Ai nevoie de un izvor pentru un acvariu cu apă sărată?

Sisteme de declanșare Ametist Sump - 34 inch

O SUMP nu este nimic mai mult decât o zonă suplimentară de izolare a apei configurată sub un acvariu unde puteți plasa echipament, furnizați acvariul cu diferite tipuri de filtrare a apei, adăugați apă de sus în rezervor și efectuați alte sarcini de întreținere. Pentru o explicație mai profundă a ceea ce este designul și funcția unei casete de sump, Robert Metellsky explică acest lucru foarte bine în FAQ-ul său simplificat de recifiere a lui Sump Box, unde conturează un izumi cu două camere. De la designul simplu al camerei single la setările mai complexe multi-camere, semes-urile sunt destul de versatile. Aruncați o privire la unele dintre aceste exemple de DIY.

  • Sumpul câinelui setat Are un tampon prefilter cu o cameră Bio Ball și un refugiu complet de nisip live încorporat în ea.
  • Peter Z.Designul de design este cu trei camere, cu camera de mijloc care conține bio-media pentru filtrarea biologică.

După cum puteți vedea din aceste câteva exemple, sunt la fel de multe Set-up-uri Deoarece există acvariști care le proiectează și nu trebuie să cumperi nici unul. Sticla sau accelerul acrilic și recipientele din plastic pot fi transformate în borduri foarte ușor sau vă puteți construi întotdeauna de la zero. Cu toate acestea, pentru cei dintre voi, care nu pot fi do-it-it-yourself, se oferă borduri pre-fabricate pe piață.

Care sunt beneficiile de a avea un izum?

  • Ea face un loc ideal pentru a pune un skimmer de proteine, încălzitor și alte echipamente, cum ar fi un calciu sau nitrat reactor pentru că nu vă dați seama de modalități inventive de a ascunde toate aceste lucruri atunci când sunt atârnate în exterior sau plasate în interiorul unui acvariu și economisește în spațiu.
  • Este un loc ideal pentru a pune bio-media pentru filtrarea biologică, precum și efectuarea unei filtrări mecanice și chimice suplimentare.
  • Este locul perfect pentru suplimentele de dozare. Topping off apa rezervorului și Adăugarea de apă de limewater (A.K.A. kalkwasser / calciu) sau alți aditivi la a Rezervorul de recif merge mână în mână cu o mulțime, deoarece una dintre metodele de dozare utilizate cel mai adesea de acvaristici pentru introducerea apei de limewater în rezervor se face prin intermediul apei din bord. Acest lucru este realizat, de obicei, prin utilizarea unei configurații lentă a apei de scurgere sau a unei pompe auto sau a unei pompe de măsurare.
  • Acesta adaugă un volum suplimentar al apei rezervorului la sistemul dvs.
  • Acesta poate oferi o aerare suplimentară a sistemului dvs.
  • Acesta poate contribui la o calitate îmbunătățită a apei de acvariu.
  • Când este configurată în mod corespunzător, acesta poate acționa ca un sistem de suprapunere de apă de rezervă dacă alimentarea nu reușește.
  • Adaugă DIY Auto de sus off la bordul dvs. pentru a elimina hassle off-uri repetitive. Asamblarea și instalarea automobilului pe sistemul dvs. de acvariu durează mai puțin de o oră și costă mai puțin de 50 USD.00 Pentru părți. Nu va dura mult timp să încheiem că este una dintre cele mai bune upgrade-uri pe care le-ați făcut vreodată în rezervorul dvs. și ar fi trebuit să o faceți cu mult timp în urmă.

Când rulați un sistem de recif, unii oameni găsesc că bio-media într-un filtru de scurgere umedă / uscată devine inutil atunci când este prevăzută o rocă live adecvată Filtrarea biologică. Din acest motiv, unii acvariști aleg să elimine mass-media bio și să transforme filtrul de scurgere într-o suport simplu pentru a ține carbonul sau o folosește ca o zonă de rezervor de apă / top-off.

Ai nevoie de un izvor?

Este o alegere personală a faptului dacă să ai o mulțime sau nu, dar cu multe beneficii pe care le puteți oferi sistemul dvs., împreună cu cât de ușor este într-adevăr să puneți împreună, de ce nu?

Iată câteva proiecte și planuri DIY Sump pe care le puteți folosi pentru a vă construi propriul. De asemenea, puteți vedea ceea ce este disponibil pe piață în Filtre umede / uscate superioare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ai nevoie de un izvor pentru un acvariu cu apă sărată?