Ceea ce este sindromul de rezervor vechi?

Close-up de pește în rezervor murdar

Sindromul vechi al rezervorului este o condiție în care mediul de acvariu a degradat în timp, în special chimia apei. În afară de unele cazuri de Algae suprapune, În general, există puține indicații vizibile despre schimbările semnificative care au avut loc în parametrii apei. Cu toate acestea, testele de apă vor arăta o imagine diferită.

Semne si simptome

Nitrați și fosfați va fi crescut semnificativ. PH-ul, GH (duritatea generală) și KH (duritatea carbonatului) va fi destul de diferită de cea a alimentării cu apă. În general, pH-ul va deveni din ce în ce mai acid în timp. Un pH care se încadrează este adesea un semn de sindrom vechi rezervor.

Proprietarii pot presupune că totul este bine, deoarece peștele lor sunt încă în viață sau cel puțin majoritatea dintre ele sunt. Cu toate acestea, atunci când se adaugă pește noi, ele mor de obicei într-un timp scurt. Decesele pot fi acuzate de pește, mai degrabă decât problema subiacentă a sindromului vechi rezervorului. Unii proprietari pot avea o idee că ceva este greșit în acest moment și să efectueze o curățare masivă. Rezultatul este, de obicei, moartea unui pește și mai mult. De ce? Deoarece peștele au fost supuși unor condiții de apă în schimbare rapidă.

Cauze

Înțelegerea ce cauzează sindromul vechi rezervor este la fel de simplu ca înțelegerea că acvariul dvs. este un mediu închis. Ca o casă nouă, un nou rezervor este curat și curat. Ca o casă, lucrurile devin dezordonate odată ce cineva se mișcă, în acest caz, peștele. Excesul de alimente și excrementele de pește se încadrează în partea de jos a rezervorului și se acumulează în pietriș sau sunt aspirat în filtru. Apa se evaporă și lasă reziduul în spatele sticlei. În casa ta, curățați vechiul junk din frigider, aspirați podelele și scoateți gunoiul. Cine face asta pentru acvariu? Dacă nu, nimeni nu o face. Tot ceea ce intră în rezervor, rămâne în rezervor într-o formă până când luați măsuri pentru ao elimina. Când proprietarul acvariului nu reușește să facă o întreținere regulată, rezervorul construiește treptat materialul de deșeuri care schimbă chimia apei.

Deși filtrul va elimina cele mai multe particule de deșeuri din apă, deșeurile sunt încă acolo în filtru până când îl curățați. Același lucru este valabil și pentru substanțele chimice toxice, cum ar fi amoniac și nitrit. Da, bacteriile benefice le vor transforma într-o formă mai puțin toxică. Cu toate acestea, produsele secundare ale acestui proces de conversie sunt alte substanțe chimice care nu sunt sănătoase pentru peștii la niveluri ridicate. Amintiți-vă, totul rămâne în rezervor până când îl eliminați.

Deoarece toate acestea se întâmplă încet, peștii din rezervor au timp să se adapteze la schimbările din chimia apei. Cei mai slabi mor adesea, dar cei mai puternici supravietuiesc, desi sunt mai sensibili la boli si vor avea de obicei durata de viata mai scurta. Orice pește nou adăugat este probabil să piară rapid, deoarece nu se pot adapta la chimia apei.

Tratament

Lent și constant sunt cuvintele cheie pentru corectarea sindromului rezervorului vechi. Nu faceți nicio modificare bruscă de apă masivă. Rezervorul poate fi curat, dar peștele vor fi toți morți. În schimb, efectuați modificări zilnice de apă de 10% la 15%. Monitorizați îndeaproape amoniacul și pH-ul, testarea zilnică inițial. Dacă amoniacul ar trebui să crească rapid, săriți schimbările de apă pentru câteva zile pentru a permite stabilizarea lucrurilor. Testați săptămânal nivelurile de nitrați pentru a determina dacă acestea sunt de așteptare.

Pe măsură ce parametrii de apă se îmbunătățesc, mediile de filtrare pot fi schimbate / curățate, precum și rezervorul însuși. Din nou, testarea apei este importantă pentru a asigura că chimia apei nu se schimbă dramatic. Scopul final este de a avea zero amoniac, nitrați scăzuți și un pH care este aproape de sursa originală de apă, indiferent dacă este apă de la robinet sau apă preparată special.

Prevenirea

Prevenirea sindromului vechi rezervor este o abordare mult mai bună decât a permite ca lucrurile să se prăbușească și să încerce să corecteze lucrurile mai târziu. Întreținere și Testarea apei ar trebui să fie regulat, mai degrabă decât atunci când apare o problemă. Schimbările de apă ar trebui să aibă loc săptămânal, de obicei cu 10% până la 15%, cu excepția cazului în care rezervorul este puternic stocat. Întreținerea filtrului trebuie efectuată lunar, împreună cu curățarea interiorului rezervorului. Resturile, cum ar fi excesul de particule de alimente, trebuie îndepărtate prompt din rezervor la momentul producerii. Curățarea nu este suficientă, totuși. Testele de apă sunt esențiale pentru păstrarea unor probleme potențiale.

Dacă este efectuată cu fidelitate, este suficient un ciclu lunar de testare. Asigurați-vă că vă înregistrați rezultatele astfel încât să le puteți compara cu ușurință cu testele anterioare pentru a vedea dacă apare un model.

Dacă pH-ul se schimbă, sau dacă vedeți oricare dintre ceilalți parametri care se îndreaptă în sus, trebuie să vă intensificați programul de curățare și schimbare a apei. Cu o întreținere bună și o observație atentă, nu trebuie să suferiți niciodată flagelul sindromului vechi rezervor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ceea ce este sindromul de rezervor vechi?