Curățarea bio-bile murdare

Nu este bio-bilele din a umed / uscat sau alt tip de filtru biologic inert care merge rău. La fel ca și cu un Filtru de substanță, Este "lipsa de Întreținere adecvată"Asta le transformă într-o nitrat fabrică. Dacă le clătiți periodic și păstrați-le curate, problemele de nitrați și bio-bile ar trebui să scadă, atâta timp cât aceasta este singura sursă a problemei de nitrați din acvariu. Curățarea acestora necesită doar 30 de minute sau mai puțin.

De ce ai nevoie

  • Cinci găleți de plastic de cinci galoane
  • Nou sau folosit de apă sărată
  • Bucătărie de bucătărie din plastic
  • Set de testare Amoniac

Cum să curăț bilele bio

  1. Așezați o nouă apă sărată într-o găleată de plastic de cinci galoane sau orice alt tip de container de plastic de dimensiuni mari. Aici veți clăti și curăța bio-bilele. Dacă intenționați pentru o Schimbarea apei, Apa îndepărtată din acvariu poate fi folosită și pentru acest lucru.
  2. Opriți filtrul.
  3. Îndepărtați aproximativ 1/4 din Bio-bile din camera de filtrare și plasați-le în recipient cu apa sărată.
  4. Amestecați și răsturnați bilele de biochea în apa sărată pentru a rupe toată gunkul sau materia ecologică liberă care este blocată pe ele. Dacă sunt extrem de murdare, este posibil să trebuiască să repetați acest pas. Nu curățați bio-bilele! Doar permiteți apa sărată să facă treaba, nimic mai mult decât atât.
  5. Scoateți bio-bilele clătite și plasați-le înapoi în filtrul Bio-Camera. O bucătărie de bucătărie din plastic lucrează excelent pentru acest lucru, dar orice tip de ceașcă sau recipient mic cu găuri de scurgere în el va face. Bio-bilele ies, apa yucky rămâne în urmă.
  6. Reporniți filtrul.
  7. Testați aspectul amoniacului la fiecare câteva zile timp de o săptămână, apoi la fiecare câteva zile de la o săptămână după aceea. Dacă testele citesc aproape zero după de această dată, este OK să repetați procesul. Dacă apare amoniacul, așteptați până când citirile se îndreaptă spre zero, apoi așteptați încă câteva săptămâni după aceea înainte de a repeta procesul cu următorul lot de bio-bile.

sfaturi

  1. Această procedură se sugerează să se efectueze pe acvariile care au funcționat timp de cel puțin 4 luni, deoarece bacteriile de nitrificare au avut timp să dezvolte o populație puternică și, într-o probabilitate, bio-bilele au început să se acumuleze substanțiale, dar nu copleșitoare cantitatea de docuri (compuși organici dizolvați) pe ele.
  2. Nu folosiți niciodată apa dulce pentru a curăța bilele de bio-bile și niciodată nu curățați toate bilele de bio-bile dintr-o dată, deoarece această probabilitate va determina ca sistemul dvs. să se prăbușească. Deoarece această procedură se îndepărtează și slăbește populația bacteriilor de nitrificare prezentă pe bio-bilele pe care acvariul se bazează pentru a menține amoniac și nitrit în cec, curățați doar aproximativ 1/4 din bio-bile în timpul oricărei sesiuni de curățare.
  3. Dacă sistemul dvs. a fost difuzat cândva, spuneți mai mult de 6 luni, fără întreținere Bio-Ball, poate dura puțin timp pentru a le curăța mai întâi. După aceea, puteți determina când trebuie să se efectueze curățarea periodică pe baza modului în care este configurat sistemul dvs. individual și funcții. Veți învăța să știți când trebuie făcut.
  4. Testați pentru curățare prin agitare ușoară în sus stratul superior al bio-bilelor. Veți vedea gunk sparge. Singura problemă aici este că, în majoritatea cazurilor, masa materiei organice se stabilește în stratul inferior. Puteți să amestecați bilele de bio-din partea de jos, dar să fiți atenți să faceți acest lucru deoarece puteți obține o grămadă de gunch în rezervor dacă ieșirea filtrului merge direct în rezervor.
  5. Această procedură poate fi utilizată pentru a curăța nu numai bio-bile, ci și alte tipuri de medii de filtrare biologică.

Dacă doriți doar să curățați gunk-ul de la Bio-bile și nu-mi pasă de bacteriile care sunt pe ele, puneți-vă doar bio-bilele murdare într-un caz vechi de pernă și o conduceți prin mașina de spălat pe "blând "Ciclu cu un detergent de rufe pentru câteva minute.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Curățarea bio-bile murdare