Vărsături frecvente în pisici

Veterinar examinând pisica neagră

Este anormal pentru o pisică să vadă zilnic sau chiar de câteva ori pe lună. Dacă pisica dvs. va vărsa frecvent, aceasta ar putea fi dintr-o problemă simplă, cum ar fi bilele de păr. Ar putea indica pisica ta a mâncat o substanță toxică sau are a boala grava. Indiferent de motivul cu care bănuiți, vedeți veterinarul dvs. cât mai curând posibil. Un examen aprofundat poate da un diagnostic precis și poate oferi opțiuni de tratament.

Avertizare

Dacă bănuiți că pisica dvs. (sau orice animal de companie) a mâncat ceva otrăvit, apelați VET sau Linia de asistență pentru otravă PET imediat.

Multe condiții și circumstanțe determină vărsarea în mod repetat. Ar putea fi un lucru care trece sau un semn al unei îngrijorări serioase de sănătate. Cheia corectării problemei este de a identifica cauza.

Mănâncă prea repede

O posibilă cauză benignă pentru vărsături frecvente este că pisica ta mănâncă prea multă mâncare, prea repede. Acest lucru se poate întâmpla cu orice pisică sănătoasă. Veți observa că pisica voastră va afecta abia mâncăruri nedigerate imediat după masă.

Alergii la mancare

Cele mai frecvente alergeni alimentari din pisici sunt carne de vită, pește și pui. Alte ingrediente pot duce la alergii, de asemenea. Pisicile cu alergii alimentare sunt tratate cu diete speciale care conțin ingrediente pe care nu le-au fost expuse înainte.

Otrăvire

Vărsăturile bruște pot fi, de asemenea, cauzate de otrăvire, care este o urgență. Există mai multe surse de toxine în casa medie:

  • Antigel: Etilen glicolul este un ingredient otrăvitor în antigel. Este atractiv pentru pisici și câini, deoarece gusturile sale dulci. Semnele de otrăvire includ greață și vărsături. Alegeți antigel cu propilen glicol, pe care U.S. Administrația alimentară și a medicamentului a etichetat ca netoxic.
  • Alte toxine de acasă și curte: Medicamente umane, curățători toxici, spray-uri de insecte și spray-uri de grădină și grădină pentru a controla buruienile și dăunătorii toate au potențialul de a vă otrăvi animalele de companie.
  • Reîncărcarea produselor alimentare și tratează: Când știrile despre rechemarea alimentelor pentru animale de companie, ia notă. Unele rechemări sunt că alimentele conțin toxine periculoase. Citiți despre brandurile afectate de alimente, apoi verificați pentru a vă asigura că nu aveți niciunul în casa dvs. Dacă faceți acest lucru, urmați instrucțiunile de rechemare și aruncați-o imediat.

Boala intestinală inflamatorie inflamatorie

Boala intestinală inflamatorie inflamatorie este o altă cauză de vărsături. Este de obicei însoțită de diaree și pierdere în greutate. Această boală poate apărea oriunde într-un tract intestinal al pisicii, inclusiv stomacul (gastrită), intestinul subțire (enterita) sau intestinul gros (colită).

Pancreatită

Pancreatita este inflamația pancreasului, care face parte din sistemele endocrine și digestive. Pisicile cu pancreatită arată vărsături, letargie, diaree, febră și o lipsă de a bea apă sau mănâncă.

Boala renală cronică

CHronic Boala renală (CKD) este comună la pisicile mai vechi. Rinichii filtrează deșeurile din sânge. Ei echilibrează substanțele nutritive și joacă un rol în controlul tensiunii arteriale. Semnele CKD includ vărsături, letargie, diaree, scădere în greutate și creșterea consumului de apă. În timp ce CKD este o boală progresivă, intervenția anterioară poate duce la rezultate mai bune.

Diabetul de feline

Diabet este o altă boală endocrină. Ca și în cazul pancreatitei, vărsăturile sunt comune și adesea unul dintre primele semne ceva este greșit. Alte semne includ setea crescută, foamea și urinarea, precum și pierderea în greutate și slăbiciunea musculară.

Hipertiroidism

Gamiturile frecvente, împreună cu creșterea apetitului și a pierderii în greutate, sunt, de asemenea, indicatori ai hipertiroidism sau o glandă tiroidă hiperactivă, care face parte din sistemul endocrin. De asemenea, puteți căuta semne, cum ar fi iritabilitatea, diareea, slăbiciunea și setea excesivă. În plus, blănurile pisicii dvs. poate apărea ca și cum nu este îngrijită ca normal.

Lipidoza hepatică

Lipidoza hepatică este, de asemenea, cunoscută sub numele de "boală hepatică grasă". Deși nu o cauză primară a vărsăturilor, vărsăturile persistente pot duce la lipidoza hepatică. Această boală poate fi fatală. Cu toate acestea, este adesea reversibil, cu condiția ca acesta să fie rapid diagnosticat și tratat.

Hairballs

Cu toate că Hairballs sunt comune în pisici, nu sunt nici o chestiune de râs. Bilele de păr care nu sunt vărsate pot provoca o obstrucție intestinală. Chirurgia este necesară pentru a elimina obstrucția.

Tratament

În cazul în care voturile de pisică timp de două zile la rând, sunați-vă medicul veterinar. Acestea vor determina dacă pisica dvs. ar trebui examinată. Este posibil să vă puteți trata pisica acasă.

Tratamentul pentru vărsăturile pisicii tale depinde de cauza subiacentă. De exemplu, tratamentul pentru boala inflamatorie inflamatorie inflamator include medicamente. Dacă pisica ta are și ea alergii la mancare, Au nevoie de o dietă cu ingredient limitat. Dacă pisica dvs. are o boală renală, VET poate recomanda medicamente pentru tensiunea arterială și creșterea aportului de lichide. Hipertiroidismul poate fi tratat cu chirurgie, medicamente sau iod radioactiv.

VET dvs. vă va îndruma prin opțiuni și vă va ajuta să luați o decizie informată bazată pe nevoile specifice ale pisicii dvs.

Cum de a preveni vărsăturile

De asemenea, puteți lua măsuri pentru a ajuta la prevenirea sau micșorarea frecvenței vărsăturilor în pisica dvs .:

  • Dacă pisica ta mănâncă prea repede, încercați să încetinești lucrurile. Hrăniți mese mici frecvente. Oferă mâncare pe o placă de hârtie, mai degrabă decât un castron. Alimentatoarele automate distribuie o cantitate specifică de alimente la un moment dat.
  • Dacă pisica dvs. încă vărsă după ce a mâncat prea repede, puneți un obiect neclintit (e.G. o minge de golf) în castronul lor. Acest lucru vă forțează pisica să mănânce în jurul obiectului pentru a alege mâncarea. Obiectul trebuie să fie curat și suficient de mare, astfel încât pisica dvs. nu poate să o înghită.
  • Dacă suspectați alergiile alimentare, o schimbare de dietă este în ordine. Discutați cu medicul veterinar despre diferite opțiuni. Asigurați-vă că citiți cu atenție lista de ingredienți.
  • Examenele de rutină veterinare sunt măsuri preventive excelente împotriva problemelor de sănătate. VET-ul dvs. poate diagnostica condițiile medicale în stadiile incipiente. Acest lucru vă oferă pisicii cel mai bun prognostic.
  • Pentru a preveni posibilitatea otrăvirii, păstrați substanțele chimice toxice, medicamentele și alte potențial periculoase departe de animalul dvs. de companie. Amintiți-vă, pisicile sunt curioase și pot intra sau sari pe lucrurile pe care nu le-ați putea suspectate. Asigurați-vă că nu există scurgeri antigel pe podeaua sau distanța dvs. de garaj. Ține-ți pisica din garaj. PET-Doșa-vă casa în mod regulat.
  • Pentru a preveni bilele de păr, periați pisica și împiedicați-o de la depășirea. Utilizarea frecventă a unei perie de pisici de înaltă calitate sau a unui instrument de de-aruncare poate merge mult spre prevenirea unei situații de urgență veterinară. De asemenea, puteți încerca alimente de reducere a părului care include mai multe fibre. Deși laxativele sunt disponibile pentru a ajuta bilele de păr să se deplaseze mai ușor prin tractul digestiv, nu este recomandat să vă dați pisicii dvs. un laxativ fără aprobarea și supravegherea unui medic veterinar.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. VărsăturiColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vărsături frecvente în pisici