Pisica care acționează ciudat? 7 semne pisica ta poate fi bolnavă

CAT care acționează ciudat? 7 semne pisica ta poate fi bolnavă

Pisicile sunt ciudate. Ei pot fi tovarăși minunați, inteligenți și străluciți, dar nu puteți nega că pot fi, de asemenea, oddball-uri totale. Dar, cât de ciudat este prea ciudat? Există vreun comportament ciudat care pot indica ceva serios? Modificările comportamentului pisicii dvs. pot fi uneori un semn că pisica dvs. este bolnavă, dar cum puteți spune? Când face ceva neobișnuit să devină ceva serios? Ca întotdeauna, suntem aici pentru a vă ajuta să decideți, așa că să sarăm în primele 7 schimbări ale comportamentului pisicii dvs., care ar putea însemna că sunt bolnavi.

Pisica castiga

Vărsături

S-ar putea să credeți că vomita este una dintre cele mai evidente Pisica bolnavă Simptome, dar, de la bilele de păr pentru a regurgita mâncarea nedigerată ocazională, poate fi dificil să se spună când pisica dvs. se aruncă cu adevărat. Acest lucru poate face ca unele proprietari să creadă că vărsăturile sunt o parte normală a vieții pisicilor, dar nu este. Vărsămintele este o experiență foarte fizică și audibilă. În general, ar trebui să vă uitați că se extinde gagging-ul tensionat. Este probabil să arate mai neplăcut și mai puțin deliberat sau voluntar decât regurgitarea. Dacă pisica dvs. va vărsa în mod regulat, ar trebui să solicitați cu siguranță ajutor medical.

Stai curat

Pisicile sunt creaturi foarte igienice, iar o pisică sănătoasă se va păstra adesea curată și frumoasă, cu doar un pic de periaj și ajutor de baie de la dvs. Sunteți probabil foarte familiarizați cu rutina de îngrijire a pisicii dvs., așa că, dacă se opresc dintr-o dată îngrijirea la fel de bine ca și cum lucrau sau încep să curețe mai obsesiv, poate doriți să spuneți un veterinar "pisica mea acționează diferit" și descrie personalitatea se schimbă în cât mai multe detalii cum puteți. La urma urmei, există o gamă largă de motive pe care o pisică le poate schimba obiceiurile de îngrijire, de la anxietate la obezitate, deci va trebui să înregistrați cât mai multe informații cum puteți.

Pisica de curățare

Apetit

Un alt semn foarte comun că pisica ta poate fi bolnavă este dacă devin brusc mult mai mult, sau mult mai puțin, interesați de hrană. Mulți proprietari se pot îngrijora doar dacă lor pisica se oprește brusc să mănânce, Dar merită să verificați că sunt în regulă dacă încep să ceară mai multă mâncare, de asemenea. Poate fi un semn al diabetului, hipertiroidismului și chiar cancer. În mod similar, pisicile pot refuza alimentele dacă sunt anxioase sau dureroase. O masă omisă, sau o lovitură absolută, probabil nu este suficientă pentru a vă îngrijora, dar contactați un profesionist dacă apetitul pisicii dvs. se schimbă semnificativ.

Obiceiuri de baie

O altă problemă de comportament comun care are proprietari care întreabă "de ce este pisica mea care acționează ciudat?"Este legată de programul de toaletă al pisicii dvs. Formarea casetei de gunoi este, de obicei, primul pas de instruire pisoi, astfel încât poate fi foarte ciudat când ei uită brusc cum să o folosească. Un accident puțin poate să nu fie sfârșitul lumii, dar, dacă este o problemă coerentă, uitați-vă pentru dovezi suplimentare care pot ajuta la explicarea acestuia. Pisica ta pare distanta sau anxioasa cu privire la utilizarea cutiei de gunoi? Fac o încercare, dar se opresc, eventual din cauza durerii? Pare confuzi sau pierduți? Consultați un veterinar cu privire la comportamentul lor, deoarece ar putea fi un simptom al unei mari varietăți de probleme de sănătate mentală și fizică.

Bea mai mult

Pisicile au nevoie de multă apă pentru a rămâne hidratate și ar trebui să vă asigurați că au întotdeauna acces la apă proaspătă. Uneori pisica ta poate bea mai mult decât de obicei, mai ales dacă este o zi fierbinte, așa că nu uitați să ajustați cantitatea de apă pe care o furnizați pentru a se potrivi circumstanțelor. Cu toate acestea, dacă nu există nici un motiv evident pentru pisica voastră să dorească mai multă apă, cum ar fi creșterea exercițiului, ar putea fi un semn al bolii renale, a problemelor tiroidiene sau a diabetului zaharat. Căutați alte simptome, cum ar fi schimbările în urinare sau pierderea în greutate, apoi contactați medicul veterinar.

În legătură cu o postare: Cat alimente pentru boala renală

Apa potabilă de pisică

Devenind tare sau liniștită

O altă schimbare neobișnuită comportamentală a pisicilor poate fi în vocalizările lor. Vocalizările normale variază de la rasă la rasă și de la personalitate la personalitate, dar majoritatea proprietarilor de pisici ajung să știe ce este normal pentru pisica lor destul de repede. Dacă aveți o pisică liniștită, poate fi foarte alarmantă când încep dintr-o dată să vă apeleze de multe ori și poate fi deranjant când o felină fericită se retrage brusc și devine liniștită. Oricum, ia timpul să-ți asculți pisica și să afli ce este greșit. Ele pot fi anxioase sau dureroase și este întotdeauna o idee bună să verificați cu un veterinar dacă vreun comportament inexplicabil persistă.

Agresiune

Probabil una dintre cele mai problematice și vizibile schimbări ciudate pe care pisica ta o poate experimenta este agresivitatea. Poate fi direcționat la dvs. dacă devin defensivă și sensibilă sau poate fi îndreptată spre mobilierul dvs., dacă ei devin anxioși sau speriat. O pisică naturală agresivă va necesita o pregătire comportamentală, dar pisicile care devin agresive pot să se lupte cu o problemă de sănătate cauzată de durerea fizică sau de turbulențele emoționale, deci luați în considerare vorbind cu un veterinar dacă aveți vreo preocupare.

Pisoi furios

Comportamentul normal se schimbă

Încercați să nu vă faceți griji prea mult despre pisica dvs., deoarece adevărul este că personalitatea schimbării celei CAT în timp. Are sens când vă gândiți la asta - sunteți aceeași persoană cu care ați fost acum 10 ani? Dacă pisica ta a fost foarte energică ca un pisoi, dar este acum puțin mai lent, este adesea doar procesul de îmbătrânire natural în timp ce crește și se maturizează. Cu toate acestea, schimbările de personalitate nu se întâmplă de obicei peste noapte. Dacă comportamentul pisicii dvs. se schimbă foarte brusc, merită întotdeauna să le aducă la un profesionist pentru o verificare.

Amintiți-vă că este bine să aveți încredere în propriile instincte. Știi pisica ta cea mai bună, așa că dacă crezi că "pisica mea acționează ciudat" și nu poți să scuturezi sentimentul că ar putea fi ceva serios, scrieți simptomele alături de obiceiurile, activitățile și dieta lor recente, apoi intrați în Contactați-vă cu veterinarul. Cu cât mai multe informații le puteți oferi, cu atât mai bine. Sperăm că veți obține vestea bună că pisica voastră nu este bolnavă și este doar un drăguț, puțin ciudat!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisica care acționează ciudat? 7 semne pisica ta poate fi bolnavă