Cât de des ar trebui să-mi hrănesc peștele de acvariu de apă sărată?

Tânărul băiat de pește tropical

În sălbăticie, căutând hrană este unul dintre cele trei lucruri pe care peștele sărate își petrec timpul (ceilalți doi reproduc și rămânând în viață, fără a fi mâncați de un pește mai mare).

Hrănirea peștelui tău

Dacă urmăriți Pești de apă sărată pentru o vreme, mai ales în sălbăticie, veți observa că erbivorele caută în mod constant mâncare sau "pășunat", în timp ce carnivorele sunt doar croaziere, căutând următoarea masă ușoară. Erbivore, cum ar fi Tangs, au un tract digestiv mai lung decât carnivorele. Acest lucru se datorează faptului că durează mai mult pentru a digera algele pentru a extrage proteina necesară pentru ca peștele să supraviețuiască. Carnivorele au un tract digestiv mai scurt, deoarece nu ia atât timp să extragă proteina din carnea unui alt critter (melc, pește, creveți etc.) să le păstreze sănătoși.

Erbivore, în mod ideal, ar trebui să aibă o sursă constantă de alimente la dispoziția lor. Algele care cresc în acvariul dvs. va oferi o anumită sumă din acest lucru, dar dacă nu aveți multe, va trebui să vă completați aprovizionarea cu alimente. Alimente pregătite, cum ar fi multe Flake Foods, sunt alimente concentrate și (în funcție de tip) pot furniza peștele cu tot ce au nevoie. Hrănirea peștelui dvs. un pic de mâncare de mai multe ori pe zi este mai aproape de modul în care mănâncă în sălbăticie decât să-i hrănească o grămadă de alimente la fiecare 2 sau 3 zile.

Majoritatea peștilor (chiar și rechinii) vor mânca numai ceea ce trebuie să supraviețuiască. Dacă vă urmăriți peștele când le hrăniți, veți vedea că vor mânca în mod activ câteva minute, apoi vor ignora mâncarea rămasă timp de ore. Mâncarea care rămâne în acvariu este irosită și va ajunge în partea de jos, creând toxine în timp ce se descompune.

Dacă vă hrăniți doar peștelui dvs. erbivor o dată la 2 sau 3 zile, nu este modul în care majoritatea peștilor mănâncă în sălbăticie, ceea ce ar trebui să încercăm să duplicați cât mai aproape posibil. În experiența mea, hrănind de două ori pe zi, numai ceea ce este consumat în aproximativ 3-5 minute a fost cel mai bun. Acest lucru oferă peștelui ceea ce trebuie să rămână sănătoși și, în același timp, nu creează probleme de întreținere în viitor, cum ar fi mai multe schimbări de apă pentru a reduce azotatul creat din alimente nelegate lăsate pe fundul acvariului.

Carnivorele, pe de altă parte, sunt un lucru diferit. Anghilele sunt un exemplu excelent. Ei vor merge de zile fără a mânca, apoi se hrănesc brusc cu voce pentru câteva minute. A fost experiența mea că dacă aveți a amesteca de carnivore, omnivores și erbivore în rezervorul dvs., toți vor găsi și să mănânce ceea ce au nevoie dacă hrăniți o varietate de alimente de două ori pe zi.

Ce hrană să se hrănească

Dacă examinați conținutul alimentelor de pește de apă sărată din punct de vedere comercial, veți găsi că există trei formule de bază: cele care conțin cea mai mare parte alge, care conțin cea mai mare parte fructe de mare, cum ar fi creveți, krill, midii, calmar și diverse pești și cele care conțin a combinație a primelor două. Există, de asemenea, o serie de tarife congelate care sunt surse excelente de proteine.

Am constatat că majoritatea erbivorelor vor consuma fulgi sau mâncăruri pelete făcute cu alge și alte ingrediente. Foi uscate de alge Nori sunt, de asemenea, disponibile pentru a fi utilizate pentru herbivorele alimentare. Herbivorele vor alege, de asemenea, la multe dintre peștii înghețați alimente, cum ar fi mysis și creveți de saramură.

Unele pești carnivori vor mânca fulgi și pelete pe bază de carne, dar alții ar putea să mănânce numai carne reală, cum ar fi creveți de saramură sau pește tocat și Krill. Alimentele vii, cum ar fi creveții fantomă, guppies sau molii, sunt, de asemenea, hrănite la unele specii de pește pradă. Am constatat, de asemenea, că noile sosiri la un acvariu ridică mâncarea alimentelor pregătite, deoarece văd alte pești care mănâncă-o.Majoritatea speciilor de pești vor învăța să mănânce alimente de pește pregătite.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de des ar trebui să-mi hrănesc peștele de acvariu de apă sărată?