Este pisica ta tristă?

Pisica albă și portocalie care se uită la camera închisă

Fiecare pisică are propria sa personalitate, unele fiind mai ieșite decât altele, dar când este de obicei socială pisica este brusc liniștită și rezervat poate fi în privința.

În majoritatea cazurilor, proprietarii de pisici nu au nici o idee de ce pisica lor este tristă sau deprimată. Dar, privindu-se pentru unele semne, puteți să vă odihniți ușor să știți că poate fi temporar. De asemenea, aflați mai multe despre unele cauze frecvente ale depresiei la pisici și cel mai bun mod de acțiune.

Semne de pisică deprimată

O imagine este în valoare de o mie de cuvinte. Deci, aspectul pisicii tale. Acordați atenție unor semne de depresie posibilă în pisica dvs.

  • Indicii vocale sau modificări ale vocalizării: Pisica ta poate masa mai mult sau mai puțin de obicei. Acestea sunt indicații foarte audibile că pisica dvs. poate fi nefericită. Aceste zgomote nefericite sunt, de obicei, goale, pline de plâns. Purrs nu indică întotdeauna fericirea și un Kitty nefericit ar putea, de asemenea, mai purr ca o modalitate de a se confrunta și ei înșiși. Alte pisici care sunt în mod normal vocale pot deveni liniștite, în timp ce pisicile liniștite pot ridica volumul.
  • Limbajul trupului: Uneori limbajul corpului pisicii dvs. vă poate gândi la nefericirea lor și există multe ochiul ochiului, ureche, blană și poziții corporale care pot indica acest lucru. Urechile reținute, coada ascunsă, părul în picioare, iar alte semne ale corpului sunt toate formele de comunicare tăcută pe care pisica ta poate fi tristă.
  • Agresiune sau frică: Pisicile triste tind să fie mai reactive și să acționeze cu agresiune sau frică. Dacă observați schimbări de comportament care rezultă că pisica voastră fiind speriată sau anormal de agresivă, atunci pot fi trist.
  • Să se ascundă sau să se ascundă sau schimbări în personalitate: O pisică tristă poate să-și piardă interesul față de activitățile care le-au angajat, să devină reclăcire și să se ascundă. Pisicile mai liniștite pot deveni aglomerate sau exigente și Frica de străini că toate pisicile par să împărtășească pot deveni sporite atunci când o pisică este tristă.
  • Somn excesiv: Pisicile dorm în mod normal, dar pisicile triste sau deprimate dorm mai mult. Dacă s-au înregistrat schimbări în locația unui spot preferat, acest lucru poate indica și tristețea.
  • Săraci îngrijirea sau modificările în îngrijirea: Acesta poate fi un semn de nefericire și sănătate rău. Pisicile care nu se simt bine sau sunt deprimate, de multe ori nu se opreste sa-l duc la pantofi foarte deschiși.
  • Nu mâncați sau modificați apetitul: Dacă ale tale pisica a încetat să mănânce sau ați observat o schimbare bruscă a apetitului, poate fi nemulțumit de ceva. Pisicile triste pot să se bucure de alimente pe care le-au bucurat anterior și pot chiar să-și piardă interesul față de tratamentele preferate.
  • Pulverizare sau modificări în obiceiurile de baie: O pisică tristă poate folosi propriul lor miros să se simtă mai bine prin urinarea în locuri inadecvate. Există multe motive pentru a urina în afara casetei de gunoi, dar stresul, depresia și tristețea sunt ridicate pe această listă. Pisica ta poate urina în zone cu valoare ridicată, cum ar fi căutarea, dormitorul tău sau locurile în care mirosul unui animal de companie decedat sau lipsită de oameni umane pentru a-și răspândi propriul miros. De asemenea, în cazul în care solurile dvs. de pisică în afara casetei de gunoi, acest lucru ar trebui să ridice un steag roșu.
  • Scratching excesiv: Dacă pisica dvs. este tristă sau deprimată, poate începe zgârierea obiectelor mai mult decât de obicei pentru a scuti stresul și a marca teritoriul său.

Motive pentru care o pisică devine deprimată

Pot exista mai multe motive pentru care o pisică devine deprimată. Pisicile pot savura. Ei se obligă cu membrii familiei umane și non-umane și pot să se întristeze când se pierde dinamica relației. Indiferent de motivul pentru care, asigurați-vă că îi oferiți timp și atenție în timp ce nivelul său de fericire se îmbunătățește. Dacă durerea este vinovatul, Apoi luați pisica la medicul veterinar.

Maladie

Bolile pot provoca ca pisica voastră să nu se simtă bine și chiar poate fi în durere. Pisica nu poate fi sinele său jucăuș dacă doare să se miște. Pisica ar putea să se simtă greață, nu vrea să mănânce, să aibă un dezechilibru hormonal sau să nu aibă energie datorită bolii. Condiții cum ar fi boala ficatului gras, FIV, FELV, bolile respiratorii superioare, diabetul, hipotiroidismul, boala dentara si altele sunt toate problemele grave de sanatate care pot afecta nivelul de fericire a pisicii. Dacă bănuiți că pisica dvs. este deprimată deoarece este bolnavă, atunci ar trebui să programați o vizită cu medicul veterinar cât mai curând posibil.

Rănire

Accidentările pot limita capacitatea pisicii dvs. de a face lucrurile pe care le-a plăcut odată. Durerea după o vătămare poate, de asemenea, să vă păstrați pisica să se simtă atât de fericită încât este de obicei. Asigurați-vă că vă urmăriți veterinar Recomandări privind ameliorarea durerii sau dacă pisica dvs. pare să fie în durere, programați o întâlnire pentru a fi verificată. Churgiile vechi și rănile pot provoca dureri sau disconfort persistente în pisica dvs. și pot necesita ameliorarea durerii cronice.

Pierderea unui iubit

Pierderea unui membru al familiei este întotdeauna greu pentru toți cei implicați și pisica dvs. nu este o excepție. Când un membru al familiei (uman sau animal) trece sau se îndepărtează, pisica dvs. se poate întrista și se poate deprima. Acesta este, de obicei, doar un comportament temporar și, cu puțin timp, pisica dvs. se va întoarce la normal. Dacă pisica dvs. este deprimată deoarece o altă pisică din gospodărie a trecut, ele pot beneficia de un nou prieten de pisici (sau nu pot). Fiți precauți în adăugarea unui alt housemate prea curând în familie. Timpul este, de obicei, cel mai bun remediu pentru schimbările majore ale membrilor familiei, dar există și remedii naturale, cum ar fi feromoni și suplimente nutritive care vă pot ajuta pisica să fie mai fericită între timp.

Cum să ajute pisicile să facă față pierderii celorlalte animale de companie

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este pisica ta tristă?