Profilul speciilor de pește de pește dottyback

Orhidee dottyback pe recif

Dottyback-urile sunt o mare varietate de pești mici, colorate cu apă sărată. Aceste pești pot fi mici, dar pot fi agresive și vor apăra cu fermitate peștera sau casa de crevină. Dottyback-urile sunt pești de hermaphrodite și folosesc diferite strategii de reproducere.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Dottyback

Nume stiintific: Pseudochromis spp.

Dimensiunea adulților: 3 inci

Speranța de viață: 5 până la 7 ani

Caracteristici
FamiliePseudochromidae
OrigineIndo-Pacific
SocialModerat agresiv
Nivelul rezervoruluiLocuitorul de Jos
Dimensiunea minimă a rezervorului30 de galoane
DietăCarnivor
CreștereStratul de ouă
ÎngrijireUşor
ph8.1 până la 8.4
DuritateDKH 8 până la 12
Temperatura74 la 82 F (22 la 28 c)

Origine și distribuție

Există multe specii de pești dottyback nativ la recifele de corali Indo-Pacific. Cunoscut pentru colorarea lor vibrantă, peștele dottyback sunt adăugări vii la orice rezervor de recif sau coral.

Multe soiuri de dottyback au fost cu succes captiv. Chiar și crossbreds sunt văzute care fac foarte bine în captivitate. Întotdeauna încercați să cumpărați peștii captivi pentru a limita pe cei luați de la populațiile sălbatice.

Culori și marcaje

Toate dottyback-urile au corpuri alungite cu diferite colorări. Dottybackul purpuriu sau orhidee sunt cel mai frecvent cunoscut pentru culoarea lor violet strălucitoare și vibrantă. Indigo sau indigo electric sunt hibrizi captivi cu o bandă albastră Bight, de-a lungul liniei medii laterale amestecate cu dungi albe și negre. Noon dottyback și dungă purpuriu dottyback sunt o combinație de culori strălucitoare, spart atât în ​​lungime, cât și orizontală de-a lungul laturilor peștelui dvs. Indiferent de speciile pe care le alegeți, va fi o adăugare luminoasă în rezervorul dvs.

Tankmates

Dottyback-urile pot fi mici, dar pot fi agresive. Ei fac bine în multe tancuri comunitare cu apă sărată și recife, cu condiția ca ei să aibă un loc de ascundere pentru a-și numi propriile. Este esențial să vă oferiți dotttyback-ul cu o peșteră sau o crevină printre decorurile pe care le pot apăra.

Puteți adăuga mai mult de un dotttyback la un sistem, dar asigurați-vă că acestea nu se suprapun în teritoriu, adăugați-le în același timp, astfel încât una nu este mai dominantă decât atunci altele. Unele rezervoare bune pentru dottyback-uri includ pește semi-agresiv care sunt prea mari pentru peșterile mici, cum ar fi Flame Angelfish, și unele specii de Tang și chirurgul.

Habitatul dottyback și îngrijirea

Ascunderea locurilor sunt cheia când adăugați dottyback-uri la acvariul dvs. Dacă nu au unde să se ascundă, peștii dvs. va deveni stresat și mai agresiv față de celălalt pește din rezervorul dvs. Deoarece acestea nu sunt foarte mari, crăpături mici și peșteri vor fi suficiente, cu condiția să nu existe alte pești mici, cum ar fi peștele degăr, concurente pentru același loc.

Ca și în cazul majorității rezervoarelor comunitare de apă sărată, este vital să se ofere O calitate bună a apei. Alege un Sare amestec care se potrivește nevoilor rezervorului tău. Dacă rezervorul dvs. nu are corali, ar trebui să utilizați un amestec marin, nu un amestec de corali sau recif.

Dieta dottyback si hrana

Deoarece sunt carnivore, dottyback-urile vor necesita o dietă bogată în produse de carne, cum ar fi creveți uscați sau înghețați. Deoarece majoritatea dietelor de carnivore sunt înghețate, ei pierd o parte din conținutul lor de vitamină, în special vitaminele solubile în apă cum ar fi vitamina C. Dietele pelete carnivore complete sunt disponibile pentru a ajuta la suplimentarea dietelor carnivore congelate.

Ca și în multe tancuri comunitare cu apă sărată, o dietă variabilă este esențială. În funcție de amestecul de specii și diete din sistemul dvs., ar trebui să vă dați dieta spre Spectrul de herbivore, omnivore sau carnivore.

Diferențele dintre sexe

Majoritatea dottyback-urilor sunt hermaphrodiți. În funcție de specia dvs., peștii dvs. poate fi simultan hermaproditic, atât cu organe de reproducere de sex masculin, cât și feminin, hermafrodiți protoginoși, născuți de sex masculin, sau pe hermafrodiți protoniști, născuți bărbați și convertesc la femeie.

Dotttyback-ul comun orhidee este un exemplu al unei specii protoginoase care pornește ca toată femeia cu cel mai mare pește care se transformă la bărbați. Aceasta înseamnă că cel mai mare pește dintr-un grup sau pereche va fi probabil un bărbat.

Reproducerea dottyback-ului

Pentru a-ți reproduce cu succes dotttyback, trebuie să știi ce model de reproducere urmează speciile dvs. Asigurați-vă că le oferiți o casă adecvată și alimentați o dietă adecvată. Veți avea nevoie de cel puțin două pești din aceeași specie sau poate doriți să creați într-un grup, cunoscut sub numele de Harem. Peștele vor pune ouă în peșteră sau pe crevină, cu ouă de ouă în aproximativ 4 zile.

Peștiul larval va fi o pradă ușoară pentru alte pești din rezervor, deci asigurați-vă că vă grăbiți dottyback-urile într-un rezervor separat de reproducere. Este esențial să vă hrăniți larvele dottyback o dietă adecvată pentru a avea o dezvoltare adecvată în FRY.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă vă plac dottyback-urile și sunteți interesat de specii compatibile de apă sărată, verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de pește de pește dottyback