De ce pisicile se sfătuiesc atât de des

pisica de îngrijire

Destul de mulți proprietari de animale de companie Alegeți pisici peste câini deoarece "pisicile sunt atât de curate."Și este adevărat: o pisică normală poate petrece până la 50% din timpul lor de veghe care se îngrijește (sau altă pisică). Ca rezultat, pisicile sunt de obicei animale foarte curate, deși, în unele cazuri, îngrijirea poate deveni o formă de obsesie.

Curățați de la început

Primul loc de muncă al mamei pisicii după nașterea este de a scoate sacul amniotic, apoi linge pisoiul cu limba ei dură pentru a ajuta la stimularea respirației sale. Mai târziu, când pisoiul începe de îngrijire, ea va da anusul pisicilor un "masaj al limbii" pentru a ajuta la stimularea unei mișcări intestinale.

Kittens, emând mamele lor, încep să se îngrijească de timp de câteva săptămâni. Dacă fac parte dintr-o gunoi, ei probabil că vor linge și se mirează și unii pe alții.

În afara curățeniei simple, îngrijirea are o serie de scopuri. Iată câteva dintre cele mai importante.

Pentru a curăța leziunile

Pisicile își spălă rănile pentru a curăța rănile și, eventual, pentru a preveni infecția. Lingerea cu o limbă brută poate, de asemenea, să elimine celula moartă a pielii.

Pentru a ascunde mirosul de la prădători

Sentimentul de miros de pisici este de paisprezece ori mai puternic decât cel al oamenilor. Cei mai mulți prădători, inclusiv pisici, pista pradă prin miros. O pisică mamă în sălbăticie va încerca să-și ascundă pisicile tinere prin eliminarea dovezilor de hrănire. Ea se va spăla cu ea însăși după ce alăptează. Din același motiv, pisicile vor îngropa o pradă necorespunzătoare în sălbăticie. Puteți observa același comportament instinctual atunci când vedeți o pisică zgârierea la podeaua din jurul vasului de alimente după masă.

La mirele și lubrifiați stratul și pielea

Când pisicile mirele, limitele lor asemănătoare cu barbul stimulează glandele sebacee la baza firelor de păr și au răspândit sebumul rezultat în timpul firelor de păr. Auto-îngrijirea lor ajută, de asemenea, să scape stratul de murdărie și paraziți, cum ar fi puricii. În plus, deoarece pisicile nu au glande transpirație, saliva lor oarecum îi ajută să se răcească în zilele fierbinți.

Pentru plăcere

Îngrijirea se simte bine, iar pisicile par să mireze doar pentru că se bucură de ea. Ei se vor îngriji, de asemenea, unul pe altul (și prietenii lor umani) din ceea ce pare să fie dorința de a împărtăși o senzație pozitivă

Când groomingul pisică devine obsesiv

Îngrijirea spre exces poate deveni un comportament obsesiv-compulsiv care poate duce la patch-uri și răni de piele.

Pisicile " supra-grooming este adesea cauzată de stres și poate fi asemănătoare cu obiceiul oamenilor de a-și mușca unghiile la cea rapidă. Pisicile, în general, nepărtinind o schimbare intensă de orice fel. Un nou copil, o moarte în familie, chiar și rearanjarea mobilierului, ar putea fi declanșatorul pentru această îngrijire obsesivă. Cauzele fizice ar putea include mușcături de purici sau viermi, deci este necesar să se reglementeze persoanele înainte de a diagnostica un răspuns la stres.

Pisicile care au fost luate de mamele lor la o vârstă fragedă nu au permis perioada normală de înțărcare și vor fi adesea auto-mirele prin lins sau suge. Acest comportament va diminua, de obicei, va dispărea în timp când pisoiul este păstrat într-un mediu sigur și previzibil.

Urmăriți acum: de ce pisicile purr?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile se sfătuiesc atât de des