Marine ich, catifea sau boala de pește coral

Pește în acvariu

Ce este oodinul?

Marine Ich, Boala de catifea sau boala de pește coral este cauzată de o infestare a flagelării Amyloodinium ocellatum. Un membru al unui grup mare de protime flagelate care sunt în mod tradițional împărțite în două grupuri, protozoaul de tip animal și algele asemănătoare plantelor, Amyloodinium ocellatum aparține aceluiași grup de organisme de alge cu un singur celule care provoacă valuri roșii în apele marine. Deși acest organism nu provoacă valuri roșii, este parazit pe pește într-o singură etapă a ciclului său de viață, care, în funcție de temperatura apei, poate fi finalizată în șase până la 12 zile.

Datorită faptului că acest organism este capabil să se reproducă atât de rapid, când un focar de oodiniu apare într-un acvariu și nu este imediat diagnosticat și tratat, fiind într-un sistem închis de apă sărată, se poate ajunge la numere covârșitoare și dezastruoase într-o perioadă foarte scurtă de timp. Acest tip de ICH este una dintre cele mai frecvente cauze ale unui wipeout sau o pierdere bruscă a tuturor Pește într-un acvariu cu apă sărată.

Ciclul de viață al Amyloodinium ocellatum

  • Celulele gratuite numite Dinosores sunt lansate dintr-un chist matur și merg în căutarea unui pește gazdă. De obicei, aceste celule pot supraviețui șapte până la opt zile fără o gazdă, dar în temperaturi mai mici ale rezervorului la aproximativ 75-80 de grade, unele tulpini pot dura până la 30 de zile.
  • Odată ce se găsește o gazdă, se îndreaptă în mod obișnuit pentru țesutul moale din interiorul galeriei, dinosporele își pierd capacitățile de înot și devin parazitare non-motile Trofozoites. În această etapă, ei transformă parazitară, ca fiecare atașat la peștele gazdă prin trimiterea unui filament pentru hrănire.
  • După derivarea nutriției timp de 3 zile până la o săptămână, trofozoitele devin mature și coboară în substrat, pot rămâne ascunse în membrana mucusului sau uneori sunt profund încorporate în țesutul unui pește gazdă, unde în acest moment fiecare formează un tip de Acoperire de coajă tare.
  • În interiorul fiecărui chist incrustat celulele, acum numit Tomonturi, Reproduceți intern prin diviziune non-sexuală. La atingerea maturității în aproximativ cinci zile, fiecare rulare a chistului și eliberează sute de noi dinosore de înot liber pentru a începe ciclul din nou, dar în multe numere mari.

Simptome

Cel mai frecvent loc al infecției este branhiile, astfel încât semnele clinice primare sunt respiratorii. La debutul acestui pește de infestare ICH se împiedică adesea împotriva obiectelor din acvariu, letargia se dezvoltă și se dezvoltă respirația rapidă, care este rezultatul excesului de mucus în branhii datorită invaziei paraziților. Acest lucru este de obicei observat ca pești care stau la suprafața apei sau rămânând într-o poziție în care un flux constant de apă este prezent în acvariu.

Pe măsură ce boala progresează spre exterior din branhii, chisturile devin apoi vizibile pe aripioare și corp. Deși aceste chisturi pot apărea ca mici puncte albe dimensiunea unui bob de sare, cum ar fi primul semn al bolii de apă cu apă sărată sau albă, ceea ce setează Oodinium în afară de alte tipuri de ICH este că, în acest moment, peștele au apariția de a fi acoperit cu ceea ce arată ca un albicios sau bronz la culoarea aurie, de culoare catifea, astfel încât numele de catifea.

Acum, în stadiul avansat al bolii, producția de mucus de la Gill și corpul crește, peștele devine fără respect, refuză să mănânce și nu este neobișnuit pentru o infecție secundară să se dezvolte. Pentru pești care ajung în această etapă a bolii, este de obicei prea târziu. De obicei, ele nu răspund la tratament și cel mai adesea vor muri.

Cele mai eficiente tratamente pentru oodinium

  • Inlătură tot pește din acvariul principal, da-le a apă dulce sau baie, și apoi plasați-le într-un qt cu aerare viguroasă furnizată. Tratează peștele în QT cu un medicament bazat pe cupru pe instrucțiunile producătorului de produse. Pentru a aborda complicațiile din infecțiile secundare, de asemenea, tratați peștele cu un medicament antibiotic sau anti-bacterian adecvat. Continua tratarea peștelui în qt până când Ich pare să fie plecat, apoi continuați să tratați încă o săptămână după aceea.
  • Din păcate, oodinul poate rezista la o gamă largă de salinitate (de la 3 la 45 ppt) Hiposalinitate nu este an Tratament eficient.

Prevenirea reinfecției

Reinfecția va avea loc indiferent de cât de eficient peștii au fost tratați dacă organismele nu sunt eradicate din acvariul principal. Deoarece necesită o gazdă de pește pentru a supraviețui, acest lucru poate fi realizat prin păstrarea rezervorului lipsit de orice pește timp de cel puțin patru săptămâni. Pentru hiplosalitatea acvariilor numai pe pește pot fi aplicate în această perioadă de timp și temperatura rezervorului ridicată la 85 până la 90 de grade pentru a accelera ciclul de viață al organismelor, ceea ce va ajuta la eliminarea tuturor chisturilor și a dinosorelor în trei săptămâni.

Cu câteva zile înainte de a returna peștele tratat la acvariul principal Toate echipamentele de filtrare ar trebui să fie curățate, Materiale de filtrare schimbat și o schimbare parțială a apei efectuată.

Sfaturi de utilizare a medicamentelor

  • Materialele poroase, cum ar fi nisip, pietriș, roci și ornamente absorb cupru. Pentru a controla mai bine rezistența și eficacitatea medicamentelor pe bază de cupru, este mai bine să utilizați un QT gol cu ​​doar câteva bucăți de țeavă din PVC adăugată pentru a oferi adăpost peștelui în timpul perioadei de tratament.
  • Deși multe remedii superioare conțin numele general ca tratamente ICH sau ick, citiți cu atenție informațiile despre produs pentru a fi sigur că este special conceput pentru a viza "oodiniu".
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Amyloodinium ocellatum, Un parazit important al peștelui marin cultivat. Centrul Regional de Aquacultură din Sud, Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, Institutul Național de Făiere și Agricultură, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Marine ich, catifea sau boala de pește coral