Cum de a da pește o baie de apă dulce sau o baie

Acvariu de viață de mare

Una dintre cele mai simple și cele mai rapide modalități de reducere și eliminare a numărului de toate tipurile de organisme ICH, precum și flukurile și păduchii care sunt parazitare pe peștii de apă sărată este de a le oferi o baie sau o baie rapidă de apă dulce. Această metodă de hiposalinitate este foarte eficient, ia puțin timp pentru a se pregăti și este recomandat cu tărie ca primul pas în tratarea peștilor bolnavi ICH înainte de a le pune în carantină pentru tratamentul pe termen lung cu medicamente adecvate pentru ceea ce le alunecă.

Metodă eficientă și eficientă pentru dipul de apă dulce

Luând un pește de apă sărată din apa sărată și plasându-l în apa dulce va pune peștele sub o anumită sumă de stres, deci păstrați un ochi pe peștele tratat pentru semne de stres extrem (așezarea pe fundul containerului de tratament și a lui Gilling rapid). Agitarea apei de tratament va ajuta la menținerea peștelui în jurul valorii și reducerea stresului.

De ce ai nevoie:

  • Recipientul din plastic suficient de mare pentru a menține confortabil peștele care trebuie tratat
  • Amoniac neutralizarea produsului
  • Nitrofurazone pe bază de medicamente
  • Pompa de aer și Air Piatra
  • Apă proaspătă (filtrată sau decorată)

Proces:

  1. Umpleți un recipient din plastic cu o sursă adecvată de apă proaspătă, cum ar fi apă filtrată ro / di. Dacă nu aveți de ales decât să utilizați apă de la robinet, asigurați-vă că ați acumulat-o mai întâi.
  2. Pentru a preveni șocul și stresul inutil, încercați să potriviți pH-ul și temperatura apei dulci la cea a Apei de acvariu din acvariul de apă sărată din pește.
  3. Pentru a preveni construirea amoniacului în apa de tratament, adăugați un produs de neutralizare a amoniacului. Amquel de Kordon este foarte recomandat în acest scop, și este un dechlorant, de asemenea.
  4. Deși o etapă opțională, se recomandă adăugarea unui anumit tip de medicament antibiotic la apa de tratament. Deoarece peștele va fi limitat într-o cantitate mică de apă, probabil cu alți pești, apa dulce va determina expulzarea deșeurilor, ceea ce, la rândul său, va afecta cel mai probabil apă. Un produs pe bază de nitrofurazon funcționează bine pentru a ajuta la protejarea peștilor de a fi expuși la propriile deșeuri în timpul procedurii.
  5. Păstrați apa viguros aerată în timpul tratamentului. Cea mai simplă modalitate de a face acest lucru este de a introduce în container o piatră de aer conectată la o pompă de aer acvariu.
  6. Îndepărtați tot peștele din acvariul infectat și plasați-le în apa dulce. Dacă aveți multe pești pentru a trata, nu supraaglomerați recipientul. Puteți lucra cu grupuri mici la un moment dat, schimbând apa după ce fiecare grup a fost tratat.
  7. Pentru cele mai bune rezultate pești ar trebui să rămână în apa dulce pentru o durată de trei până la patru minute. Dacă orice pește prezintă semne de stres nejustificat după un minut sau două, scoateți-l.

sfaturi

  1. Dacă peștele se așează la partea inferioară de pe laturile lor și nu se mișcă, nu vă faceți griji - de obicei ei singuri și încep să se deplaseze în jurul primului minut. Dacă sunteți în cauză, puteți să le puneți puțin pentru a stimula mișcarea și dacă vreun pește pare să fie prea stresat, eliminați-l.
  2. Setați un anumit tratament suplimentar de apă dulce, astfel încât să poată fi utilizat pentru a face schimbări de apă în timpul procedurii dacă apa devine glasată cu deșeuri.
  3. Dacă nu intenționați să carantină peștii noi înainte de a le pune în acvariul principal, cel puțin le puteți da o baie rapidă de apă dulce ca măsură preventivă, atâta timp cât nu există semne de stres de la a fi în tranzit.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a da pește o baie de apă dulce sau o baie