Infecții ale urechii în pisici

Examenul urechii pentru pisici

Infecțiile urechilor sunt comune între pisici. Așa cum sunt la om, infecțiile urechii nu sunt doar incomode și uneori dureroase și pot fi, de asemenea, un simptom al unei probleme de sănătate mai semnificative. Dacă sunt lăsate netratate, infecțiile urechii pot duce la pierderea auzului sau alte probleme de sănătate.

Ce este o infecție a urechii?

Otita medie este o inflamație a canalului urechii interioare (care este cel mai frecvent tip la om) și otita externa este o inflamație a canalului urechii exterioare. Acesta din urmă este cel mai comun tip de infecție a urechii în feline.

Semne

Indiferent de cauza infecției urechii, semnele unei probleme ale urechii arată, de obicei, similare. Dacă observați aceste probleme, este timpul să vizitați VET:

  • O pisică cu o infecție a urechii sau altă problemă a urechii își va scutura capul și va laba la urechi.
  • Puteți vedea Pierderea parului sau scabs în jurul feței, urechile și gâtul animalului dvs. ca urmare a zgârieturii la urechi.
  • O descărcare poate fi prezentă în urechi și în cazuri severe, vizibile pe blană în afara și în jurul urechilor.
  • Urechile pot avea un miros neplăcut sau pot apărea și inflamați.
  • Pisica ta poate înclina capul într-o parte sau altul ca rezultat al problemei urechii.
  • Infecțiile urechilor pot provoca dezorientarea și iritabilitatea în pisici. Dacă pisica ta se comportă ciudat, inclusiv ascunzând pentru perioade lungi de timp, acesta este, de obicei, un semn că ceva este greșit.

Diagnosticarea infecțiilor urechii feline

Diagnosticul începe cu o examinare nu numai a urechilor, ci a întregii pisici. Acest lucru se datorează faptului că unele dintre cauzele infecțiilor urechii la pisici pot semnala o problemă de sănătate sistemică. VET dvs. va verifica dacă pisica dvs. este, în general, sănătoasă și va examina cu atenție pielea și blana.

În plus față de un fizic general, medicul veterinar va efectua o examinare a urechilor pisicii dvs. cu un otoscop. Un otoscop permite medicului veterinar să examineze interiorul canalului urechii pentru semne cum ar fi roșeață și inflamație, descărcare, mase și polipi, corpuri străine și alte anomalii. De asemenea, permite medicului veterinar să vizualizeze membrana care acoperă urechea pisicii. Cu toate acestea, dacă există descărcare în interiorul canalului urechii, este posibil să fie necesar să curățați mai întâi și să spălați canalul urechii pentru a putea vedea această membrană.

În funcție de severitatea infecției, sedarea poate fi necesară pentru a spăla cu atenție canalul urechii și pentru a examina urechea pisicii. Dacă există o mulțime de inflamație, o spălare a urechii poate fi dureroasă.

Deoarece problemele urechii la pisici se pot datora unor cauze mai sistemice, dacă pisica dvs. nu a răspuns la terapiile tradiționale sau o boală mai răspândită este suspectată, medicul veterinar poate recomanda testarea ulterioară. Această încercare poate include:

  • Testarea de sânge poate detecta condiții cum ar fi leucemia felină și fiv felină.
  • Studiile alimentare vor fi efectuate dacă este suspectată o alergie alimentară.
  • Tratamentul eficient de purici va exclude alergia la purici ca o cauză a infecției urechii.
  • Testarea pentru atopie va dezvălui o alergie la ceva în mediul pisicii tale.
  • Așezările cutanate pot exclude alte boli parazitare, cum ar fi Sarcoptic Mange.
  • O examinare neurologică poate fi efectuată dacă pisica dvs. are o mișcare de cap sau o înclinare a capului.

Tratament și prevenire

În timp ce nu este cu adevărat posibil pentru a împiedica pisica dvs. să obțină vreodată o infecție a urechii, dacă inspectați periodic urechile sale, este posibil să împiedicați o infecție să devină gravă.

Urechile de pisici sănătoase sunt roz, fără ceară și alte resturi și nu au nici un miros neplăcut. O schimbare a culorii sau mirosului urechilor sale poate indica faptul că pisica dvs. are o băutură de infecție.

Păstrarea urechilor pisicii curate este cheia, de asemenea. Veterinarul dvs. veterinar vă arată modalitatea de curățare a acestora; Nu doriți să vă răniți pisica prin sondajul accidental prea profund în canalul urechii.

Deoarece există multe cauze diferite pentru infecțiile urechii feline, nu există nici un tratament care să lucreze pentru fiecare pisică. În unele cazuri, antibioticele pot fi justificate, în altele, pur și simplu curățarea și spălarea canalului urechii pot fi suficiente.

Citologia urechii implică încărcarea interioară a urechii pisicii dvs. și apoi folosiți un microscop pentru a căuta celule anormale, bacterii sau drojdie. Rezultatele acestui test vă vor ajuta medicul veterinar să determine ce antibiotice sau alte medicamente sunt cele mai utilizate în urechile pisicii dvs.

O cultură a urechii poate, de asemenea, să fie efectuată, în special dacă citologia urechii indică o infecție bacteriană care nu răspunde bine la tratamentul cu antibiotice. O cultură a urechii vă va spune medicului veterinar ce tip de bacterii este prezent în urechile pisicii dvs. și testați antibiotice specifice pentru a determina dacă sunt eficiente în uciderea acestei bacterii.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: cum să știți dacă pisica dvs. este bolnavă

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Infecții ale urechii la pisici (otita externa)VCA Spitale de animale, 2020

  2. Tulburări ale urechii felineColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  3. Pachetele de urechi: critterii mici care pot reprezenta o amenințare majorăColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Infecții ale urechii în pisici