De ce pisicile își lingușeau labele după ce mănâncă?

Pisica lins laba frontal

Pisicile sunt animale fastidioase și se sfătuiesc de mai multe ori pe zi. Totuși, s-ar putea să fiți întrebat întotdeauna de ce pisicile își linge picioarele din față după fiecare masă. Chiar dacă nu au atins nici un fel de mâncare cu picioarele lor, toate pisicile tind să facă acest lucru. Îngrijirea legată de alimente poate fi o reducere la ritualurile de vânătoare de pradă din pisică în sălbăticie.

Îngrijirea capului și a feței după masă

Pisicile sunt adesea mai curate decât alimente Ei mănâncă, în special produsele alimentare umede care pot stropi particule mici și pot lăsa uleiuri și alimente miroase în jurul gurii, în mușchi și pe față sau chiar picioarele din față. La o pisică, aceste lucruri yucky doar nu aparțin acolo și trebuie îndepărtate!

Pisicile se curăță cu limbile lor, care au suprafețe aspre care pot "pieptene" și separă fiecare păr, distribuind și saliva pentru a slăbi particulele de murdărie. Deși pisicile sunt extrem de flexibile, există câteva zone ale corpului că limbile lor pur și simplu nu pot ajunge, inclusiv urechile lor, nasul, spatele capului și zona din jurul gurii și maxilarului. Pentru aceste locații, ei folosesc o laba din față ca o "prosop."

Ei mai întâi atenuează laba prin lingerea acestuia, iar apoi pisica va folosi aceeași laba pentru a șterge umiditatea de la laba pe zona care urmează să fie curățată. Ei vor efectua acest ritual de abluție de mai multe ori în fiecare zonă care urmează să fie curățată. În cele din urmă, când sunt terminate, ei vor curăța piciorul însuși care a colectat murdăria.

Data viitoare când pisica ta mănâncă, îl urmărește îndeaproape și vei asista la întreaga operație. Spălarea după masă este un alt obicei bun pe care îl putem învăța de la pisici!

Îngrijirea excesivă oricând în jurul unei mese

Proprietarii de pisici știu asta îngrijirea Procedura este calmarea și rezolvarea emoțională pentru orice pisică. Dar, la fel cum oamenii putem avea un stomac ușor supărat după ce consumul de desert sau alimente ușor iritant sau inducerea alergiei, pisicile pot reacționa în același mod.

Pisicile nu pot digera multe dintre conservanți și umpluturile utilizate în produsele alimentare pentru pisici. Pisica a cărei burtă se simte puțin "off", mai ales că a consumat doar o "mâncare reactivă", poate alege o îngrijire suplimentară ca un comportament auto-liniștitor.

Urmăriți alte comportamente după ce pisica mănâncă. Pare în afara energiei? Vrea să meargă să doarmă? Ca toate speciile de vânătoare, pisicile din sălbăticie erau menite să mănânce pradă vânată și obiectele ocazionale proaspete pentru vitamine, fibre și minerale. Citiți lista de ingrediente a alimentelor pisicii dvs. pentru a vedea dacă există ingrediente care nu ar fi găsite într-o dietă a pisicii sălbatice.

Dacă o pisică trebuia să reacționeze la ceva în dietă, ar fi în primele 30 de minute după mâncare și mai probabil și mai devreme. Consultați o holistică veterinar Pentru recomandările alimentare dacă ingredientele dietetice ale pisicii par a fi puțin oprite. Pisica ta poate continua să vă curățați fața curată în mulțumiri!

Urmăriți acum: de ce pisicile purr?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile își lingușeau labele după ce mănâncă?