Temperatura corectă a apei acvariului

Pește înot în acvariu acasă

Temperatura apei de acvariu este un factor important în sănătatea peștelui dvs. Acest lucru este valabil mai ales la creșterea peștelui, tratarea bolii, și chiar și atunci când selectați pește pentru a păstra împreună.

Schimbări rapide sau frecvente

Experții nu sunt de acord cu privire la necesitatea unei temperaturi constante care niciodată nu au deloc. Unii simt că peștele care nu experimentează modificările tipice de o zi / noapte de noapte care apar în natură pot dezvolta un sistem imunitar mai puțin robust și, prin urmare, sunt mai susceptibile la boli. Alții simt că toate modificările de temperatură sunt factorii de stres care pot duce la sănătatea slabă a peștelui.

Cu toate acestea, toți experții sunt de acord că schimbările de temperatură rapidă și semnificative, precum și schimbările frecvente de temperatură pe tot parcursul zilei, sunt stresante pentru pești. Aceste tipuri de schimbări bruște sau frecvente ale temperaturii apei pot apărea pentru o multitudine de motive, inclusiv:

  • Rezervor situat lângă o ușă sau o fereastră
  • Rezervor în lumina directă a soarelui parte a zilei
  • Apa mare se schimbă cu apă de temperatură diferită
  • Iluminatul care produce căldură
  • Defect încălzitor

Locația rezervorului

Locația rezervorului poate avea un efect semnificativ asupra frecvenței și tipului de modificări ale temperaturii apei care pot apărea. Acvariile care sunt situate în apropierea unei ferestre sau uși pot fi afectate de fiecare dată când ușa sau fereastra este deschisă și închisă. Chiar și ferestrele care nu sunt deschise reprezintă o problemă, deoarece permit lumina soarelui, ceea ce poate ridica rapid temperatura apei. Acvariile nu trebuie plasate niciodată în cazul în care primesc lumina directă a soarelui pentru orice porțiune a zilei sau în apropierea ușilor sau ferestrelor care pot expune rezervorul la etanșările.

Plasarea acvariilor prin radiatoare sau ventilatoare de încălzire / răcire pot afecta, de asemenea, temperatura apei acvariului atunci când unitatea de încălzire sau răcire se aprinde și se oprește.

Iluminat

Lumini de acvariu poate afecta, de asemenea, temperatura apei. Acest lucru este valabil în special pentru tancurile foarte mici, dintre care unele utilizează încă becuri incandescente care pot produce o mare de căldură. Chiar și tipurile mai noi de iluminare pot încălzi apa pe parcursul zilei. Cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să monitorizați și să înregistrați temperatura în rezervorul dvs. pe parcursul zilei după ce ați pornit dimineața, astfel încât măsurați cât de mult influențează temperatura apei. Dacă este mai mult de câteva grade, poate doriți să vă reconsiderați opțiunile de iluminat. LED-urile (diodă de lumină emițătoare) sunt cel mai tare pentru a rula în majoritatea cazurilor.

Schimbări de apă

O schimbare simplă a apei poate afecta semnificativ temperatura, în funcție de dimensiunea rezervorului și de volumul de apă schimbat. Mici, frecvente schimbări de apă sunt întotdeauna preferabile modificărilor mari, iar temperatura apei utilizate trebuie testată pentru a se asigura că aceasta se potrivește îndeaproape cu temperatura apei acvariului.

Echipamente defecte

Majoritatea proprietarilor de acvariu au auzit povestiri ale unui încălzitor care au rămas în poziția pe poziție și au gătit peștele. Deși acest lucru se întâmplă din când în când, este mai frecvent ca un încălzitor să nu funcționeze eficient, rezultând temperaturi neuniforme sau scăzute de apă. Dacă un termometru nu este utilizat în mod regulat, proprietarul acvariului nu poate să-și dea seama că există o problemă de încălzire până când peștele să se îmbolnăvească sau să moară. Uneori ei încă nu-și dau seama că problema subiacentă a fost un încălzitor defect. Pentru a evita problemele de încălzire neobservate, termometrele trebuie să fie întotdeauna utilizate pentru fiecare acvariu, indiferent de dimensiune. Verificați temperatura apei când alimentați peștele sau rotiți luminile în dimineața și opriți noaptea.

Adăugarea de pește noi

Încă o dată când temperatura poate avea un impact atunci când un pește nou este adus acasă de la magazinul de pește și adăugat la un rezervor existent. Temperatura apei se poate schimba în tranzit și, din nou, când peștele este adăugat la noul rezervor. Aceasta este o problemă inevitabilă, dar poate fi minimizată prin asigurarea că peștele este izolat în timpul transportului.

Hârtie este de fapt un izolator destul de bun, astfel încât să folosiți câteva pungi de hârtie pentru a plasa sacul de pește în pot ajuta. Așezați sacul de pește într-o pungă de hârtie, apoi plasați-o într-un răcitor izolat și veți reduce la minimum modificările temperaturii în timp ce transportați peștele. Acest lucru este deosebit de important în timpul temperaturii reci, precum și în perioadele de căldură extremă. Odată ce peștele au ajuns la destinație, ar trebui să fie aclimatizat înainte de a le elibera în noul acvariu.

Apă rece față de. Tropical

Un factor care este frecvent trecut cu vederea este temperatura optimă pentru pește. Nu toți peștii ca apa caldă. Peștele de acvariu se încadrează în două categorii generale, apă rece și tropicală. Peștele de apă rece preferă acvariile neinalizate și nu se află la fel de bine atunci când sunt găzduite într-un rezervor încălzit. Cel mai frecvent dintre pește rece de apă este goldfish. Alte specii includ Koi, Cloud White Mountain MinNow și unele dintre împrumci.

Peștele tropicali sunt cei care necesită apă încălzită, în general în intervalul de 75-80 ° F (24-27 ° C). Deoarece multe case nu sunt păstrate în acea zonă de temperatură zi și noapte, aceste pești necesită un acvariu încălzit. Bettas sunt un exemplu de pește foarte popular care necesită temperaturi tropicale față de capătul superior al scalei. Peștii tropicali nu trebuie păstrat cu pește de apă rece.

Temperatura de reproducere

Majoritatea peștilor necesită intervale de temperatură specifice la reproducere. Adesea, care este mai mare decât temperatura normală, dar în unele cazuri, creșterea este declanșată de o scădere a temperaturii. La reproducerea peștelui, este important să cunoașteți cerințele privind temperatura apei din speciile care sunt provocate astfel încât temperatura să poată fi manipulată într-un acvariu separat de reproducere pentru a-și satisface nevoile.

Cea mai bună temperatură

Deci, care este cea mai bună temperatură pentru peștele dvs? Depinde de specie, dar, în general, peștii tropicali sunt cei mai sănătoși în intervalul de 75-80 ° F (24-27 ° C). Peștele de apă rece face mai bine la temperaturi sub aceasta, de obicei între 60 ° și 75 ° F (15-24 ° C), dar unele dintre ele se bucură de apă cu mult sub 70 ° F, ceea ce nu este potrivit pentru niciun pește tropical.

În cele din urmă, cea mai bună temperatură va depinde de specia de pește din acvariu. Cercetarea peștelui care vă interesează înainte de a înființa un acvariu și au ales numai pe cei care au cerințe similare de temperatură și calitate a apei. Utilizați un încălzitor, termometru și verificați în mod regulat temperatura apei pentru a vă asigura că nu apar schimbări frecvente sau mari de temperatură.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Temperatura corectă a apei acvariului