Prezentare generală a copepodilor de apă sărată și a amfipodelor

Saltwater Copepod

Nu este neobișnuit la un moment dat atunci când păstrați un acvariu de apă sărată pentru a găsi mici bug-uri de alb microscopic înot în rezervorul dvs. Ceea ce vă vedeți cel mai probabil sunt Copepods sau amfipods. Aceste crustacee mici, asemănătoare cu creveții locuiesc în substrat ca adulți, dar în timpul etapelor lor de larva și minori, aceste bug-uri de mare sunt cel mai adesea înot liber prin apă. Copepods și amfidice apar cel mai adesea în sistemele de acvariu închise după ce au fost adăugate nisip sau rock live.

Saltwater Copepods și Bazele de Ampificare

Aceste bug-uri de mare sunt atât pelagice (înot liber), cât și Benthic (locuință de fund). Copepod-urile apar în toate tipurile de ecosisteme acvatice, inclusiv apa dulce, braț și marin. Ampificarea sunt găsite în cea mai mare parte în ecosistemele marine, dar există câteva specii de apă dulce și terestru.

Copepod-urile și amfipodul sunt doar câteva din organismele mici de animale care alcătuiesc zooplanctonul, ceea ce contribuie la machiajul lui plancton. Aceste creaturi mănâncă fitoplancton (mici plante și alge care ajută, de asemenea, alcătuite plancton), microzooplancton mic (zooplancton, care este mai mic de 1/12 de un centimetru în dimensiune) și detritus.

Doar câteva dintre mii de specii de copepod și amfipods cunoscute sunt carnivore sau parazite, iar acestea sunt rareori găsite într-un sistem de acvariu cu apă sărată. Pentru multe pești de apă sărată și alte specii marine, copepod-urile și amfipodul sunt o sursă de hrană primară, atât în ​​natură, cât și în captivitate.

Deoarece aceste organisme mici sunt o parte naturală a lanțului alimentar plancton din ocean, ele vor avea loc în mod natural într-un mediu de acvariu sărat. Ele sunt, de asemenea, micro-cultivate ca hrană pentru diferite specii de animale marine adulte, precum și utilizate și testate ca sursă de alimente în cercetarea culturii și creșterea tuturor tipurilor de prăjire.

Sursa de alimente pentru pește

Potrivit unei baze de date de registry a crescătorului, copepod-urile și amfipodele sunt folosite ca o sursă de hrană atunci când incubarea și creșterea gobilor, Sea mai mare, și caracatiță.

Unele pești se bazează pe aceste bug-uri de mare ca mâncăruri primare, cum ar fi Mandarinfish (Senchiropus Splendidus, Ocellatus, Pictuitus, Stellatus și Dactylopus DACTYLOPUS), nisip de cerbire, și gobi de dormit (Valenciennea).

Există destule specii care aleg în mod activ la Live Rock și să scoată substratul în căutarea acestor bucăți mici, care la rândul lor ajută la controlul în mod natural a populațiilor lor într-un acvariu cu apă sărată sau Sistem de rezervor de recif:

  • Dragonets
  • Bobies de semnal / crab (Signigobius Biocellatus),
  • Midas Bleny (Ecsenius Midas)
  • Adulți de lathori adulți
  • Frefuri
  • Majoritatea speciilor de pești înger, fluture, șoim și Wrasse
  • Crustacee carnivore
  • Creveți, crabi adevărați, crabi de pustnicie
  • Carnivor nevertebrate
  • Multe mici corali pietruite, gorgonienii și alte corali moi care se hrănesc cu produsele cenkton și plancton secundar

Majoritatea peștilor de apă sărată enumerați că necesită sau hrănesc cu aceste bug-uri de mare sunt o provocare pentru a păstra, necesită un acvariu bine stabilit cu o populație grea de bug-uri sau altceva ar putea fi de foame, iar aceste pești nu ar trebui să fie păstrate cu pește agresiv unde trebuie Concurează pentru alimente. Ele nu sunt pești buni pentru începători sau acvariile recent începute.

Nevoie de mai mult?

Deci, ce faceți dacă acvariul dvs. nu are o bună populație de bug-uri prezente pentru a susține peștele care le necesită și nu doriți să așteptați până când cineva se dezvoltă?

Există câțiva furnizori în care le puteți cumpăra. Acestea pot fi introduse direct într-un acvariu sau micro-cultură într-un alt sistem, cum ar fi a refugiu, și apoi recoltat pentru hrănire. Puteți, de asemenea, să consultați orice magazine locale de pește de apă sărată în zona dvs. sau să răsfoiți magazinele online ale furnizorului de la LiveStock și Aquarium pentru a vedea dacă acestea poartă aceste colonii vii de alimente. Unele magazine online pe care le puteți încerca sunt două companii bazate pe Hawaii, Farmele de mare Indo-Pacific și calut de mare.COM.

Doriți să scăpați de ei?

Chiar dacă aceste bug-uri de mare sunt considerate o sursă de alimente pentru unii locuitori ai rezervorului, aceste organisme sunt considerate o provocare altor.

Uneori, atunci când populațiile foarte mari ale acestor bug-uri sunt prezente în etapele de înot liber și juvenile, puteți vedea pește în agitare sau tremurătoare. Acest lucru se datorează faptului că bug-urile se târăsc pe pește, cauzând o senzație enervantă. Acest lucru poate deveni copleșitor și obositor pentru pește, deoarece ei consideră că este dificil să se odihnească în timp ce se mișcă în mod constant sau se îndreaptă spre a-și păstra bug-urile.

Dacă se întâmplă acest lucru, și sunteți preocupat de peștele dvs. și nu aveți niciun fel de bug-uri care să fie prezenți în acvariu pentru a ajuta la reducerea numărului lor în mod natural, poate fi necesar să luați măsuri pentru a scăpa de ele. Pentru a face acest lucru, adăugați un tip hang-on-tank Filtru canistra cu un manșon de micron fin sau un cartuș de pliere pe acvariu pentru a filtra bug-urile din apă pentru o perioadă scurtă de timp.

În cele mai multe cazuri, aceste mici bug-uri sunt o parte benefică și naturală a unui ecosistem de acvariu bine echilibrat. Ei nu fac rău nimic și dacă nu cauzează o mare problemă pentru pește sau alți locuitori ai rezervorului, nu ar trebui să faci nimic despre ei. Odată ce cresc până la maturitate, se vor retrage în roci și substratul acvariului.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Prezentare generală a copepodilor de apă sărată și a amfipodelor