Diagnosticați și tratați cu apă sărată ich (cryptocaryon)

Galben Belly Blue Tang

Saltwater Ich sau boala la fața locului alb este cauzată de o infestare a protozoarelor ciliate Cryptocaryon iritans. Deși alți paraziți, cum ar fi Oodinium (Velvet sau boală de pește coral) și Brooklynella (Boala Clownfish) poate provoca, de asemenea, pete pe pești într-o singură etapă a ciclului lor de viață, criptocaryon progresează mai încet. Dacă este detectat devreme și tratați cu promptitudine pe un focar, șansele de recuperare sunt ridicate. Cu toate acestea, într-un sistem de acvariu închis, acesta poate ajunge la numere covârșitoare și dezastruoase dacă nu este tratată corespunzător.

Ciclul de viață al Cryptocaryon iritans

  • Celulele libere, numite tomite sau terente, sunt eliberate dintr-un tomont matur sau chist și merg în căutarea unui pește gazdă, de obicei pe moarte într-o zi sau două dacă nu se găsește.
  • La găsirea unei gazde, tomitele se atașează la branhii sau corpul și se dezvoltă în stadiul de hrănire, numiți trofoți, care se învârte în pește și încep să se hrănească pe țesuturile sale. Epiteliul peștelui se umflă peste trophont, ceea ce face ca fața locului alb vizibil.
  • Odată alimentat, de obicei după 3 până la 7 zile, trofoonții nu mai hrăni și ENCYST pentru a reproduce. Aceste chisturi latente, numite bomoni, pot rămâne prinși în mucusul peștelui, sunt încorporate adânc în țesut, sau coboară și cădea în partea de jos. Pe o perioadă de 6 până la 12 zile (variază în funcție de temperatura apei), celulele din interiorul chisturilor Tomont reproduc de către divizia celulară pentru a deveni 100 până la 1000 de noi tomite. Odată ajuns la maturitate, ruptura chisturilor, eliberând sute de noi tomite de înot liber și ciclul începe din nou.

Simptome

Spre deosebire de Oodinium și Brooklynella care atacă în mod obișnuit bordurile, ceea ce permite acestor boli să avanseze rapid la niveluri care pun viața în pericol în timp ce merg neobservate, Cryptocaryon de obicei apare la debut ca pete albe de dimensiuni de sare vizibile pe corpul și aripioarele unui pește gazdă, deși poate, de asemenea, să infesta branhii. pentru că Cryptocaryon este mai ușor de recunoscut în stadiul de început, este mult mai ușor să se trateze și să se vindece înainte de a ieși din control.

În afară de apariția petelor albe, peștele se va zgâria împotriva obiectelor într-o încercare de a dezlănțui paraziții, iar respirația rapidă se dezvoltă ca trofoți, mucus și țesut inflamat înfundat branhii. Peștele devin cădeu, refuză să mănânce, pierderea de culoare are loc în patch-uri sau bloturi, deoarece trofoții distrug celulele pigmentului, iar infecțiile bacteriene secundare pot invada leziunile cauzate de trofoți.

Recomandări de tratament

Deși cuprul este foarte eficient Oodinium, și funcționează bine pentru a elimina Cryptocaryon Organisme în stadiul lor de înot liber, nu este eficient pe Cryptocaryon Tropoții care se învârte adânc în țesuturile de pește, astfel încât acvariul trebuie tratat în mod repetat până când toate trofoonții se maturizează. Din cauza ciclului de viață prelungit al Cryptocaryon, acvariile afectate trebuie tratate timp de minim 3-6 săptămâni. Dacă peștele sunt îndepărtate din acvariul de apă sărată într-un rezervor de carantină, orice Cryptocaryon paraziții rămași în acvariu fără pește vor muri după o perioadă de timp, până la 4 săptămâni, în funcție de temperatură.

Avertizare

Cuprul este toxic pentru nevertebratele marine, astfel încât acestea sunt prezente în acvariu, peștele ar trebui să fie mutat într-un rezervor de carantină pentru tratament.

O combinație de apă dulce și Tratamente de formalină administrată prin intermediul dipsurilor (expunere la durată scurtă) sau băi (tratament prelungit) pe o perioadă de timp într-un QT este recomandat ca un tratament în locul cuprului.

Prevenirea reinfestării

Reinfectarea va avea loc indiferent de cât de eficient a fost tratat peștele dacă Cryptocaryon nu este eradicată din acvariul principal, care poate fi realizat prin păstrarea rezervorului lipsit de orice pește timp de cel puțin 4 săptămâni. Pentru acvariile numai pe pește, Hyposalinitatea poate fi aplicată, și să accelereze ciclul de viață al organismelor, ridică temperatura apei rezervorului. Pentru acvariile marine care au, de asemenea, acvariile de nevertebrate sau recif, Ruby Reef Kick-ICh și paraziți de oprire Chem-Marin sunt tratamente "recif sigure" care vizează în mod specific Cryptocaryon Organisme.

Cu câteva zile înainte de a reveni la peștele la acvariul principal, curățați toate echipamentele de filtrare, schimbarea orice materiale de filtrare, și să efectueze o schimbare a apei.

Sfaturi de utilizare a medicamentelor:

  • Materialele poroase, cum ar fi nisip, pietriș, roci și ornamente, pot absorbi medicamentele. Pentru a controla mai bine puterea și eficacitatea oricărui produs pe care îl utilizați, cel mai bine este să utilizați a goale qt cu doar câteva bucăți tăiate de tuburi din PVC în rezervor pentru a oferi adăpost pește în timpul perioadei de tratament.
  • Deși multe remedii de peste-counter conțin numele general ICH sau ICK, citiți cu atenție informațiile despre produs pentru a fi sigur că este conceput pentru a vizita și a trata "Cryptocaryon."
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diagnosticați și tratați cu apă sărată ich (cryptocaryon)