Boala la fața locului alb în peștele de apă sărată

Betta pește într-un acvariu cu apă sărată

Boala la fața locului alb, cunoscută sub numele de Cryptocaryon iritans, este un parazit comun în sistemele de apă sărată. Deoarece este nevoie doar de un parazit pentru a face o mie de descendenți, este foarte ușor ca un sistem să devină copleșit repede. Replicând în țesutul Gill, acest parazit este foarte periculos pentru peștele dvs. Odată ce aveți un diagnostic confirmat, tratamentul cu succes trebuie aplicat cu atenție pentru a scăpa în întregime.

După cum sugerează și numele, semnul clinic principal al bolii albe la fața locului este pete albe de dimensiune pinprick de-a lungul corpului peștelui dvs. Ele pot fi foarte greu de văzut în pești mai brichete și sunt ușor de confundat cu limfociști sau fracturi de raze fin.

Semne de boală albă la fața locului în peștele de apă sărată

Alte semne clinice includ moartea bruscă, pește letargic, respirația crescută și se adună în jurul zonelor de debit mai mare de apă, cum ar fi capotele, ieșirile de filtrare și aerarea. Acest parazit replică în țesutul Gill, dăunătorând o capacitate de pește de a lua oxigen, ceea ce duce la semnele clinice de mai sus. Infecții subclinice sau infecții care apar înainte de un ciclu de viață completă a parazitului, nu pot arăta petele tradiționale albe și numai semnele clinice respiratorii.

Cauzele bolii albe la fața locului în peștele de apă sărată

Boala la fața locului alb în peștele de apă sărată este cauzată de parazitul protozoan ciliat, Cryptocaryon iritans. Are un ciclu de viață identic și o patologie ca omologul său de apă dulce, Ichthyophirius multifiliis. Cryptocaryon iritans are o Ciclul de viață complicat care include o etapă cercată, cunoscută sub numele de Trofont. Această parte a ciclului de viață ocupă țesutul de la Gill, provocând daune și scăderea funcției respiratorii. Este, de asemenea, stadiul văzută macroscopic ca "petele albe" pe pielea peștilor tăi. La sfârșitul etapei trophontului, chistul izbucnește și eliberează până la 1.000 de tomite sau terenuri de înot liber. Fiecare dintre aceste tomite se dezvoltă într-un trofont, și 1000 de descendenți, ilustrând cât de repede această replică parazită. Acest ciclu de viață poate fi realizat în șase până la 11 zile, în funcție de temperatura rezervorului dvs. și de răspunsul imun al peștilor.

Diagnosticul bolii albe la fața locului în peștii de apă sărată

Deși boala albă la fața locului este ușor vizibilă pe corpul peștilor, acesta poate fi confundat cu limfociștii sau fracturile cu raze fin. Pentru a confirma un diagnostic, medicul veterinar va efectua o scorță de piele și clipul Gill. Acestea sunt cele mai bune rezultate pe un pește sedat. Când este examinat sub microscop, aceasta va confirma boala la fața locului sau punctul spre un diagnostic diferit.

Tratamentul bolii albe la fața locului în peștii de apă sărată

Când tratați boala la fața locului alb, este esențial să luați în considerare ciclul său de viață complicat. Nu există un tratament eficient pentru stadiul critizat al ciclului de viață, altul decât înălbirea clorurată, pe care nu trebuie să o adăugați niciodată la un rezervor de pește! Pentru un tratament de succes, trebuie să efectuați doze repetate pentru a captura scena de înot liber, tomite. Lungimea tratamentului dvs. va fi dependentă de temperatura apei. Cea mai caldă apa, cu atât mai repede parazitul va completa ciclul de viață. Cu toate acestea, nu doar cricați temperatura pentru a obține tratamentul cu mai repede. Puteți să vă subliniați din greșeală peștele și să vă compromiți sistemul imunitar, făcându-l mai ușor pentru parazitul să pătrundă și să-ți ucidă peștele.

Nu tot peste tratamentele contra sunt la fel. Ele pot folosi diferite ingrediente active și au efecte diferite asupra locuitorilor rezervorului dvs. Unul dintre cei mai frecvenți aditivi de tratament este cuprul, care este toxic pentru nevertebrate, inclusiv crustacee și corali. Dacă sunteți în măsură să evacuați peștele din rezervor și să le tratați într-un rezervor separat de spital, ciclul de viață al bolii albe va fi rupt în rezervorul principal, deoarece nu există pește pentru a le găzdui. Dacă nu puteți scoate peștele, va trebui să alegeți un tratament care este sigur pentru nevertebrate.

Hiposalinitatea sau scăderea salinității rezervorului, nu necesită aditivi chimici, dar nu este sigur pentru toți peștii și nevertebrate. Dacă aveți pești sensibili sau corali și puteți să le eliminați, puteți trata peștele delicat cu un alt tratament. Pentru a fi eficient împotriva spotului alb de apă sărată, salinitatea dvs. va trebui să fie sub 16ppt timp de cel puțin trei săptămâni.

Dacă sunteți preocupat de tratarea corectă a peștelui, discutați despre opțiunile dvs. de tratament cu medicul veterinar.

Cum de a preveni boala la fața locului alb în peștii de apă sărată

Cea mai bună metodă de tratare a bolii albe la fața locului este să o împiedicați din rezervor. Acest lucru este realizat de un Protocolul efectiv de carantină într-un rezervor separat cu echipament separat. Se recomandă o perioadă de carantină minimă de patru săptămâni.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala la fața locului alb în peștele de apă sărată