Cat sănătate: ce este considerat normal?

Două pisici

Ceea ce este "normal" pentru o pisică? Cum este o pisică de 18 luni diferită de o pisică de 18 ani? Familiarizarea cu ceea ce este normal pentru ca etapa de viață a pisicii dvs. vă ajută să anticipați ce schimbări se așteaptă în timp ce îmbătrânesc. Fiind conștient de schimbările de scenă de viață vă pot ajuta să rămâneți pe partea de sus a sănătății animalelor de companie, păstrați-le fericită și sănătoasă pe parcursul vieții lor.

Kittens

Așa cum era de așteptat, pisoii sunt ambalați cu toată energia curioasă pe care corpurile le pot conține! O regulă de bază este că primul an al vieții este dedicat pisicii și după ce au devenit pisici pline. Cu 12 săptămâni, un pisoi începe să-și piardă dinții copilului și cu 9 luni, un pisoi va avea setul lor complet de 30 de dinți adulți.

La fiecare vizită veterinară în timpul pisicilor, animalul dvs. de companie ar trebui să-și asculte inima ca parte a examenului lor fizic. Deși nu este la fel de obișnuită ca și în puii, pisoii pot avea murmuri de inimă sau sunete anormale ale fluxului sanguin, iar veterinarul dvs. va dori să monitorizeze murmurul pentru a vă asigura că nu crește în severitate. Murmurile de inimă au auzit ultimele 4 luni pot fi investigate în continuare de un cardiolog veterinar pentru a vă asigura că pisica dvs. nu are nevoie de intervenții timpurii sau de îngrijire specializată.

Cu pisicile de energie fără limite și curiozitate ar trebui să se angajeze cu membrii familiei zilnic și să-și exploreze împrejurimile cu (uneori) răutăcioasă! Interacționați cu pisicile dvs. în moduri distractive, utilizând jucăriile de extensie care vă permit să jucați la distanță și să minimalizați confuzia pentru pisoi. În timp ce este complet natural pentru pisoii să pună și să muște mâinile și picioarele, imită ceea ce ar face pentru pradă, într-un cadru de acasă doriți să separați această confuzie și să vă folosiți mâinile pentru animalele de companie blândă, în timp ce jucăriile susțin să vă alăturați. Asigurați-vă că pisoiul dvs. a ridicat pete de odihnă, ascunzând pete în care se pot retrage și se simt în siguranță, cutii de mâncare, apă și așternut - în mod ideal toate în zone separate care sunt liniștite și au trafic scăzut.

Cu toată dezvoltarea în primul an se așteaptă la un apetit viguros pentru majoritatea pisicilor. O scădere bruscă a apetitului sau a nivelului de energie garantează o excursie la veterinar pentru a vă asigura că nu există probleme majore. Unul dintre cele mai frecvente motive pe care pisicile le pot deveni letargice este de a mânca un obiect pe care l-au jucat, cum ar fi șir sau plastic. Dacă bănuiți că pisoiul tău a mâncat o jucărie sau un alt obiect, îndreptați întotdeauna pe partea de prudență și luați-le la veterinar pentru a vă asigura că nu există un blocaj.

Pisicile adulte

Pisicile devin adulți de la 1 la 10 ani. În mod obișnuit, majoritatea pisicilor se fac în creștere fizic în jurul unui an de vârstă, dar anumite rase mari, cum ar fi console Maine, nu pot fi mature fizic până la doi ani.

O problemă în creștere, cea mai mare parte a pisicilor adulți este obezitatea de la supraîncălzire și lipsă de exerciții fizice. VET dvs. poate recomanda măsurarea alimentelor și limitarea tratațiilor - fiecare contează calorii! Încă angajați pisica dvs. cu jocul și oferă oportunități de îmbogățire pentru a lucra. În timp ce unii se pot gândi la pisici ca leneși, sunt mari soluții de rezolvare a problemelor și alimentatoarele de puzzle le pot ajuta să ardă câteva calorii și să le mențină, de asemenea, să fie angajați mental.

Etapa de viață a adulților este de obicei cea mai lungă etapă de viață pe care o vom vedea animalele noastre cu durata de viață medie fiind de 15 ani. Îngrijirea preventivă, inclusiv vizitele anuale ale VET, este importantă pentru toate pisicile adulte, chiar și pisicile interioare.

Pisicile superioare

O pisică atinge piatra de hotare la vârsta de 11 ani și rămâne acolo până la 14 ani. Una dintre cele mai mari diferențe de îngrijire a pisicilor senior este că toți vârstnicii ar trebui să primească vizite de VET de două ori pe an și de laborator de bază de lucru pentru a verifica funcția de organe, anomalii din celulele sanguine și monitorizează nivelurile tiroidei. În timp ce acestea nu pot primi vaccinări la fiecare examen, pe măsură ce aceștia îmbătrânesc lucrurile pot progresa rapid și stau pe partea de sus a oricăror probleme minore pot ajuta la prevenirea mai mult pe drum.

Ar trebui remarcat considerații suplimentare privind artrita și boala dentară pentru toți vârstnicii. Semnele de artrită pot include o reticență de a sări în sus sau în jos de pe spoturile preferate sau de noua reticență găsită de a fi animale de companie în anumite zone care odată nu au fost o problemă. Adaptarea la animalele de companie mai blânde poate fi pentru ca pisicile superioare. O dată pisica agilă și grațioasă poate fi puțin mai lentă decât anii anteriori, dar se așteaptă să se aștepte într-o anumită măsură.

O modificare a apetitului se poate întâmpla, de asemenea, datorită bolii dentare, receptorilor reductori de mirosuri sau modificărilor gastrointestinale.Boala dentară este extrem de comună în pisicile superioare. Acei 30 de dinți sunt o durată de viață, iar vârsta înaintată își pot testa limitele. Pisicile ar putea avea nevoie să treacă la o versiune conservată pentru a face ca mâncarea mai confortabilă, dar la VET-ul dvs. bianual vizitele dvs. veterinar poate discuta dacă stomatologia vă poate îmbunătăți confortul pisicilor

Pisicile geriatrice

Pisicile care au atins piatra de hotar de 15 și dincolo de acestea sunt acordate ca geriatrie. Considerațiile lor sunt ca pisici senior, dar amplificate. Modificările care sunt mai puțin specifice pot fi modul în care o pisică mai mare comunică cu dvs. și interacționează cu mediul lor. Este pisica ta mai vocală decât anii precedenți? În mod natural, groomiștii, pisicile mai mari pot deveni necorespunzătoare din mai multe motive. Artrita poate împiedica o pisică să-și facă acrobațiile obișnuite în îngrijirea. Dacă vă ajutați cu îngrijirea, fiți foarte blândă ca pielea îmbătrânită este mai fragilă și perii slicker care au fost folosite în anii au trecut prin poate provoca disconfort sau chiar vătămare acum.

Cognitiv, la fel ca la oameni, pisicile mai mari pot avea schimbări de memorie și recunoaștere care influențează viața lor de zi cu zi. Pisicile nu se pot adapta la schimbările noi de uz casnic, precum și la cei mai tineri. Încercați să păstrați plasamente consistente pentru necesitățile lor și articole familiare, cum ar fi patul și jucăriile lor.

Pisicile dorm în medie 15 ore pe zi și sunt de obicei treji la amurg și zori, programul lor natural de vânătoare. Din fericire, majoritatea oamenilor dezvoltă rutine pentru hrănire, joc și socializare cu animalele lor de companie seara și acest lucru servește ca un moment minunat pentru a face un nas zilnic la coada odată.

Luând notă de rutinele dvs. de companie în toate etapele de viață pot fi excelente pentru comparație dacă observați modificări ale energiei, obiceiurilor de gunoi, obiceiurile alimentare - fie că mănâncă mai vrăjitor și cerșetor pentru alimente sau mănâncă mai puțin, și niveluri de logodnă printre altele. Pisicile sunt mastermindurile lumii la ascunderea durerii sau a disconfortului, astfel incat intuition, daca credeti ca este ceva "off" cu pisica ta si sa le examinați de VET.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: cum să știți dacă pisica dvs. este bolnavă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat sănătate: ce este considerat normal?