Controlul algelor în acvariul dvs. De apă sărată

Aquarium de apă sărată

Aveți probleme cu cantități excesive de roșie, cianobacterii, diatom brun, păr verde, Bubble sau alt tip de Algei de creștere În acvariul dvs. de apă sărată? Există o serie de factori care trebuie luați în considerare atunci când încercați să vă dau seama de ce aveți un alge problemă. Creșterea oricărei alge se bazează pe următorii factori:

  • Intensitatea și calitatea luminii sunt expuse.
  • Cantitatea de substanțe nutritive (Docs - compuși organici dizolvați) trebuie să se hrănească.
  • Cantitatea de azotat și fosfat și pentru diatome, silicates Trebuie să se hrănească.
  • Folosind o sursă de apă necorespunzătoare. (Apa de la robinet conține, de obicei, nitrați, fosfați și alte elemente nedorite).
  • Folosind o calitate slabă Amestec de sare de mare. (Unul care conține nitrat, fosfat sau alte elemente nedorite).
  • Săraci sau inadecvați Întreținerea acvariului îngrijire. (Aceasta permite acumularea excesivă a cantităților de nitrați, fosfat și a altor elemente nedorite).
  • Fluxul scăzut de apă sau circulația în acvariu.
  • Fr. Natural Alge mănâncă INhabiții.

Aspectul și creșterea algelor într-un acvariu nu este rău, este doar ordinea naturală a lucrurilor. De fapt, arată că un acvariu este bine echilibrat și sănătos și Cultivarea formelor macroalgei este de fapt benefică. Devine doar o problemă atunci când algele este permis să scape de control și să acopere totul în rezervor. Factorii care contribuie mai sus promovează algele să crească într-o neplăcere, iar aici sunt sugerate metode standard care pot ajuta la reducerea sau controlul algelor:

  • Îndepărtați cantitățile excesive de alge cu mâna, semiphoning sau filtrare.
  • Reglați intensitatea luminii mai mare sau mai mică, în funcție de tipul de alge prezente (cu alge verzi - utilizați mai puțin algele maronii ușoare - utilizați mai multă lumină).
  • Îndepărtați excesul de nutrienți (Docs) prin Protein Skimming.
  • Reduceți nitratul și fosfat.
  • Reduceți silicații prin utilizarea corectă substrat (pietriș / nisip / nisip viu) material. Tipurile de azonite sunt cele mai bune.
  • Utilizați RO sau DI Apă pentru machiaj sau apă de sus.
  • Utilizați un amestec de sare de mare calitate. (Aveți grijă la alegerea carbonului, deoarece acest lucru poate introduce și elemente nedorite).
  • Măriți sau micșorați fluxul de apă sau circulația în acvariu, în funcție de tipul de alge prezente. De exemplu, speciile cianobacterii, cum ar fi algele roșii de slime, preferă zonele curente scăzute, în timp ce majoritatea speciilor de păr / filamentoase preferă zonele curente înalte.
  • Adăugați Natural Algele mănâncă critterii. Diverse forme de alge verzi, maro și roșii pot furniza alimente de navigare pentru mai multe tipuri pești și nevertebrate, iar multe specii de macroalge sunt de fapt cultivate în acvariu în acest scop. Există mulți locuitori marini care depind de alge ca o parte importantă a dietei lor. Tangs și chirurgii din Zebrasoma & Ctenochaetus Specii și cele mai multe andefleții sunt exemple primare.
  • Dacă peștele dvs. nu poate ține pasul cu creșterea algelor, puteți să-l recoltați periodic pentru ao păstra în verificarea fără a-l eradicat complet din sistemul dvs. Introducerea erbivorelor suplimentare cum ar fi Melci și crabi de pustnic, precum și detritivore cum ar fi Steafishes, Castraveții de mare și viermii marini sunt foarte benefice. Doar asigurați-vă că obțineți corect tipuri care vor mânca tipul de alge cu care aveți de-a face cu.
  • Cresc unele macroalgae competitive. În Robert Fenner (autorul lui Acvaristul marin conștiincios) Articolul WetwebMedia "Alge verde - Clorophyta", el discută atât tipuri bune, cât și dăunători ale macroalgei. Sub secțiunea "Beneficii - Algae Control" el subliniază că prin creșterea unui lot inițial de specii de alge bune, acest lucru, la rândul său, poate "limita" creșterea tipurilor nedorite de dăunători, cum ar fi algele roșii și algele de păr, precum și ciuperca și bacteriile. pentru că toate Algele concurează pentru aceeași lumină, nutrienți și spațiu disponibil într-un acvariu, crescând tipurile bune de macroalgeu privează tipurile de dăunători ale elementelor necesare pentru creșterea lor.

Există numeroase produse chimice pe piață pentru îndepărtarea și controlul algelor, dar simțim că o întreținere adecvată a acvariului este cheia! Cu bună Managementul rezervorului, algele nu ar trebui să prezinte o problemă. Singura dată când vedem o alge "floare" în rezervorul nostru este când am pierdut câteva curățenii de rutină pe rezervor și filtru.

Dacă simțiți că aveți nevoie să utilizați remedii în mod contra-the-Counter, discutați cu un asociat informativ de companie, care poate recomanda produse să le utilizeze și le pot folosi în mod corespunzător, am putea adăuga. Fiți conștienți de faptul că, în timp ce substanțele chimice de control al algelor nu sunt toxice pentru pescuit, algele moarte pot provoca creșterea nivelelor de amoniac sau nitrit, ceea ce poate deveni rapid toxic față de pește. Monitorizați calitatea apei ori de câte ori adăugați substanțe chimice la acvariu și efectuați modificări de apă, după cum este necesar pentru a menține calitatea adecvată a apei.

Știați: Sulfat de cupru a fost inițial folosit în iazuri și acvarii pentru controlul algelor și a fost o descoperire secundară că a ajutat și paraziți pe pești. Dacă ați tratat vreodată a Numai de pește rezervor (Nu live rock, corali sau nevertebrate) cu cupru, s-ar putea să fi observat că nu ai o problemă de alge.

Urmăriți acum: Cum să configurați un rezervor de pește de apă sărată

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Păstrarea acvariului estuarinei pentru începători. CHEAPEY BAY NAȚIONALĂ ESTUARINE Rezerva de cercetare din Virginia, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Controlul algelor în acvariul dvs. De apă sărată