Cum să curățați bio-bile

BIO BALL

Cât de des ați citit postările sau e-mailurile de la acvariștii care se plâng de bio-bilele lor de rău? Cel mai rapid și cel mai adesea sugerat soluția pe care o vedem la această problemă este să scapi de bio-bile, acum! Acest lucru este ridicol. Este nu Bio-bilele conținute într-o scurgere umedă / uscată sau alt tip de Filtru biologic care au dispărut "rău", dar la fel ca și cu un filtru de pietriș, este "lipsa de întreținere adecvată" care le transformă într-o fabrică de nitrați.

Lipsa de întreținere adecvată

Numai atunci când bio-bilele, precum și alte tipuri similare de medii de filtrare biologică, sunt lăsate să se murdărească și încrupte sau încorporate cu materia spartă sau compușii organici dizolvați (Docs) că apoi încep să contribuie la acumulare de nitrați într-un sistem de acvariu de apă sărată sau recif. Nu este nevoie să le gunoi sau să le eliminați imediat, ceea ce nu ar trebui să se facă în primul rând deoarece poate provoca accidentul întregului dvs. sistem - trebuie doar să le curățați.

Odată ce acest lucru a fost realizat, atâta timp cât aceasta este "singura sursă" care generează nitratul în acvariu, cu unele schimbări de apă și, ținând cont de o bună rutină de întreținere obișnuită, nitrați și bio-bile în orice probabilitate vor scădea.

Testați bio-bile

Un mod pe care îl puteți testa pentru a vedea dacă este timpul pentru o curățare este prin ruperea sau amestecarea ușoară a stratului superior al bio-bilelor. Când se face acest lucru, veți vedea că gunk se desprinde de ei. Singura problemă este că, în aproape toate cazurile, masa materiei organice se stabilește în stratul inferior al biologiei, deoarece se împinge în jos de apa dispensează în filtru în timp. Puteți amesteca bio-bilele de sus din jos pentru a vedea cum arată lucrurile, dar aveți grijă să faceți acest lucru. Dacă filtrul funcționează și apa de ieșire se întoarce direct în acvariu fără a fi filtrată mai întâi, poate trage o grămadă de gunk direct în rezervor. Pentru a preveni acest lucru puteți plasa un sac de micron-mesh, care este suficient de fin pentru a prinde materie organică pe măsură ce apa este dispersată în rezervor. Pentru a ajuta la curățarea oricărei substanțe organice posibile care pot intra în acvariu în timp ce testați, precum și efectuați o curățare, atașați un simplu hang-on-tank Filtru canistra pentru filtrarea mecanică și o rulați în timpul și câteva ore după aceea.

Înainte de a începe curățarea

  • Aceasta este o procedură sugerată de a fi efectuată numai acvariile care au funcționat timp de cel puțin 4 luni, deoarece bacteriile de nitrificare au avut timp să dezvolte o populație puternică și, în orice caz, bio-bilele au început să acumuleze o substanțială, dar nu o cantitate copleșitoare de docuri.
  • În ceea ce privește cât de des trebuie făcut o curățare, dacă sistemul dvs. a fost difuzat de ceva timp (spuneți mai mult de șase luni), fără întreținere de bio-minge, poate dura puțin timp pentru a le curăța mai întâi. După aceasta, puteți determina când trebuie să se efectueze curățenii pe baza modului în care sistemul dvs. este configurat și funcții. După un timp, veți ști când să o faceți.
  • Chiar dacă sunt importante curățarea periodică a bio-mingelor, această procedură poate slăbi populația bacteriilor de nitrificare care păstrează amoniacul / nitritul în verificarea unui acvariu. Prin urmare, este vital faptul că îl faceți în mod corespunzător pentru a evita stresul sistemului dvs. și, eventual, pentru a provoca Sindromul rezervorului nou.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să curățați bio-bile