Cum să opriți agresiunea pisică după o vizită veterinar

Pisicile de luptă

Una dintre cele mai comune forme de cat agresiune apare între pisicile care trăiesc împreună, dar sunt separate pentru o perioadă scurtă de timp. Acest tip de atac de pisică poate fi supărător emoțional la pisica victimei, precum și proprietarii pisicilor. În multe cazuri, atacul neașteptat rezultă din agresiunea redirecționată atunci când agresorul oțește la o țintă surogat, deoarece obiectivul real nu poate fi atins.

Un scenariu comun apare atunci când o pisică din gospodărie se duce la groomer sau medic veterinar. Când pisica se întoarce acasă, foștii prieteni Kitty fie SNUB, fie atacă în mod obișnuit felina tratată. Aproape că pisicile nu se recunosc reciproc. Acest lucru este, în esență, adevărat, deoarece pisica absentă are un miros modificat că colegii săi nu recunosc.

Pisicile încrezătoare își îndeplinesc, de obicei, disperarea la timp. Dar puteți accelera procesul și puteți preveni agravarea relațiilor feline.

Luați în considerare regulile de comunicare a mirosului

Pisicile comunică cu Vocal, vizual și mirosuri, și mirosul unic al fiecărei pisici servește ca o etichetă de identificare a altor feline. Când dorm împreună, se mirează reciproc, sau pur și simplu se freacă unul de celălalt în trecere, pisicile împărtășesc mirosul. Gândiți-vă la acest miros comun ca un sistem care le identifică ca aparținând aceleiași familii.

Când o pisică vizitează medicul veterinar, miroase ciudat la întoarcere. Ea a fost tratată de străini, poate scăldată sau tratată cu medicamente care miroase amuzante și pot fi chiar bolnavi și mirosului nesănătoase. Celelalte pisici nu recunosc cu ușurință aceste noi mirosuri și pot reacționa ca și cum un interlooper invadează gazonul.

Când pisicile de uz casnic salută pisica returnată cu sale, își primește în mod natural spatele și acționează și defensiv. Această situație poate escalada dincolo de posturare, mai ales dacă pisica bolnavă continuă să facă excursii la și de la clinica VET.

Programați pisicile la veterinar împreună

Încearcă Programați vizitele veterinare de rutină Pentru pisicile dvs. în același timp. În acest fel, toți miroase în mod similar după ce au fost tratați de personalul clinicii și sunt mai puțin susceptibile de a se ataca reciproc atunci când se întorc acasă

Păstrați o pisică bolnavă separată

Când o pisică este bolnavă, chimia corpului poate face ca mirosul diferit, iar alte pisici își schimbă adesea comportamentul față de el chiar înainte de vizita VET. Segrega o pisică bolnavă de ceilalți, mai ales dacă o tratează prost. Pisica-bashing doar ridică nivelele de stres ale tuturor celor implicați, iar cu cât continuă mai mult, cu atât mai mult va dura în sens invers.

Planificați să segoneze pisica care se întoarce de la VET într-o cameră singură timp de cel puțin o jumătate de zi. Asta îi dă timp să se auto-mirelui și să îndepărteze toate mirosurile clinicii Icky de la blana, care este atât de ofensivă pentru prietenii săi de pisici. De asemenea, permite ca timpul pisicii tratate să decomprimați de la stresul vizitei VET, astfel încât este mai puțin defensiv.

Redistribuiți mirosul de pisici comunale

Utilizați un prosop de mână pentru a PET celelalte pisici de uz casnic. Să acorde o atenție deosebită pisicilor cele mai bune prietene, frecându-i prosopul împotriva obrajilor. Acest lucru adună cel mai bun miros de semnătură a pisicii, care poate fi apoi frecat peste pisica de vizită pentru a ajuta la restabilirea mirosului familiei comunale.

Pentru unele situații, ar putea fi util să mirosi toate pisicile cu un miros plăcut puternic, care nu numai că le face să miroșească, dar și îi distrage de la bashingul pisicilor. De exemplu, frecați mâinile cu apa din tonul conservat și accidentați spatele fiecărei pisici. Care ar trebui să-i încurajeze să se auto-mirelui și să se mireze reciproc, creând o reînnoire a mirosului de familie.

Probleme și comportament de verificare

Monitorizați primele câteva ore ale interacțiunii pisicilor și segrega pisica tratată imediat ar trebui să existe un incident de bashing / hisssy. Punctul mic de a împiedica oricare dintre pisicile de luptă - sunt susceptibile de a deveni mai confuze decât sunt deja.

Toate pisicile pot fi mai dispuse să devină reacquainted după o perioadă de răcire. Nu vă grăbiți să reintroduceți pisica bolnavă până la restul ambalajului. Este posibil să aveți nevoie de timp suplimentar pentru a trece peste trauma vizitei VET și nu există nici o nevoie urgentă de a se împinge înapoi cu restul imediat.

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți agresiunea pisică după o vizită veterinar