Otrăvirea cu nitrații în peștele de acvariu de apă dulce

Acvariu

Pericolul nitraților excesivi în acvariu este adesea greșit înțeles de hobbyiștii de acvariu. Deși este mult mai puțin toxic decât amoniac sau nitrit, niveluri ridicate de nitrați-numite otrăvire de nitrați sau Nitratul șocului, poate ucide și peștele de acvariu. Din punct de vedere chimic, nitrații sunt similare cu nitriții, astfel încât ambele constau din molecule de oxigen și azot, dar nitratul este un compus mai puțin reactiv.

Nitriți conține doar doi atomi de azot pentru fiecare atom de oxigen, făcându-l o moleculă mai reactivă, în timp ce molecula de nitrați mai puțin reactivi conține trei atomi de azot pentru fiecare atom de oxigen. Nitrat este unul dintre produsele secundare naturale ale tractelor digestive ale peștelui și se va acumula în orice rezervor care nu este menținut corespunzător.

Otrăvirea cu nitrații vs. Nitratul șocului

În funcție de intensitatea expunerii, toxicitatea nitraților are două nume separate: otrăvirea cu nitrații se referă la problema cronică, în timp ce șocul de nitrat se referă la problema acută a debutului rapid.

Otrăvire de nitrați apare atunci când peștele sunt expuși la niveluri treptat în creștere a nitraților pe orice perioadă de timp în care nu se efectuează întreținerea regulată a rezervorului. Depășirea și suprasolicitarea peștilor sunt, de asemenea, contribuitori semnificativi la nivelurile de nitrați în creștere lentă.

Când pașii nu sunt luați pentru a reduce nitrații, efectul cumulativ poate fi Moartea peștelui. Unii pești vor fi afectați de niveluri de 20 mg / l, în timp ce altele nu vor arăta simptome aparente până când nivelurile au ajuns la câteva sute de mg / l. Peștii juvenili sunt afectați la nivelurile inferioare, la fel ca și peștii de apă sărată.

Nitratul șocului apare atunci când peștele sunt expuși brusc la un nivel foarte diferit de nitrat, până la câteva sute de mg / l. Deși șocul de nitrați se referă, de obicei, la o creștere bruscă a nivelului de nitrați, peștele poate fi șocat la fel de șocat dacă nivelurile de nitrați dintr-o dată cădere brusca dramatic.

Simptome și mortalitate

Aceste noi comportamente din peștele dvs. pot fi semne că acestea pot fi de-a face cu o nouă problemă de nitrați, originare din rezervorul dvs. în ultimele 24-48 de ore:

  • Pierderea poftei de mâncare
  • Mișcarea rapidă a Gill, rate ridicate de respirație
  • Lăznicie, acționează uluit
  • Pierderea echilibrului, dezorientării
  • Puneți pe fundul rezervorului
  • Curl capul la coadă (etape avansate)

Când nitrații au crescut încet în timp, nu este neobișnuit doar pentru unul sau doi pești să prezinte simptome inițial. Pana cand Teste de apă sunt efectuate, nu poate fi nici un motiv aparent pentru motivul pentru care un pește se îmbolnăvesc misterios. Dacă nivelele de azotate nu sunt reduse, mai multe pești vor începe să afișeze simptome. În cele din urmă, moartea peștelui va începe, care va avea loc într-o perioadă de câteva zile până la câteva săptămâni.

Când peștele sunt expuși brusc la Niveluri foarte ridicate de nitrați, ei vor muri, de obicei, în 24 de ore de expunere. Adesea proprietarii nu sunt conștienți de această problemă până când peștele nu sunt morți sau aproape de moarte. În aceste situații, pot fi luate măsuri de urgență pentru peștele afectat, dar recunosc și elimină sursa problemei pentru a preveni o tragedie ulterioară înainte ca peștele noi să fie adăugați la rezervor.

Cele mai multe cazuri de șoc de nitrați bruște și pierderea ulterioară a peștilor apar atunci când aduceți pește noi acasă la un acvariu care are niveluri drastic mai ridicate. Noul pește sunt adesea șocați chimic de condiții de calitate slabă a apei pe care rezidenții curenți i-au devenit obișnuiți încet în timp. Socventul de nitrat poate apărea și atunci când modificările masive de apă au fost efectuate pe un rezervor matur care are un nivel ridicat de nitrat, deoarece orice picătură bruscă a nitratului va șoca peștele.

Tratament de urgență

Chiar și în cazurile de expunere bruscă la nitrați ridicați, este posibil să se reducă efectul nitraților, dând astfel peștelui o șansă de luptă la supraviețuire. Nu alimentați peștele timp de 24 de ore și apoi alimentați doar cu ușurință până când rezervorul se stabilizează.

Pentru a reduce nivelurile de nitrați, vor fi necesare modificări lente și controlate de apă. Primul pas la o schimbare de apă de succes este de a testa apa pentru a obține un nivel de azotat de bază. Acest lucru vă va oferi o idee despre cât de multe schimbări pot fi necesare. Benzi de testare rapidă vor oferi o idee brută despre progresul dvs., dar kiturile de testare care utilizează reactivi chimici vor oferi citiri mai exacte.

Cheia pentru schimbarea în siguranță a apei proaste în timpul unui eveniment de otrăvire este de a evita o altă schimbare bruscă, care va oferi prea multă stres chimic de gradient pe pește deja stresat. În mod ideal, nivelele de azotate într-un acvariu de apă dulce trebuie menținute sub 20 mg / l. Cu toate acestea, orice modificare trebuie să apară încet, îndepărtând doar mai puțin de 50 mg / l de nitrat pe zi.

A executa mai multe schimbări de apă mici. Viteza maximă a concentrației pe care peștele de apă dulce poate tolera este o schimbare de apă de cinci procente pe oră sau două, folosind apă care este scăzută în nitrați. Repetați schimbarea numai a acestei cantități până când ați înlocuit aproximativ jumătate din barajul total al apei în acvariul dvs. Acest proces va reduce semnificativ nivelurile de nitrați, dar suficient de încet pentru a evita efectele schimbărilor bruște asupra peștelui.

După schimbarea finală a apei, reepersați pentru a afla cât de mult a scăzut nivelul de nitrați. Dacă nivelul de nitrați rămâne peste 100 mg / l, repetați procesul în ziua următoare. De asemenea, pot fi utilizate medii de filtrare a azotatului dacă nivelurile de azotate rămân ridicate, de obicei de la leșiere din medii de filtrare, substrat sau plante.

Prevenirea

Odată ce nivelele de azotate au fost aduse în jos, este important să se mențină corect rezervorul pentru a evita o altă criză de nitrați. Pentru a preveni înghețarea nitraților toxici:

  • Întrebați despre valorile de nitrați recomandate ale oricărei specii noi. Înainte de a cumpăra o nouă specie de pește, testați-vă apa și notați pH-ul și nivelele de azotate. La magazinul de acvariu, cereți funcționarului să testeze apa pentru a verifica dacă nivelul de pH și nitrații sunt în mod rezonabil apropiate de ceea ce se găsește în rezervoarele de origine. Dacă numerele nu sunt aproape, nu cumpărați pește până când nu vă puteți ajusta acvariul la domiciliu pentru a se potrivi mai îndeaproape nivelurile inferioare ale rezervorului sursă pe care le-a experimentat peștele în magazin.
  • A pastra plante vii în rezervor. Adăugarea de plante vii în rezervorul dvs. este o mare măsură de prevenire pe termen lung. Plantele vii utilizează azotat și îl îndepărtează în mod activ din apă, ajutând astfel la menținerea nivelurilor de nitrați în jos.
  • Hrăniți mai puțin. Dacă peștele dvs. sunt depășite, procesele lor digestive normale vor adăuga azotat excesiv în apă. Asigurați-vă că alimentați suficient pentru a păstra peștele sănătos. Nivelurile de azotate ar trebui să mențină în mod natural odată ce practicile de hrănire sunt corectate.
  • Nu suprasolicitați acvariul tău. Mai mult pește = mai multe deșeuri = mai mulți nitrați.
  • Păstrați Clea Clean. Buna întreținere generală a rezervorului merge mult spre păstrarea nitraților în jos. Îndepărtați imediat toate alimentele nefolosite.
  • Crește aerare. Rezervoarele cu nitrați mai mari sunt, de obicei, prea scăzute în oxigenul dizolvat necesar.
  • Efectuați întreținerea regulată a filtrului. Curățarea regulată și înlocuirea mediilor de filtrare a carbonului vor ajuta foarte mult să păstreze nitrații la Bay.
  • Utilizați mediile de filtrare a azotat. Ori de câte ori nitrații sunt o problemă persistentă, mediile filtrului de eliminare a nitraților este un instrument util. Acest mediu de filtrare specială este disponibil la orice magazin de acvarii și poate fi utilizat dacă alte metode nu funcționează suficient pentru a reduce suficient nivelurile de nitrați.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Înțelegerea ciclului de azotArizona Spitalul Animal Exotic

  2. Efectuarea schimbărilor de apă în acvariile și iazurileArizona Spitalul Animal Exotic

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Otrăvirea cu nitrații în peștele de acvariu de apă dulce