Cum să vă ciclu acvariul de apă sărată cu rock live

Aquarium live Rock

Cel mai important factor în păstrarea peștelui de acvariu sănătos este o calitate bună a apei. Pentru a face acest lucru bacteriile bune trebuie să fie stabilite în acvariu. Bacteria heterotrofică benefică care trăiesc în pietriș de acvariu în jos deșeurile de pește și alte resturi și bacterii de nitrificare, trăind în mediile de filtrare și pe alte suprafețe, convertiți amoniacul toxic produs de pește în nitrit și apoi la azotat netoxic. Aceste bacterii benefice au nevoie de ceva timp pentru a se stabili într-un acvariu. Noile acvarii trebuie să treacă printr-un proces de ciclism înainte ca orice pește să poată fi adăugat în siguranță în mediul înconjurător. Acest proces conduce la creșterea bacteriilor în filtrul biologic al acvariului."De la început până la sfârșit, acest ciclu durează de obicei aproximativ 30-45 de zile pentru a finaliza și, în funcție de variabilele individuale ale acvariului și de îngrijire, uneori mai lungi.

Dacă nu doriți să așteptați ca natura să-și desfășoare cursul și să creați acest bacterii necesare, există modalități de a ajuta la accelerarea procesului de ciclism prin "semănarea" unui nou rezervor cu mass-media sau materiale care au deja o populație bacteriană benefică stabilit pe ele. Însămânțată Live Rock este o sursă excelentă de bacterii de nitrificare și datorită porozității sale, poate purta o cantitate imensă de bacterii care vor fi îngropați în toate colțurile, cranii și găuri minime din stâncă.

O metodă de însămânțare biologică a bacteriilor va contribui la reducerea unei cantități substanțiale de timp (săptămâni, în majoritatea cazurilor) necesare pentru a stabili filtrul biologic într-un acvariu de apă sărată, care este considerat "ciclorat" atunci când diferitele specii de bacterii (Nitrosomonas, nitrobacter și Nitrospira) sunt prezente în cantități care vor procesa amoniacul (NH3) în nitrit (NO2-) și apoi în nitrați (NO3-), fără a lăsa amoniac detectabil sau nitrit.

Înainte de a începe

Este posibil ca un rezervor de apă sărată să fie mai lung în comparație cu un rezervor de apă dulce. Țineți minte că veți dori să permiteți cel puțin șase săptămâni pentru ca rezervorul dvs. să circule înainte de a cumpăra tot peștele pe care îl veți dori. Trebuie să adăugați peștele doar câteva la un moment dat în acvariu în timpul procesului de ciclism pentru a nu copleși bacteriile de nitrificare în creștere. Este important să monitorizați și să vă testați apa de multe ori pe tot parcursul procesului de ciclism, astfel încât să puteți timp în mod corespunzător când sunteți gata să adăugați mai multe pești. Nu adăugați pește dacă nivelurile de amoniac sau nitrit sunt ridicate.

De ce ai nevoie

Strângeți următoarele elemente când sunteți gata să vă ciclați rezervorul de apă sărată:

  • Un nou rezervor de apă sărată se confruntă complet cu toate conținutul dorit, cu excepția peștelui. Aceasta include sistemul dvs. de filtrare, încălzitor, termometru, decorațiuni, plante și alte accesorii.
  • O sursă de însămânțare, cum ar fi rock viu sau media dintr-un alt rezervor de apă sărată. Acest lucru va oferi bacteriilor benefice mai repede decât lăsarea în mod natural să crească într-un nou acvariu.
  • Cealaltă opțiune este să utilizați o sticlă de amoniac pure. Dacă utilizați amoniac, asigurați-vă că nu include parfumuri sau surfactanți (detergenți). Această opțiune poate fi utilizată pentru a stimula bacteriile de nitrificare pentru a crește cu amoniac ca sursă de alimente înainte de a adăuga orice pește sau nevertebrate .
  • Un set de testare a apei de acvariu pentru a monitoriza cantitățile de amoniac, nitrit și azotat în apă.

Localizați sursele de semințe

Sursele de semințe sunt de obicei obținute prin eliminarea acestora de la un alt acvariu de apă sărată care este bine stabilit. În mod ideal, sursa de semințe ar trebui să aibă cel puțin șase luni. De asemenea, ar trebui să fie fără boală, ceea ce înseamnă că nu este suspectat de a avea o boală sau este supus unui tratament pentru o boală de orice fel. Surse bune pentru însămânțată rock sunt un magazin local de pește, dacă rock care a fost într-un acvariu funcțional de apă sărată este disponibil sau un rezervor al unui prieten care a funcționat pentru o perioadă de timp. Multe magazine de pește vând culturale live rock sau nisip de corali ca o modalitate de a semna noi acvarii.

Există, de asemenea, produse de bacterii vii pregătite comercial disponibile la magazinele de pește care pot fi adăugate la un nou acvariu pentru a obține bacteriile benefice în creștere. Acestea nu sunt la fel de bune ca adăugarea de rocă live la acvariu, dar ajută la reducerea timpului necesar pentru un nou acvariu la ciclu.

Transferați rock live de la un rezervor la altul

Când transferați roca vii din rezervorul stabilit, mulți oameni vor curăța stânca pentru a îndepărta orice alge și material mort sau decăzut. În timp ce îndepărtează cât mai mulți "autostopiri" nedorite (cum ar fi viermii de bristle mantis creveți) posibil este o idee bună înainte de a transfera roca, este de obicei cel mai bine să nu curățați stânca pentru a elimina toate alge deoarece aceasta va elimina o mulțime de bacterii benefice, care vor învinge scopul de a folosi roca însămânțată. Asigurați-vă că rockul live rămâne umed sau bacteriile benefice pot muri și nu utilizați apă clorurată pentru a clăti rocile.

Alte materiale rezervoare, cum ar fi nisip viu sau substrat de nisip de corali sau chiar decorațiuni de acvariu dintr-un alt acvariu de apă sărat stabilit pot fi, de asemenea, utilizate pentru a transfera bacterii vii și pentru a stabili patul de filtru biologic într-un nou rezervor. Aceste materiale vor purta aceleași bacterii ca rock live și vor ajuta la reducerea timpului de ciclism al noului rezervor.

Cultivarea rockului live în rezervorul dvs

Odată ce piatra vii este transferată în noul rezervor, bacteriile vor necesita o sursă de alimente (amoniac) pentru a reproduce și popula suprafețele din rezervor. În timp ce este sigur să plasați câțiva pești în rezervor pentru a oferi sursa de amoniac, cel mai bine nu este încărcat sistemul cu efectiv de animale prea repede, deoarece acest lucru va produce mai multă amoniac decât populația relativ mică de bacterii se poate ocupa imediat. adăugați doar câteva pești într-o perioadă de mai multe săptămâni, monitorizând calitatea apei. Când nivelurile de amoniac și nitrit sunt normale, puteți adăuga în siguranță câțiva pești.

Există o serie de alte surse pentru amoniacul necesar pentru hrănirea bacteriilor, altele decât peștii. Nevertebrate, cum ar fi crabi de pustnic, melci și creveți pe care intenționați să o adăugați la acvariu vor consuma alimente și vor produce amoniac. Doar plasarea acestor agenți de recif-rezervor-sigură în rezervor va merge mult spre reducerea întreținerii rezervorului în viitor.

Folosind amoniacul pentru a-ți cicliza rezervorul de apă sărată

Dacă nu doriți să utilizați mass-media dintr-un alt rezervor sau nu aveți acces la o sursă naturală de însămânțare, puteți porni și procesul de ciclism adăugând picături de amoniac pure în rezervor. Pentru a vă asigura că nu există detergenți în amoniac, agitați sticla înainte de a utiliza. Dacă bulele încep să spună după agitare, înseamnă că detergenții sunt prezenți și veți dori să găsiți o sursă alternativă de amoniac care este pură. Odată ce ați asigurat o sticlă neadulate, adăugați cinci picături pe zi pentru fiecare 10 galoane de apă în rezervorul dvs. gol pentru a începe procesul de ciclism. Când setul de testare începe să detecteze nitritul, tăiați înapoi la doar trei picături pe zi. Nu adăugați niciun pește sau nevertebrate la acvariu dacă utilizați amoniac pentru a începe ciclismul bacteriilor.

Odată ce rezervorul a atins pregătirea de vârf, ceea ce înseamnă că testul dvs. de apă citește amoniac zero și nitrit, iar nitratul este mai mare de 1 ppm (mg / l), veți dori să opriți adăugarea de amoniac. După ce încetați să adăugați amoniac, așteptați o zi și retestați-vă apa înainte de a vă adăuga peștele. Atât amoniacul cât și nitritul pot ucide peștele, așa că doriți să fiți sigur că sunt îndepărtați complet din apă înainte de a adăuga primii pești la acel rezervor.

Prevenirea problemelor cu rezervorul dvs. în timpul procesului de ciclism

Testarea mesajului Apei de acvariu Pentru amoniac, nitrit și nitrat pe o bază aproape zilnică vă va ajuta să determinați cât de bine este populația bacteriilor într-un nou acvariu. Dacă nivelul amoniacului crește și se apropie de zona periculoasă, puteți reduce rapid nivelul cu o doză de un produs de neutralizare a amoniacului, cum ar fi Amquel pentru a menține nivelul în zona sigură.

Scopul este ca bacteriile să descarce rapid toate amoniacul la nitrit și apoi să nitrate, astfel încât testele de apă să fie aproape zero pentru amoniac și nitrit. Nitratul se va acumula treptat în apa acvariului, astfel încât modificările de apă trebuie să fie făcute pentru a îndepărta azotatul. Menținerea nivelului de nitrați sub 20 ppm (mg / l) este mai sănătoasă pentru pește și nevertebrate.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă ciclu acvariul de apă sărată cu rock live