Instrucțiuni pentru configurarea unui acvariu cu apă sărată

Aquarium recif de apă sărată

Punerea împreună a unui acvariu cu apă sărată ia o mulțime de muncă. S-ar putea să fiți surprins să găsiți câte elemente sunt necesare pentru a rula una. Odată ce ați planificat ce fel de acvarium de apă sărată doriți și ați cumpărat tot ce este necesar pentru ao pune împreună, urmați aceste instrucțiuni pentru a vă obține noul dvs Aquarium marin alergând într-un mod sigur și ordonat.

Pregătiți acvariul

Obțineți acvariul gata. Puneți poziția în poziție și la nivelul acestuia. Asigurați-vă că lăsați clearance-ul pentru conexiuni și echipamente electrice. Curățați rezervorul cu o cârpă moale sau burete și utilizați apă proaspătă. Adăugați suportul de rezervă și puneți rezervorul pe un stand, dacă intenționați să.

Conexiunile electrice includ:

  • Sump: Dacă ați ales să utilizați un SUMP, să îl instalați și echipamentele legate de Sump în cabinet / stand. Destul de des este mai ușor să introduceți izumul în poziție prin partea de sus decât prin ușile dulapului. Dacă nu ați găsit încă o mulțime, ieftin, Easy DIY Sump ar putea functiona.
  • Sistem de top-off: Dacă intenționați să instalați un sistem de completare automată DIY, faceți-o înainte de a vă instala brevetul (este mult mai ușor decât așteptarea până când sample este în cabinet).
  • Stripul de alimentare și cronometrul de lumină

Instalați echipamentul Sump

În acest pas, veți instala Sumpul și echipamentul său asociat și instalațiile sanitare sub acvariu. Dacă urmați pașii, unul câte unul, instalarea echipamentului Sump va merge împreună destul de repede. Dacă nu utilizați o mulțime, săriți acest pas.

Dacă sistemul dvs. utilizează un SUMP:

  1. Instalați materialele din filtrul de scurgere umed / uscat
  2. Montați furtunul de deversare de la rezervor la Sump (imaginea, 1)
  3. Montați pompa de retur (imaginea, 2) și furtunul (imaginea, 4)
  4. Instalare Proteina de proteine ​​montate la bordură
  5. Instalați încălzirea acvariului

Puneți în echipamentul acvariului

Dacă sistemul dvs. nu are un SUMP, puteți trece la instalarea tuturor echipamentelor legate de rezervor. În acest moment, puteți întârzia instalarea sistemului de iluminare a acvariului, deoarece acesta va fi doar în modul în care instalați sărurile de mare, substratul și decorațiunile rezervoarelor.

Pregătiți filtrul prin îndepărtarea plăcuțelor de filtrare, clătiți-le în apă dulce, apoi puneți-le înapoi în filtru înainte de a le instala pe peretele din spate al acvariului. Acesta este un moment bun pentru a verifica distanța dintre partea din spate a rezervorului și perete. Veți elimina întregul filtru în viitor pentru curățare, deci asigurați-vă că există un inch suplimentar sau două de clearance-ul.

Montați sistemul de filtrare montat pe rezervor (atârnă pe rezervor sau recipient, proteinei montate pe rezervor și Powerheads. Așezați-vă capizii în poziția aproximativă pe care le veți avea la finalizarea asamblării. Pozițiile se vor schimba fără îndoială odată ce roca vii și decorațiunile sunt instalate în rezervor. Instalați încălzirea acvariului.

Rulați un test umed al sistemului

Înainte de a pune în săruri de mare, rock vii sau animale sau substrat, ar trebui să executați un test umed de sistem. Având timp pentru a face acest lucru vă permite să vă asigurați că toate conexiunile și echipamentele sunt în ordine de funcționare corespunzătoare. Cele mai multe teste umede folosesc apă proaspătă. Nu doriți să instalați niciun nisip sau creaturi vii în acest moment, apa proaspătă din testul umed poate ucide ambele.

  1. Verificați și strângeți toate conexiunile furtunului
  2. Umpleți acvariul (și izumea, dacă utilizați unul) cu apă proaspătă
  3. Ștergeți exteriorul rezervorului și întreaga zonă uscată
  4. Unul câte unul, conectați fiecare pompă în banda de alimentare
  5. Verificați fiecare conexiune sanitare pentru scurgeri
  6. Dacă aveți de gând să utilizați un skimmer de proteine, nu vor exista deșeuri produse, dar puteți verifica producția de bule și puteți testa pompa care va fi utilizată pentru ao executa.
  7. Simulează a pana de curent prin oprirea întregului sistem la banda de alimentare / temporizator. Dacă utilizați un SUMP, asigurați-vă că nu se estompează, deoarece pompa de dezactivare se oprește pomparea și apa rezervorului este șifonată înapoi în bară. În cazul în care Sumpul începe să depășească, rotiți pompa înapoi și scoateți o parte din apa din bord. Reporniți sistemul și retestați-l.

O metodă de prevenire a apei rezervorului de sifonare înapoi în bară este de a găti o gaură mică în conducta de întoarcere a pompei de la Sump deasupra liniei de apă a rezervorului din rezervor. În cazul unei întreruperi a alimentării (și ori de câte ori pompa de întoarcere este oprită), gaura mică va permite ca sifonul să fie rupt.

Adăugați Substrat și săruri de mare

Alegerea dreptului substrat Pentru rezervorul dvs. înainte de a instala, este important, dacă nu este alt motiv decât este dificil să se elimine odată ce rezervorul este în funcțiune. De asemenea, faceți cercetarea înainte de timp și determinați cea mai bună sare de mare pentru acvariul dvs. particular.

Odată ce sistemul a fost verificat pentru scurgeri, închideți sistemul în jos și scoateți câteva galoane de apă din rezervor și la bordură.

Apoi, adăugați sărurile dvs. de mare. Dacă utilizați o bară, turnați sărurile de mare în bord și porniți pompa de returnare a Sump. Aceasta va circula apa peste sărurile de mare și le va ajuta să se dizolve mai repede. Dacă nu aveți un SUMP, activați orice capsii din rezervor, împreună cu filtrul. Pe măsură ce sărurile de mare se dizolvă, continuați să adăugați mai mult și să testați frecvent salinitatea până la atingerea nivelului dorit.

Dacă utilizați nisip viu, turnați-l în rezervor. Apa va deveni tulbure, dar ar trebui să fie clar după ce ați pornit sistemul dvs. de filtrare. Dacă utilizați nisip non-live, clătiți-l în apă proaspătă pentru a îndepărta particulele mai mici, apoi se toarnă în rezervor.

Localizați roca și aquascaping

Dacă aveți rock live și gata de utilizare, sau dacă nu veți folosi deloc rock live, puteți săriți la AquaScaping, care stabilește plantele, pietrele, pietrele și alte decoruri pentru rezervor. Dacă nu ați cumpărat încă o rocă live și veți pune unii în acvariul dvs., acum este momentul să-l cumpărați și să îl pregătiți pentru utilizare.

Puteți complet vindeca rock live Într-o configurare separată de întărire, puteți cicliza acvariul cu rock live sau puteți opta pentru a ocoli complet procesul de întărire a rocilor și puneți roca live direct în acvariu și începeți AquaScaping.

Dacă săriți procesul de întărire, este foarte recomandat să precizați rocile înainte de a le plasa în acvariu. Cu toate acestea, cel mai bun scenariu este de a preclana rocile și de a le pune în acvariu și să permită rocilor să se vindece complet sau cel puțin să-i dea câteva zile de întărire timp înainte de a vă acționa rezervorul.

Porniți toate pompele, filtrele și skimmer proteic (dacă utilizați unul). Apa ar trebui să înceapă să fie limpede ca filtrele îndepărtează particulele în apa rezervorului. Destul de des, puteți vedea un strat fin, aproape de praf, pe partea de sus a rocilor și substratului viu. Acestea sunt particulele fine ale substratului care s-au stabilit în partea de jos înainte de a fi filtrate. Le puteți amesteca cu un mâner net sau cu mâna pentru a le pune înapoi în suspensie, care ar trebui să permită filtrelor să le ia.

Apa ar trebui să fie clară până în ziua următoare, moment în care puteți începe să vă introduceți critterii dvs. în rezervor.

Instalați sistemul de iluminare a acvariului

În timp ce apa tancului este de curățare, este un moment bun pentru a instala sistemul de iluminare a acvariului de apă sărată.

Cerințe de iluminat Pentru un rezervor numai pentru pește sunt destul de flexibile. Perioadele de zi și de noapte pot fi ajustate pentru a se potrivi stilului tău de viață, dar asigurați-vă că dați critterii de rezervor cel puțin opt ore de întuneric, astfel încât să poată dormi. Timpurile de lumină sunt o investiție bună, deoarece vor porni și vor opri luminile la un timp predeterminat în fiecare zi.

Dacă intenționați să adăugați corali în rezervorul dvs. la un moment dat, probabil că doriți să investiți în iluminarea rezervorului de recif când ați configurat rezervorul. Cerințele de iluminare a rezervoarelor de recif sunt mult mai mari decât rezervoarele numai pentru corali necesită o perioadă de lumină specifică, precum și un spectru de lumină specific.

Montați dispozitivul de iluminare fie în partea superioară a rezervorului, fie în interiorul capotei și conectați-l în cronometrul de lumină. Setați călătoriile electronice sau mecanice în cronometru pentru perioadele corespunzătoare. Rotiți luminile aprinse și să vă minuneți la rezervorul dvs. chiar înainte de a vă adăuga peștele.

Adăugați șezlonguri și ciclului rezervorului

Odată ce apa rezervorului a fost eliminată, puteți începe să adăugați animalele dvs. Este foarte recomandat să nu grăbiți acest proces. Este nevoie de timp pentru o bază de filtru biologică bună pentru a popula cu bacterii benefice.

Deci, câte pești să înceapă? Depinde foarte mult de câțiva factori: cât de mare este rezervorul dvs. și cât de sănătos este filtrul dvs. biologic? Dacă aveți un rezervor condimentat cu un filtru biologic stabilit, atunci regula degetului mare este de un centimetru de pește pe cinci galoane de apă.

Dacă începeți cu un rezervor nou nou, începeți cu unul sau două pești mici într-un rezervor de 55 de galoane. Aceasta va furniza alimente (amoniac) necesare pentru a începe bacteriile înmulțirea și popularea filtrului. Ia în considerare una sau două Fish teribil de începători Pentru a vă ajuta să începeți. Uită-te la graficul de compatibilitate a peștelui de acvariu sărată pentru a vedea cum alegerile de pește vor ajunge în rezervor.

Dacă aveți de gând să utilizați un starter bun de bacterii de nitrificare (foarte recomandat) pentru a ajuta la procesul de ciclism, unul sau două pești mici nu trebuie să prezinte probleme în noul dvs. rezervor. Urmați instrucțiunile din pachet cu privire la cât de mult de utilizat. De obicei, este recomandat ca, dacă utilizați un skimmer proteic, îl dezactivați în timpul perioadei inițiale de ciclism. Acest lucru va ajuta bacteriile să se răspândească în filtrul dvs. biologic.

Adăugați câteva crabi de pustici sau melci când începeți noul rezervor. Ele vor ajuta la păstrarea deșeurilor inevitabile și a algelor sub control.

Când adăugați fiecare pește nou sau nevertebrate, asigurați-vă că vă luați timpul aclimatizând noua sosire. Șansele sunt că pH-ul apei rezervorului în care vă cumpărați animalele dvs. este mult diferit de cel al rezervorului dvs. nou înființat.

Dacă aveți iluminare rezervoare care va suporta corali, puteți adăuga, de asemenea, un coral sau două în rezervorul dvs. în acest moment. Există 15 corali ușoare pentru un rezervor de recif, care sunt destul de ușor de întreținut și sunt mai iertătoare de o calitate mai mică decât cea perfectă a apei și o iluminare oarecum mai mică.

Introduceți încet mai multe pești și corali

Odată cu trecerea timpului, puteți adăuga încet mai multe pești, corali și alte nevertebrate pe baza dimensiunii rezervorului dvs. și a cerințelor dvs. de dimensiune a rezervorului locuitorului. În general, corali și majoritatea nevertebratelor, cum ar fi crabi de pustnic sau melci, nu adaugă nici o mare parte dintr-un biolod la un acvariu, totuși pești, chiar și mici, pot adăuga dramatic la cantitatea de amoniac pe care un nou filtru biologic îl va fi chemat la proces.

Dacă intenționați să ridicați dimensiunea comunității de pește, ar trebui să vă asigurați că este gata pentru el. Sus de pe rezervor cu apă proaspătă, după cum este necesar. Monitorizați calitatea apei, Mai ales nivelurile de amoniac. Căutați semne de stres în locuitorii curenți (aripioarele curente, ochii tulburi, lipsa apetitului). Curățați filtrul mecanic săptămânal, dar nu deranjați filtrul biologic în prima lună. După prima lună, începeți un regulat, programat Regimul de întreținere a rezervoarelor

Adăugați numai pește noi după ce rezervorul sa recuperat din ultima adăugare. Datorită stresului, noile sosiri sunt mai predispuse la focare parazitare, mai ales marine ICH, deci păstrați-vă un ochi pentru ei și tratați cu promptitudine. Corals vor fi cele mai sensibile animale din rezervorul dvs., adăugați-le încet.

Urmăriți acum: Cum să configurați un rezervor de pește de apă sărată

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Instrucțiuni pentru configurarea unui acvariu cu apă sărată