanșator comun pentru stres în pisica dvs. de interior, dar chiar nu a putut să prindă păsările din afara că pisica voastră vede poate duce la ca pisica dvs. să aibă stres.

Transport

Dacă trebuie să vă transportați pisica pentru orice motiv, atunci stresul este un eveniment probabil. Nu este obișnuit cu un transportator, atracțiile și sunetele unui a mașină sau plimbare cu avionul sau anticiparea destinației (cum ar fi medicul veterinar) pot provoca stres.

Alte modificări ale mediului

Totul de la vacuumuri robotice la decorațiuni de Crăciun la cutiile în mișcare poate provoca stres în pisica ta. Schimbarea în cazul în care se află caseta de gunoi a pisicii, tipul de așternut care este folosit, în cazul în care pisica dvs. mănâncă și chiar în cazul în care posturile sale preferate de zgâriere sunt alte exemple de schimbări de mediu care pot declanșa stres în pisica ta, dar orice tip de Schimbarea casei dvs. este o problemă potențială.

Cum să recunoașteți stresul în pisica voastră

Ascunderea este una dintre cele mai evidente semne că pisica ta este stresată, dar nu este singura. Șuierătoare, fugind, cultivarea, zgârierea obiectelor și Eliminarea în afara cutiei de gunoi pot fi alte semne de stres în pisica dvs. și nu ar trebui ignorate, mai ales dacă se întâmplă în mod regulat. Monitorizați-vă pisica pentru aceste simptome și gândiți-vă la ceea ce s-ar fi putut schimba înainte de a observa aceste comportamente.

Cum să vă ajutați pisica stresată

Din fericire, există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta pisica dacă este stresată. Dacă vă puteți afla sursa stresului, cel mai bun lucru de făcut este să eliminați această sursă, dar care nu este întotdeauna posibilă. Nu puteți scăpa de un membru al familiei sau de un nou animal de companie sau de a opri construcția, deoarece pisica dvs. este subliniată de ea, dar asta nu înseamnă că nu vă puteți ajuta în continuare pisica.

Spray-urile, șervețele și difuzoarele care conțin feromoni sunt puncte de pornire bune pentru a ajuta la gestionarea anxietății în prietenul tău felin. Produse cum ar fi ceea ce face Feliway ™ pot ​​fi utilizate în mod continuu și lung sau după cum este necesar. Ei ajută pisicile să se simtă calm și sigure, dar ar putea fi nevoie să fie folosite alături de altceva dacă nu ajută singuri.

Suplimentele și dietele speciale sunt următorii pași în ajutarea pisicii dvs. stresate. Diferite ingrediente cum ar fi L-Theanine, proteine ​​din zer, magnolia și extractele Phelodendron au cercetări care arată că pot ajuta o pisică stresată și pot fi găsite în articole precum Solliquin ™ și Zylkene ™ și chiar alimente speciale de pisici precum regal Canin`s Calm ™.

Dacă este necesar, pisicile stresate pot avea nevoie de o combinație de feromoni, suplimente, diete și chiar medicamente. Fluoxetina, gabapentina, amitripilina și alte elemente de prescripție medicală pot fi recomandate de către medicul veterinar pentru cazurile de stres care nu pot fi abordate cu alte modalități. În funcție de situație, acestea ar putea fi necesar să fie date temporar sau pe termen lung, dar dacă vă puteți ajuta pisica să se simtă mai puțin stres decât ceea ce trebuie să faceți merită.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Stres în pisici