Ce trebuie să faceți atunci când pisica dvs. Începe să pipi frecvent în cadă

pisică în cadă

Pisicile urina natural într-o cutie de gunoi Dar dacă au un motiv pentru a evita cutia de gunoi, ele aleg de multe ori cada de baie ca o alternativă. Motivele pentru care pot exista evitarea cutiei de gunoi poate varia de la o simplă lipsă de curățenie la o condiție care pune viața în pericol. Datorită motivelor serioase pentru această problemă, este important ca proprietarii de pisici să știe de ce pisica lor se uită în cada de baie.

Ceea ce este evitarea cutiei de gunoi?

Actul de a nu vrea să pipi în cutia de gunoi este chemat Dispozitiv de evitare a cutiei de gunoi și este un eveniment comun în pisici. Dacă o pisică își asociază cutia de gunoi cu o experiență negativă, poate decide să pipi în afara casetei sau în cada de baie. Cada de baie este ca o cutie mare, curată, curată la o pisică, astfel încât este o a doua alegere evidentă pentru multe feline.

De ce o pisică poate pipi într-o cadă de baie

Uneori peeing în cada de baie este un eveniment de o singură dată, dar alteori devine un obicei obișnuit pentru o pisică. Motivele pentru care o pisică poate pipăi într-o cadă poate servi ca o listă de verificare pentru ca proprietarul pisicii să găsească rădăcina problemei și să o corecteze, înainte de a avea probleme mai serioase.

  • Drăguț murdar sau cutie de gunoi: La fel ca oamenii, pisicile le place să aibă o baie curată. Unul dintre cele mai frecvente motive pentru o pisică pentru a pipăi într-o cadă de baie se datorează unei cutii murdare de gunoi. Gunoiul poate fi vechi și folosit, aglomerațiile de urină și fecale pot împovăra caseta, sau cutia de plastic în sine se poate termina pentru o curățare care rezultă într-o pisică care nu dorește să o folosească.
  • Cutie de gunoi închisă: În timp ce este popular ca un mijloc de Ascunderea cutiei de gunoi, cutii de gunoi acoperite sau închise sunt de fapt, de descurajare pentru o pisică care doresc să le folosească.
  • Tipul de gunoi: Modificările în așternut rezultă adesea la o pisică pe o cadă de baie. Pisicile au preferințe și unii pur și simplu nu-i plac anumite tipuri de așternut, mai ales dacă așternutul este parfumat.
  • Frica sau durerea a fost experimentată în timpul casetei de gunoi: Dacă o pisică are un timp dificil de urinare datorită artritei, un UTI, o piatră vezică, o chistită sau o altă problemă de sănătate poate provoca durere. Dacă durerea apare în timpul cutiei de gunoi, o pisică poate asocia cutia de gunoi cu acea durere, chiar dacă pisica nu are în prezent o problemă de sănătate. Același lucru este valabil și pentru pisicile care sunt speriate sau surprinse în timpul cutiei de gunoi. Acest lucru poate apărea dacă un copil sau alt animal de companie înspăimântă o pisică în timp ce încearcă să-și facă afacerea în cutie.
  • Boala tractului urinar: Uneori peeing într-o cadă este un apel pentru ajutor de la o pisică. Cistita, pietrele vezicii urinare, infecțiile tractului urinar și infecțiile cu rinichi pot face ca o pisică să se simtă bolnavă, au probleme cu urinarea și doriți să evitați unde asociază în mod normal urinarea. Dar poate fi, de asemenea, încercarea de a vă atrage atenția și de a vă spune că ceva este greșit.
  • Nu sunt suficiente cutii de gunoi: Pentru a oferi opțiuni de pisici, ar trebui să existe întotdeauna cel puțin o cutie de gunoi în casă decât sunt pisici. Aceasta înseamnă că, dacă există o pisică, ar trebui să existe cel puțin două casete și dacă există două pisici, ar trebui să existe cel puțin trei cutii. Dacă nu există suficiente cutii de gunoi, o pisică poate recurge la pipi în cadă.

Cum să opriți o pisică de la pipi într-o cadă

Cel mai bun mod de a opri o pisică de la pipi în cada de baie este de a fixa problema care provoacă evitarea cutiei de gunoi în primul rând. Acest lucru poate însemna o vizită VET este pentru a exclude orice probleme de sănătate, Curățarea cutiei de gunoi, adăugând o altă cutie de gunoi, Schimbarea amplasării cutiei de gunoi pentru a oferi pisicii dvs. mai multă intimitate sau chiar trecerea la un așternut necunoscut dacă utilizați în prezent un soi parfumat. Dacă o problemă de sănătate este motivul pentru evitarea cutiei de gunoi, medicul veterinar va recomanda un mod adecvat de acțiune care poate include medicamente, modificări dietetice sau alte modificări ale stilului de viață.

Litter Box Basics Fiecare proprietar de pisică ar trebui să știe
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Feline Probleme de comportament: murdărirea casei. Cornell Feline Health Center

  2. Feline de boală a tractului urinar inferior. Fundația medicală veterinară americană

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să faceți atunci când pisica dvs. Începe să pipi frecvent în cadă