Cum afectează greutatea acvariului

Aquarium rezervor

Acvariile de pește pot fi surprinzător de grele atunci când sunt pline de apă, așa că înainte de a umple un acvariu nou sau folosit, este cel mai bine să știți cât de greu va fi astfel încât să puteți asigura masa, cabinetul - și chiar podeaua în sine - este de până la încărcătura.

Calculul câtor pește pentru a păstra în acvariul dvs

Dimensiuni de bază de acvariu

Acvariile vin în mai multe dimensiuni de la 2 mici.5 galoane la aproximativ 180 de galoane sau mai mult. Aceasta este o gamă largă, astfel încât găsirea celui potrivit pentru dvs. va depinde de obiectivele dvs. și de nivelul dvs. de experiență.

Diagramele de mai jos detaliază cele mai frecvente dimensiuni ale acvariului, inclusiv dimensiunea și informațiile de greutate goale în u.S. unități, precum și greutatea atunci când rezervorul este umplut cu apă. Aceasta este o considerație importantă, în special pentru rezervoare mai mari. Rețineți că un galon de apă cântărește 8.34 de lire sterline, deci trebuie să vă asigurați că cabinetul și podeaua dvs. se pot ocupa de greutatea acvariului. Un acvariu de 180 de galoane, atunci când este umplut cu apă, pietriș și accesorii, cântărește peste 2.000 de lire sterline.

Aceste informații vă vor ajuta, de asemenea, să ghidați mai multe decizii, cum ar fi determinarea Cât spațiu este necesar, cât de mult substrat și iluminat Veți avea nevoie, de dimensiuni de filtrare recomandate și alte nevoi de echipament. De asemenea, rețineți că suprafața apei din rezervor va Determinați câte pești puteți acționa.

Greutățile date sunt pentru acvariile de sticlă - acvariile acrilice vor cântări oarecum mai puțin. De asemenea, dimensiunile exacte pot varia în funcție de marcă și la ornamentele utilizate pe acvariu. Pentru a fi mai precis, este mai bine să luați o măsură de bandă cu dvs. la magazinul de pește pentru a obține măsurători exacte ale alegerii dvs. de rezervor și verificați dublu că toate accesoriile dvs. - în special Tank Hoods și cabinete - potrivite în mod corespunzător.

Acvarii mici

Contrar a ceea ce ați putea crede, nu sunt recomandate acvariile mici pentru începători. Aceste medii mici pot fi foarte temperamentale, astfel încât o mică schimbare în chimia apei, cum ar fi amoniacul sau schimbările pH-ului, poate avea un impact mare.

Dacă decideți să păstrați un rezervor de pește mic, rețineți că va avea o capacitate de biofiltrare mult mai mică, deci este important să nu depășiți prea multe pești. De asemenea, pentru că este un mediu atât de sensibil, Filtrație bună este absolut esențială pentru rezervoarele mici.

Acvarii miciRezervor Sizel x W x Hempty Greutate greutate2.5-galon5-galon10-galon (lider)15-galon15-galon (înalt)
12 "x 6" x 8 "3 lbs.27 lbs.
16 "x 8" x 10 "7 lbs.62 lbs.
20 "x 10" x 12 "11 lbs.111 lbs.
24 "x 12" x 12 "21 lbs.170 lbs.
20 "x 10" x 18 "22 lbs.170 lbs.

Acvariile de dimensiuni medii

Acestea sunt acvariile care sunt cel mai adesea recomandate pentru începători. Orice în intervalul de 20-40 de galoane are un volum suficient, care va reduce la minimum efectele dăunătoare datorită schimbărilor de chimie în apă și va fi suficient de mare pentru a face față unui stoc frumos de pește de pește.

De asemenea, aceste rezervoare nu sunt atât de mari încât curățarea va fi dificilă. Acest lucru este important deoarece mulți oameni care sunt noi la acvarii constată că păstrarea în curând a întreținerii devine copleșitoare. În ansamblu, rezervoarele de dimensiuni medii sunt o dimensiune frumoasă, ușor de gestionat.

Acvariile mediiRezervor Sizel x W x Hempty Greutate greutate20-galon (înalt)20-galon (lung)25-galon29-galon30-galon (crescător)40-galon (crescător)40-galon (lung)
24 "x 12" x 16 "25 lbs.225 lbs.
30 "x 12" x 12 "25 lbs.225 lbs.
24 "x 12" x 20 "32 lbs.282 lbs.
30 "x 12" x 18 "40 lbs.330 lbs.
36 "x 18" x 12 "48 lbs.348 lbs.
36 "x 18" x 16 "58 lbs.458 lbs.
48 "x 12" x 16 "55 lbs.455 lbs.

Acvarii mari

Cu cât este mai mare acvariul, cu atât mai multe pești puteți acționa. Acesta este un avantaj hotărât, dar înseamnă, de asemenea, că va trebui să lucrați mai greu pentru a menține aceste rezervoare. De asemenea, trebuie să vă îngrijorați de tancurile de această dimensiune atunci când este vorba de greutate când este umplută. Trebuie să vă asigurați că podeaua și cabinetul dvs. se pot ocupa de astfel de sarcini grele. Proprietarii de tancuri foarte mari pot găsi chiar și că armăia este necesară pentru a susține o sarcină care depășește o tonă.

Tancurile mai mari au un apel mare, mai ales când doriți să creați un acvariu divers. Cu toate acestea, trebuie, de asemenea, să luați în considerare scala rezervorului în raport cu camera și împrejurimile sale. Există suficientă spațiu pentru furtunuri și accesorii între rezervor și perete? Este o sală de trafic mare? Există constrângeri spațiale care ar putea duce la accidente și sticlă spartă? Aveți rafturi care depășesc rezervorul care poate cădea și a crea o urgență pentru peștele dvs? Acestea sunt întrebări importante de întrebat înainte de a face o astfel de investiție semnificativă cu timpul și banii dvs.

Acvarii mariRezervor Sizel x W x Hempty Greutate greutate50-galon55-galon65 de galoane75 galon90 de galoane125-galon150-galon180-galon
36 "x 18" x 19 "100 lbs.600 lbs.
48 "x 13" x 21 "78 lbs.625 lbs.
36 "x 18" x 24 "126 lbs.772 lbs.
48 "x 18" x 21 "140 lbs.850 lbs.
48 "x 18" x 24 "160 lbs.1050 lbs.
72 "x 18" x 21 "206 lbs.1400 lbs.
72 "x 18" x 28 "308 lbs.1800 lbs.
72 "x 24" x 25 "338 lbs.2100 lbs.

Calcularea greutății rezervoarelor în formă de personalizate

În plus față de dreptunghiurile de bază, rezervoarele de pește pot fi în formă de hexagoane, pentagoane sau chiar cilindri. Dacă cumpărați un astfel de rezervor, volumul în galoane va fi deja specificat și puteți utiliza diagramele de mai sus pentru a calcula greutatea goală și completă a rezervorului. Un rezervor de pește de 50 de galoane va avea aceleași măsurători de greutate dacă este dreptunghiulară, hexagonală sau cilindrică în formă.

Dar dacă cumpărați sau ați primit un rezervor folosit și nu cunoașteți dimensiunea galonului, calcularea volumului galonului și a greutății rezervorului este într-adevăr doar o chestiune de calculare a inciului cubic al volumului. Măsura cheie pentru a cunoaște:

  • 1 galon de apă = 231 centimetri cubi

Dacă puteți determina volumul oricărui rezervor din centimetri cubi, atunci este suficient de ușor să traduceți acest lucru într-o capacitate de galon. Odată ce ați determinat capacitatea galonului, utilizați diagramele de mai sus pentru a estima greutatea goală și completă a rezervorului.

Pentru a determina volumul necesită o mică matematică. Volumul unui rezervor este determinat prin imaginea mai întâi a zonei formei de bază în inci pătrați, apoi multiplicând acest lucru de înălțime. Cea mai ușoară cale de a face acest lucru este de a schița forma bazei, apoi împărțiți-o în forme care au zone care pot fi ușor calculate. De exemplu, un hexagon poate fi împărțit în dreptunghiuri și triunghiuri. Calculați zona fiecărei forme în inci și apoi adăugați-le împreună pentru a figura zona formei de bază a rezervorului. Înmulțiți acest număr prin înălțimea rezervorului pentru a calcula volumul total în centimetri cubi. Apoi, împărțiți volumul total cubic-inch cu 231 pentru a găsi capacitatea galonului rezervorului. În cele din urmă, găsiți o capacitate corespunzătoare galon în topurile de mai sus pentru a găsi greutatea aproximativă pentru rezervorul dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum afectează greutatea acvariului