Iluminare pentru un acvariu cu apă sărată

Aquarium luminat

Cerințele de iluminare a acvariului sărat diferă în funcție de tipul de organisme ținute în acvariu: pește, nevertebrate sau corali.

Numai pe bază de pește sau pește / nevertebrate

Numai pe bază de pește (FO) Aquariums necesită cel mai puțin iluminat. În primul rând, iluminarea pentru un acvariu numai pentru pește este pentru bucuria dvs. de a vedea peștele în acvariu. Peștele au nevoie doar de iluminare limitată în timpul zilei. Este ușor să setați un cronometru pe dispozitivul de evacuare a luminii pentru ao transforma pentru o lumină la lumină în acvariu. Unele corpuri de iluminare vor porni chiar treptat lumina și apoi se diminuează încet la căderea nopții. Pentru acvariile care includ, de asemenea, nevertebrate de crustacee (crabi, crabi de pustnicie și creveți) și melci, nu necesită prea multă lumină pentru ei să meargă la viața lor, deoarece mulți dintre ei sunt nocturni. Doar iluminarea rezervorului de pește este suficientă pentru aceste nevertebrate.

Majoritatea kiturilor de acvariu includ rezervorul, filtrul și luminile care sunt suficiente pentru un rezervor numai pentru pește. Multe dintre aceste kituri includ acum iluminarea potrivită pentru rezervoarele de recif cu corali moi. Top Mini / Nano Aquariums Includeți kituri care au iluminare adecvată pentru numai tipurile de acvarii și alte tipuri de acvariu.

Pește - numai cu acvariile de rocă vii

Rockul live este folosit ca decorațiuni în multe acvariile de apă sărată. După cum sugerează numele său, este o rocă de corali care conține organisme vii, cum ar fi polipi și alge. Fowlr (numai de pește cu rock live) au o cerință mai mare de iluminare decât tancurile pentru că ceilalți ocupanți de rezervoare au nevoie de o cantitate mai mare de lumină pentru a funcționa. Macroalgae este un bun exemplu de ceva care va avea nevoie de mai multă lumină pentru a crește corect. Majoritatea acvariștii de apă sărată se străduiesc să aibă o cultură bună de alge de coralină care cresc în acvariile lor. Diferitele specii ale algelor de coralină nu numai adăugați culoare la rezervor, dar fac rezervorul să arate mai mult ca oceanul. Creșterea algelor de coralină este aproape în întregime dependentă de lumina furnizată pentru fotosinteză.

În timp ce iluminarea fluorescentă va funcționa bine pentru majoritatea rezervoarelor de păsări, costul de operare mai mic de foarte eficient Lămpile de lumini cu LED-uri este benefică, chiar dacă costul inițial al dispozitivului de fixare este mai mare decât unitățile fluorescente. Utilizarea mai mică a energiei electrice a luminilor LED va satisface nevoile dvs. și va economisi bani în acest proces.

Rezervoare de recif

Rezervoarele REEF cu corali, pește, anemonii și alte nevertebrate au cea mai mare cerințe de iluminat pentru acvariile de apă sărată. Coalele diferite au cerințe diferite de iluminat. Unele dintre corali moi, cum ar fi ciupercile și zoataților, au cerințe relativ scăzute de lumină comparativ cu unele dintre coraliile grele (LPS & SPS), care necesită o intensitate a luminii mult mai mare pentru a crește și a reproduce. Este necesară o iluminare specială, în funcție de speciile de corali, să se asigure că se dezvoltă și să crească.

Alegerea unui rezervor

Înapoi când singura alegere viabilă pentru cultivarea coralilor a fost luminile fluorescente atârnate pe un rezervor, de-a lungul luminii fluorescente compacte (PC), care au produs mult mai multă lumină într-un dispozitiv mai mic. Apoi halogenurile metalice au venit în vogă ca "singura lumină pentru cultivarea coralilor."Acest gând a fost prompt de la marginea drumului când a fost descoperit că LED-urile (diodele de lumină emițătoare) au îndeplinit cerințele de iluminare (intensitate și spectrul adecvat) de corali și, în același timp, erau mult mai eficiente decât fluorescentele sau halogenurile metalice.

Indiferent de tipul de rezervor (FOWLR sau REEF), vă puneți împreună, încercați să planificați viitorul atunci când achiziționați iluminatul. Achiziționarea unui grad mai mare de iluminare decât aveți nevoie acum poate plăti cu bani salvați în viitor atunci când faceți upgrade în cele din urmă la un rezervor de recif (și veți)!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Iluminare pentru un acvariu cu apă sărată