Nitrați în acvariile de apă sărată

Acvariul rezervorului de pește tropical

Nitratul este produsul secundar al bacteriilor de nitrificare (nitrificator), care se dezvoltă în faza finală a procesului de ciclism de azot. Este ceea ce face un acvariu Filtrarea biologică Funcția sistemului și rămâneți în echilibru.

De ce este un element de problemă a nitratului?

Atunci când nitratul este permis să se acumuleze sau să se acumuleze la niveluri ridicate, poate afecta sănătatea animalelor pe care le păstrați și pentru că plantele marine și hrănirea algelor cu nitrați, acesta este unul dintre principalele motive cu problemele cu Algele floare apar.

Ce este un nivel acceptabil?

Prin multe conturi, cantitatea optimă de nitrat în orice tip de sistem de apă sărată este una incomensurabilă, dar o gamă acceptabilă pentru rezervoarele numai pentru pește este de la 10 la 40 ppm. Deși numai rezervoarele pe bază de pește pot funcționa la niveluri mult mai mari, uneori fără efecte rele, acest lucru nu este recomandat. În sistemele REEF, chiar și un nivel minor de nitrați poate provoca daune, precum și moartea la corali delicate, anmone și alte nevertebrate, precum și unele crustacee. Gama acceptabilă de nitrat pentru rezervoarele de recif este 0.25 ppm, dar nu mai mult de 5 ppm.

Alte surse de nitrat

Chiar dacă nitratul este un element natural în acvariu, atunci când face schimbări de apă și de suspensare a rezervorului pentru a înlocui apa pierdută din evaporare, dacă se utilizează apă de la robinet neplăcută și / sau o marcă de amestec de sare de mare care poate conține un nivel ridicat de acest element În ea, în loc să reduceți nitratul, puteți să-l puneți înapoi în acvariu. Prin urmare, este înțelept Filtrați apă de apă Înainte de ao folosi și alege ce sare de mare veți folosi cu atenție.

Controlul nitraților

Controlul nitraților nu este la fel de greu cum ați putea gândi. Luați în considerare îngrijirea obișnuită de întreținere a acvariului. Dacă acest lucru nu funcționează, alegeți o metodă de control al nitraților și să încercați o încercare. Dacă după un timp nu obțineți rezultatele dorite pe care le căutați, încercați altul și continuați să încercați până când găsiți unul care funcționează pentru sistemul dvs.

01 din 06

Controlul nitraților cu plante de mangrove

Factorul cheie în controlul nitraților se referă în primul rând la modul în care aveți grijă de acvariul dvs. În diferite etape ale vieții unui acvariu cu apă sărată, de la un rezervor nou ciclorat la unul bine stabilit, ar trebui să configurați a Îngrijirea regulată de întreținere de întreținere care este potrivit pentru sistemul dvs. particular.

Folosind plantele de mangrove

Utilizarea Plante de mangrove În sistemele de acvariu cu apă sărată la Reduceți și controlați nitratul nu este un nou concept prin nici un mijloc. Această metodă de filtrare a fost în jur de ceva timp, dar cu popularitatea dorinței de a găsi modalități "naturale" de a avea grijă de un acvariu, mangrovele sunt descoperite ca un excelent mod fără substanțe chimice sau aditivi de a face acest lucru.

  • 02 din 06

    Reducere naturală de reducere a nitraților (NNR)

    Principiul Filtrației NNR sau de reducere a nitraților naturale este că bacteriile de nitrificare fac toată lucrarea. Cele trei setări de bază ale NNR se poate alege de la reducerea azotatului în mod natural în acvariile de apă sărată și sistemele de rezervoare recif sunt după cum urmează:

  • Utilizare Live Rock.
  • Utilizați nisip viu.
  • Utilizați o combinație de rock live și nisip viu.
  • 03 din 06

    Folosind unitățile de dezanratori, compușii de absorbție și aditivii

    Denitarator Unități

    Bobina, blocul plat și alte tipuri de denitatori sunt similare cu setările NNR care funcționează pe principiul că bacteriile de nitrificare care cresc în ele fac toate lucrările. Deși aceste unități sunt foarte eficiente, ele pot fi o investiție costisitoare, dar dacă sunteți un do-it-vă, puteți întotdeauna Asigurați-vă propria unitate de denitara.

    Demontarea de nitrați a compușilor și aditivilor

    În încercarea de a găsi soluții rapide la problemele de nitrați, se poate opta pentru a utiliza diferite tipuri de îndepărtarea sau absorbția compușilor și aditivi chimici pentru a scăpa de ea. Există multe tipuri de produse pe piață care sunt concepute pentru a absorbi azotatul, precum și alte elemente nedorite din apa acvariului, cum ar fi fosfați și silicați.

  • 04 din 06

    Metoda de reducere a schimbării multiple a apei

    Reducerea sau menținerea nitraților în verificarea prin mici schimbări de apă parțială de peste un timp este eficientă, dar când nivelurile sunt periculos de mari, acest proces nu vă poate oferi rezultatele pe care le aveți imediat nevoie. Ca experiment, am permis nitraților din acvariul nostru la un nivel foarte ridicat, literalmente de pe scară și apoi au efectuat o procedură de schimbare a apei cu mai multe etape pe care am considerat-o încercând ceva timp. Am considerat că este foarte eficient, coborând rapid nitrații la zero într-o zi.

    Reducerea rapidă a nitraților este declarată de către unii acvaristici să fie la fel de dăunători locuitorilor rezervorului ca și nitrații mari, dar nu am experimentat nici un efect bolnav în această privință. A funcționat atât de bine pentru noi pentru prima dată când folosim acest lucru Procedura de schimbare a apei cu mai multe etape Ori de câte ori facem o schimbare a apei. Dacă efectele rele ale reducerii rapide a nitraților sunt o preocupare, puteți face acest tip de schimbare a apei pe o perioadă mai lungă, mai degrabă decât toate într-o singură zi.

    Continuați până la 5 din 6 de mai jos.
  • 05 din 06

    Reducerea pe termen lung a nitraților

    O altă metodă fiabilă, dar până acum, metoda neeerată în hobby-ul acvariului de apă sărată este folosirea combinației de Hiatt acum! (Rn!) bacterii și o cantitate de carbon activat În sistemul de filtrare al rezervorului. Există o tulpină specifică de bacterii în RN! care reacționează cu nitrați și un element în TBPC, transformând nitrații în gaz de azot, care este apoi ventilată în atmosferă prin suprafața apei.

  • 06 din 06

    Metoda Vodka pentru reducerea nitraților și a fosfatului

    "Metoda Vodka pentru reducerea nitraților" utilizează același principiu ca și "reducerea pe termen lung a nitraților."Cu toate acestea, în loc să utilizați carbon activat pentru sursa de carbon, acesta utilizează carbonul organic găsit în alcool. După cum a explicat Charles Delbeek: "Metoda" Vodka "este un mijloc de adăugare a carbonului anorganic sub formă de alcool pentru a provoca creșterea bacteriilor. În creșterea creșterii bacteriene, nitratul și fosfatul sunt încorporate de bacterii, scăzând aceste valori în apă. Excesul de bacterii sunt apoi îndepărtate prin deplasare, fie sunt consumate de alte organisme, cum ar fi bureții."

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Nitrați în acvariile de apă sărată