Sunt uleiuri esențiale periculoase pentru pisici?

Pisica neagra cautati capsule esentiale de uleiuri

Uleiurile esențiale, aromaterapia și PotPourri în casa dvs. pot fi plăcute pentru dvs., dar compușii naturali în aceste parfumuri pot fi periculoase pentru pisica voastră. Luați măsuri de precauție atunci când utilizați aceste produse, astfel încât pisica dvs. nu are o reacție toxică. Dacă pisica ta are vreunul Insuficiență hepatică, Poate fi mai bine să eliminați aceste produse din mediul pisicii dvs.

Toxicitate esențială a petrolului la pisici

Anumite uleiuri esențiale au fost considerate o dată în siguranță pentru pisici și au fost recomandate pentru astfel de utilizări ca tratament cu urechea Iniți infestații, Probleme respiratorii superioare și pentru ameliorarea stresului.

Avertizare

Cu toate acestea, dovezile convingătoare au demonstrat că uleiurile esențiale pot fi toxice pentru pisici, fie luate intern, aplicate pe piele sau pur și simplu inhalate. Expunerea poate duce la deteriorări hepatice grave, insuficiență hepatică, convulsii sau chiar moarte pentru pisici.

Pisicile nu au anumite enzime care asigură capacitatea de a metaboliza în mod corespunzător diferiții compuși din Uleiuri esentiale, Fenoli în special. Acești compuși fenolici apar în mod natural în unele plante și sunt foarte concentrate în uleiuri esențiale. Ficatul este cel mai adesea organul care este afectat de uleiurile esențiale.

Uleiurile esențiale potențial toxice pentru pisici

Aceste uleiuri sunt cunoscute ca conțin fenoli și sunt toxice pentru pisici:

  • Ulei de iarnă
  • Ulei de mentă
  • Ulei de citrice (inclusiv ulei de lămâie)
  • Ulei de arbore de ceai (ulei de melaleuca)
  • Ulei de pin
  • Ulei de eucalipt
  • Ulei de scorțișoară
  • Ulei de pennyroyal
  • Ulei de mesteacan dulce
  • Ulei de cuișoare
  • Ylang olang ylang

Cu cât este mai mare concentrația de ulei esențial, cu atât este mai mare riscul pentru pisica ta. Dacă pisica dvs. ingenează orice ulei accidental, mergeți imediat la medicul veterinar.

Simptomele otrăvirii uleioase esențiale

Pisicile absorb uleiurile care sunt direct în contact cu pielea lor. Uleiurile difuze în aer sunt inhalate și, de asemenea, colectează pe blană, ceea ce duce la îngerarea lor în timpul linsului și curățeniei. Toxicitatea poate apărea foarte repede sau pe o perioadă mai lungă de expunere.

Semne de otrăvire de ulei esențială în pisici

  • Saliva
  • Vărsături
  • Tremor
  • Dificultate de mers pe jos, wobbia (ataxie)
  • Distress respirator (șuierătoare, respirație rapidă, gâfâind, tuse)

Dacă observați oricare dintre aceste semne, mutați pisica imediat la aerul curat, iar dacă simptomele nu dispare rapid, luați pisica într-un centru de urgență veterinar. Veterinarul poate observa o frecvență cardiacă scăzută, o tensiune arterială scăzută și semne de insuficiență hepatică.

Cum pisica dvs. poate fi expusă uleiurilor esențiale

Pisica ta poate fi expusă uleiurilor esențiale pe care le folosiți în scopurile dvs. Păstrați uleiurile esențiale într-un dulap de pisică, astfel încât animalul dvs. curios nu are acces la ele. Difuzoarele de tăiere pasive sau pottele Potpourri pot fi lovite, expunând pisica la lichidul care conține ulei. Nu permiteți animalului dvs. de companie să vă lingă pielea dacă ați aplicat produse care conțin uleiuri esențiale.

Difuzoarele esențiale de petrol și aromaterapie, lumânări, produse lichide potpuri și spray-uri de cameră sunt surse de uleiuri esențiale în aer, că pisicile pot inhala sau linge de pe blană. Dacă puteți mirosi parfumul uleiului, există ulei în aer și vă poate afecta pisica.

Pisicile, pisicile vârstnice sau pisicile care au probleme de ficat sau respirație ar trebui să fie ținute din orice cameră în care sunt utilizate difuzoarele esențiale de ulei. Nu purtați bijuterii de aromoterapie când sunteți în jurul pisicii voastre.

Pericolul hidrozolilor

Hidrozolii sunt adesea afectați ca o alternativă mai naturală, mai sigură la uleiurile esențiale. Hidrozolii sunt, de asemenea, cunoscuți sub numele de "ape de flori", deoarece acestea constau din apa care rămâne după flori de distilare cu abur sau ierburi în apă și sunt mai puțin saturate decât uleiurile esențiale.

În timp ce hidrosolii sunt mai siguri pentru utilizarea pe pielea umană, deoarece nu trebuie să fie diluate, ele sunt încă periculoase pentru pisici și alte animale de companie. Apa se poate menține la materia reziduală din plantele care pot fi toxice dacă sunt ingerate sau chiar inhalate.

Unele animale de companie pot tolera hidrosolii, dar altele sunt mai sensibile. Limitați accesul animalelor de companie la ele și mirosurile lor pentru a minimiza riscul de probleme de sănătate. Alte substanțe dăunătoare pentru pisici includ marijuana.

Urmăriți acum: Feng Shui-Schimbarea energiilor cu uleiuri esențiale

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Uleiuri și pisici esențialeLinia de asistență pentru otravă PET, 2020

  2. Marijuana prezintă pericole de sănătate la animale de companieLinia de asistență pentru otravă PET

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt uleiuri esențiale periculoase pentru pisici?