Top 10 mituri de acvariu cu apă sărată

Close-up de pești tropicali colorați în acvariul rezervorului

Dacă sunteți interesat să păstrați un acvariu cu apă sărată, aveți, fără îndoială, multe întrebări cu privire la ceea ce implică acest hobby popular. Și în timp ce înotați mai adânc în subiect, veți întâlni probabil câteva mituri comune și concepții greșite despre provocările de a menține un animal de acvariu și de apă sărată. În timp ce unele dintre aceste preocupări s-ar fi putut fi adevărate în trecut, știința acvariei de apă sărată a crescut prin salturi și limite, iar multe dintre problemele sau ideile vechi nu mai sunt relevante. Iată o privire la unele dintre cele mai frecvente mituri despre acvariile și de ce nu ar trebui să le luați la valoarea nominală.

01 din 10

Ciclarea unui acvariu cu apă sărată

MIT: Este nevoie de 6 săptămâni până la ciclu (Stabiliți filtrul biologic) într-un nou Aquarium de apă sărată.

FAPT: Metoda originală utilizată pentru ciclismul unui rezervor a constat în a pune un pește sau două în a Noul rezervor, apoi așteptați până la 6 săptămâni pentru ca bacteriile de nitrobacter și nitrosom să formeze și să crească. Astăzi, există o serie de metode pentru ciclismul unui rezervor în doar o zi.

  • 02 din 10

    Schimbările de apă pentru a reduce nitrații

    MIT: Modificările apei sunt numai mod de a reduce nitrați, care sunt produsul final al procesului de nitrificare într-o Aquarium de apă sărată.

    FAPT: Există o serie de metode care pot fi utilizate pentru a reduce sau chiar a preveni acumularea de nitrați fără a efectua o schimbare a apei.

  • 03 din 10

    Temperatura rezervorului de recif

    MIT: Reciful ideal Temperatura rezervorului este între 76 și 78 de grade f.

    FAPT: temperaturile apei din majoritatea recifelor în care au venit coraliile dvs. sunt mult mai mari de 78 f.

  • 04 din 10

    Tangs (chirurghiș) și nitrați

    MIT: Tangs (chirurgul) sunt mai mult sensibil la nitrați decât alte pești.

    FAPT: Chirurgul nu sunt mai sensibile la nitrați decât orice altă specie. Tangi au suferit Nivele de azotate de sute de ppm pentru perioade lungi de timp fără efecte rele.

    Continuați la 5 din 10 de mai jos.
  • 05 din 10

    Schimbări de apă

    MIT: Apa masivă se schimbă rapid reduceți nitrații și alte toxine sunt dăunătoare Pești de apă sărată și nevertebrate.

    FAPT: În timp ce o schimbare rapidă a salinității, temperaturii sau pH-ului poate fi dăunătoare pentru pescuit și nevertebrate, o reducere rapidă a nitraților nu le afectează negativ.

  • 06 din 10

    Coral bandă de creveți

    MIT: Coral bandă de creveți ucide pește.

    FAPT: Creveții cu bandă de corali este un agent de curățare, precum și un picker parazit și poate ataca alte creveți, dar nu va ataca în mod normal peștele. Mulți oameni care își găsesc creveții de corali care consumă un pește mort sau nevertebrate presupun că a fost ucis de creveți. Cu toate acestea, creveții face doar ceea ce face pentru o viață: Scavenging.

  • 07 din 10

    Încrederea dvs. LFS

    MIT: Puteți depinde de oamenii care lucrează în LFS (magazin local de pește) pentru a fi informați și vă oferă întotdeauna sfaturi bune.

    FAPT: Există un număr mare de proprietari / angajați ai LFS care sunt bine experimentați în acvariile de apă sărată și vă vor oferi sfaturi bune. Cu toate acestea, o mulțime de angajați ai LFS și Pet Store (în special personalul mai tânăr) au cunoștințe sau nici o experiență mică sau deloc în acest subiect, care necesită timp să se dezvolte.

  • 08 din 10

    Bio-bile creează nitrați

    MIT: Bio-bile sau filtrele umede / uscate creează nitrați.

    FAPT: Bio-bile și material de filtru umed / uscat pot prinde detritus și alte resturi de rezervoare, care se descompun și în cele din urmă creează nitrați. Cu toate acestea, dacă bio-bilele sunt curățat în mod regulat, acestea nu sunt o sursă semnificativă de nitrați.

    Continuați până la 9 din 10 de mai jos.
  • 09 din 10

    Micro bule și popeye

    MIT: Microbubble în cauza apei acvariului Popeye (o condiție care determină ochii peștilor să iasă anormal).

    FAPT: Popeye este cauzată de infecțiile bacteriene secundare într-un ochi (e) de pește, cauzate de Amoniacul ars sau alte daune fizice.

  • 10 din 10

    Transferul lui Ich

    MIT: Ich poate fi transferat prin aer de la un rezervor la altul.

    FAPT: Ich (Cryptocaryon și Oodinium) pot fi transferate de la un rezervor la altul prin intermediul suprafețelor contaminate, cum ar fi plase, mâini, pește etc.

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Top 10 mituri de acvariu cu apă sărată