Semne de probleme ale tractului urinar în pisici

Pisica în cutia de gunoi

Problemele tractului urinar sunt, din păcate, destul de frecvente în pisicile de companie și există diferite motive pentru care pot apărea. Aceste probleme nu sunt doar deranjante pentru proprietari, dar ocazional pot pune viața în pericol pisicii. Cunoașterea simptomelor problemelor tractului urinar în pisici vă poate ajuta să economisiți viața pisicii dvs.

Urinând în afara casetei de gunoi

Acest simptom al unei probleme de tractare urinară este unul dintre cele mai evidente. Pisica urina are un miros distinct, este umed, si poate pata stofa. Din acest motiv, cel puțin una dintre aceste indicații de urină în afara cutiei de gunoi este, de obicei, ușor de văzut de un proprietar de pisici. Curățați-l și scăparea mirosului este problema mai mare.

Pisicile pot urina chiar lângă cutia de gunoi, pulverizați pe perete sau pe pipi pe un alt element în afara cutiei de gunoi. Acest lucru poate apărea în mod regulat sau doar o dată în timp, dar este o indicație că ceva este greșit. Acest simptom poate însemna că pisica dvs. este supărată cu ceva în mediul său sau că are o problemă de sănătate. Dacă cauza nu este ecologică, cum ar fi stresul de la un alt animal de companie sau o cutie de gunoi murdară, atunci o investigație privind problema de sănătate ar trebui să fie prezentă. Cistită, pietre vezice urinare, infecții ale tractului urinar, infecții renale și diverse condiții dureroase pot duce la urinarea pisicii în afara cutiei de gunoi.

Creșterea urinării 

Dacă observați mai multe sau mai multe grupuri de urină în cutia de gunoi a pisicii dvs., aceasta este o altă indicație că pisica dvs. ar putea avea o problemă a tractului urinar. Creșterea volumului de urină sau frecvența urinării poate însemna că pisica dvs. are o infecție a tractului urinar, boală renală, diabet, sau altă problemă care are nevoie de îngrijire veterinară. Curățarea regulată a cutiei de gunoi vă permite să monitorizați ieșirea de urină a pisicii și vă va ajuta să observați orice modificări. Dacă o cantitate anormală de așternut este umedă sau găsiți că trebuie să scoateți sau să schimbați mai des gunoiul, veți dori să verificați pisica de către medicul veterinar.

Plângând sau se întinde când urinează

O pisică care plâng sau se întinde când urinează este o pisică dureroasă. Aceste simptome pot fi din cauza cistitei, a pietrelor vezicii urinare, a unei infecții ale tractului urinar sau a unei alte probleme ale tractului urinar care trebuie abordată. O spate cocoaie, un flux mic de urină, iar yowling tare sunt adesea văzuți într-o pisică care trăiește durerea în timp ce urinează. Aceste comportamente nu sunt normale și nu ar trebui ignorate.

Lins excesiv la deschiderea urinară

Un alt semn de disconfort și o problemă potențială a tractului urinar este lins excesiv la deschiderea urinară. Pisicile se încurcă în mod normal prin lins, dar dacă se acordă o atenție deosebită deschiderii lor urinare, mai ales în timp ce se află în cutia de gunoi, nu trebuie să o ignorați. Inflamația și iritarea de la cistită, pietrele vezicii urinare care sunt blocate în uretra, infecții ale tractului urinar și alte probleme ar putea provoca acest tip de comportament.

Sânge în urină

Urina de pisică ar trebui să fie clară pentru aur în culoarea. Dacă vedeți sânge sau cheaguri de sânge în urină, gunoi sau pe blana pisicii în apropierea deschiderii sale urinare, aceasta este o indicație a unei probleme. Urina poate fi, de asemenea, o culoare portocalie închisă sau maro dacă celulele roșii din sânge au fost rupte în tractul urinar. Modificările culorii de urină a pisicii pot indica pietrele vezicii urinare, tumorile, cistita sau alte probleme ale tractului urinar.

Imposibil de urinat

Cel mai mult despre simptomul unei probleme de tractare urinară este atunci când o pisică nu poate urina sau produce foarte puțină urină. Dacă o pisică nu poate pipăi, sunt adesea menționați ca fiind blocați sau obstrucționați și blocați pisicile necesită o atenție veterinară imediată. Din fericire, rata de supraviețuire a unei pisici blocate care primește tratament imediat este de peste 90%, dar dacă o pisică rămâne blocată, nu va supraviețui. Aceasta înseamnă că, dacă nu vedeți aglomerări de urină în cutia de gunoi și pisica dvs. nu urinează în altă parte, poate fi blocată și trebuie să vadă medicul veterinar cât mai curând posibil. De asemenea, puteți să vă simțiți o vezică tare, mare în abdomenul pisicii dvs. și poate fi letargic, așezându-se pe partea sa sau chiar plângând în durere dacă este blocată.

Dacă bănuiți că pisica dvs. are orice fel de problemă a tractului urinar, asigurați-vă că căutați atenția veterinară. Unele probleme sunt ușor de remediat cu schimbări de mediu și medicamente, în timp ce altele pot necesita o intervenție chirurgicală.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Lee Ja, Drobatz KJ. Caracterizarea caracteristicilor clinice, a electroliților, a bazei acide și a parametrilor renali la pisicile masculine cu obstrucție uretrală. J VET CRIT îngrijire 2003-3 (4): 227-233.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Semne de probleme ale tractului urinar în pisici