De ce pisicile se hiss?

De ce pisicile se hiss

De ce pisica mea se hiss la mine? Aceasta este întrebarea pusă de atât de multe mame de pisici și de tati. Uneori primești un avertisment - urechile lor sunt fixate înapoi, spatele lor este arcuit și părul lor se află la capăt înainte de a auzi șuierarea. În alte momente, iese din albastru și este foarte surprinzător pentru proprietarii de pisici. Aici, răspundem la întrebarea: De ce pisicile se hiss și explică totul despre acest comportament felinar perfect natural.

Ce este o pisică hiss?

Pisicile se hiss prin forțarea unei izbucniri puternice de aer peste limbă atunci când se află într-o poziție arcuită. Este un sunet foarte distinctiv și dacă sunteți aproape de ei, puteți simți chiar aerul pe piele.

O pisică de hissing poate suna foarte ca un șarpe șarpe și există un motiv pentru asta. Este obișnuit în comportamentul animalelor pentru o specie de a imita alte animale atunci când este utilă pentru ei. Se crede că pisicile au învățat cum să imite șuieratul unui șarpe când s-au simțit sub amenințare. Potențialii prădători au fost folosiți pentru a auzi șuieratul unui șarpe și au înțeles că a fost un avertisment.

Pisicile domestice, prin urmare, hiss ca un avertisment pentru oameni sau orice altceva pe care ei le percep ca o amenințare pentru ei sau pentru pisicile lor. Când o pisică se hissing, ei simt o combinație de frică, nefericire și poate confuzie. Nivelurile lor de adrenalină sunt ridicate și instinctul lor felinar va fi lovit.

pisica furioasa situata pe pat

De ce pisica mea este hissing la mine?

O pisică de pisici din mai multe motive diferite. Iată principalele motive pentru care pisicile se hiss.

Pisicile se ascund ca un avertisment

Acesta este "Stai departe" de la ME HISS. Este un avertisment să stai departe de pisică, sau pisoi ei dacă este o mamă. O pisică poate să se hiss la un om nefamiliar (inclusiv un veterinar), sperând că sunetul îi va face înapoi. Pisicile au un mare sentiment de miros și nu-i plac oamenii care au mirosuri necunoscute. O pisică mamă își apără pur și simplu pisicile și nu caută confruntare. De fapt, șuierarea este departe de a evita a Cat lupta Deși arată, de asemenea, tensiune.

O pisică șuieră în durere

S-ar putea să fi observat că pisica ta să fie examinată de un medic veterinar. Acest lucru oferă indicii despre unde vine durerea lor. Ei vor urca când locul dureros este atins. În acest caz, Hissing este un instrument de diagnosticare util.

Șuierăm ca o reacție la o schimbare

Pisicile nu sunt, în general, o schimbare în mediul lor. Ați observat o creștere a tensiunii când aduceți o mașină înapoi de la veterinar și sunt snifați de ceilalți pisici? Ei nu-i plac mirosul necunoscut și pot face acest lucru clar cu un hiss!

Un joc de joacă

Fiind un pisoi este totul despre joc - mulți proprietari întreabă de ce este pisica mea să se hissing la mine când jucăm? Încercați să nu luați acest lucru prea serios! Ei își încearcă pur și simplu mișcările atunci când îmbătrânesc.

strigăt

Poate pisicile să se hiss când sunt fericiți?

Întrebarea mare este că pisicile se hiss când sunt fericiți? Acest lucru depinde de modul în care definiți fericirea felină. Pisicile pot începe să se hiss în mijlocul unui joc pe care credeai că se bucură. Acest lucru nu înseamnă că acum sunt nefericite. Înseamnă doar că jocul și-a trecut granițele. Dacă aceștia își bate dinții și au urechile ascunse înapoi, este timpul să se încheie jocul și să le dați un spațiu.

Ar trebui să-mi pedepsesc pisica pentru a-și hissing?

Nu este niciodată adecvată pentru a pedepsi o pisică pentru a fi hissing. Dacă vă îngrijorați că hissing-ul pisicii dvs. devine din control sau dacă bănuiți că este un semn de stres, este posibil să aveți nevoie să investigăm problema mai departe. O carte de comportament pisică, de exemplu, cei publicați de comportamentul animalelor Pam Johnson Bennett, vă pot oferi o perspectivă asupra a ceea ce se întâmplă. De asemenea, ați putea cere medicului veterinar sau unui expert local de comportament pisicilor pentru sfaturi.

Niciodată nu se usucă la pisica dvs., deoarece aceasta va fi percepută ca agresiune și va adăuga la stresul pe care îl simt.

Ce puteți face despre pisica de pisică

Pisica hissing este instinct natural și nu o problemă care trebuie abordată. Pur și simplu înseamnă că pisica ta se simte vulnerabilă. Cu toate acestea, poate însemna, de asemenea, că acestea sunt suprasolicitate. Acest lucru se poate întâmpla după o sesiune de redare lungă.

Sfaturile de top pentru calmarea acestei situații sunt de a retrage și da pisicii dvs. un spațiu. Evitați contactul cu ochii și lăsați-i să se înclece într-unul din locurile lor de ascundere alese. Pisici de pisici sunt locuri minunate pentru pisicile suprasolicitate pentru a sta în timp ce se calmează. Ei iubesc punctul de mare avantaj unde pot observa ceea ce se întâmplă fără a fi nevoie să facă parte din ea. Odată ce tensiunea sa diminuat, puteți încerca din nou să interacționați cu pisica dvs. Ei pot decide că vor ca o masă și să vină și să vă caute din nou!

Uneori, totuși, va trebui să vă apropiați și să ignorați pisica. Acest lucru ar putea fi pentru că pisica ta este în pericol iminent sau pentru că trebuie să le iei pentru asistență medicală. Întotdeauna țineți-vă fața departe de ei, deoarece ei pot intra după ce au însoțit și acest lucru poate provoca o zgârietură urâtă. O pisică poate fi restrânsă prin înfășurarea ușoară, dar ferm într-un prosop gros și plasându-le într-un Carrier de pisici.

Ați putea dori, de asemenea: Cat calming sprays și Cat calming tratează

Omul femeie care mângâie mângâierea pisică furioasă Tabby pisică

Scoateți mesajul de la ce pisicile se hiss

Cat Hissing este de obicei însoțită de limbajul corpului și este un semn clar că pisica ta nu este fericită de ceva. Se poate întâmpla când întâlnesc ceva necunoscut sau când vor deveni supra-stimulați de un joc. Arată că este timpul să le dați un spațiu.

Dacă aveți totuși îngrijorări cu privire la pisica dvs., consultați medicul veterinar sau un expert pentru comportamentul animalelor cu privire la această problemă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile se hiss?