Cum să tratați peștele pentru arsurile de amoniac

Butterfly Fish

Amoniacul arsurile nu sunt nici o glumă - pot amenința rapid viața animalelor dvs. acvatice și pot distruge mediul rezervorului. Dacă aveți pești, trebuie să știți cum arata arsurile de amoniac, unde vine excesul și cum să vă tratați peștele.

Definiție

Amoniacul este produsul rezidual al metabolismului proteic al unui pește și este excretat de branhii lor direct în apă. Cand amoniac În apa proaspătă sau sărată ajunge la un nivel toxic, pielea de pește, ochii, aripioarele și branhii sunt chimice "ars."Nivelele scăzute de amoniac în apă pot provoca o creștere a mucusului pe piele, ceea ce poate face pielea peștelui să pară palidă și poate acoperi branhii, ceea ce scade capacitatea peștelui de a respira prin bordură. Amoniacul arsurile pot duce, de asemenea, la extern și / sau intern Infecții bacteriene. Nivelurile mai ridicate de amoniac pot provoca moartea.

Semne de amoniac arsuri

Efectele arsurilor de amoniac, de obicei, nu apar până la două sau trei zile după expunere, deși creșteri rapide ale amoniacului pot provoca moartea bruscă în pește. Semnele de căutat sunt:

  • Aripioare zdrențuite sau fraied
  • Ochii norosi
  • Rapid Gilling
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Roșu blotches sau dungi

Cauze

Amoniacul arsuri pot apărea cu "Sindromul rezervorului nou." Pe parcursul Ciclismul rezervorului Într-un nou acvariu, acumularea de amoniac la un nivel toxic poate apărea mai repede decât bacteriile benefice care descompunoasele de pește pot crește. Acesta este primul pas în procesul de ciclism de azot. Este important să testați frecvent apa de acvariu pentru amoniac în noi acvarii.

În timpul transportului, indiferent dacă achiziționează pește de la un furnizor online sau de la magazinul local de pește, în cazul în care pașii preventivi nu sunt luați, nivelurile toxice ale amoniacului în sacul de transport maritim pot fi atinse într-o perioadă destul de scurtă de timp. Acest lucru se aplică la fel pentru apă într-un recipient de transport atunci când se împachetează și în mișcare pește.

În timpul procedurilor de aclimatizare, după ce ați ajuns la destinație, animalele din saci sau recipientele de transport trebuie să fie aclimate înainte de a le plasa în noua lor casă. Indiferent de metoda pe care o alegeți să faceți acest lucru, timpul prelungit în care se află în apă în timpul procesului, amoniacul va continua sau va începe să se acumuleze.

Atunci când peștele se limitează la un recipient pentru tratamentul unei boli sau boli, nu există bacterii bune biologice prezente pentru a menține amoniacul în control, care la rândul său îi permite să se acumuleze. Acest lucru se aplică și pentru tratarea animalelor într-un rezervor de carantină, deoarece multe medicamente vor ucide bacteriile benefice, de asemenea.

Dacă sunt prea multe pești și / sau alte animale, sunt adăugate prea repede la un rezervor bine condimentat sau ciclizat, problema excesului de suprasolicitare Biolod a capacității filtrului biologic de a compensa.

Tratament

Primul pas este de a reduce imediat amoniacul în apa acvariului prin efectuarea unei schimbări de apă. Testați apa utilizând un kit de testare amoniac sau o bandă de testare pentru a vă asigura că amoniacul a fost eliminat.

  • Izolați peștele într-un rezervor de carantină și urmați protocolul adecvat QT.
  • Tratați peștele în QT cu un medicament antibiotic sau antibacterian de calitate.
  • Cel mai bine este să nu tratați peștele în acvariul principal cu antibiotice. Aceste medicamente pot slăbi foarte mult și chiar ucide complet Bacteriile filtrului biologic, care la rândul său va cauza să apară un sindrom nou rezervorului sau să ducă la acvariul să trebuiască să circule din nou.

Semnele de tratament eficient pot fi de obicei văzute în trei până la cinci zile. Cu toate acestea, tratamentul trebuie continuat până când peștele mănâncă în mod normal, moment în care poate fi apoi returnat în rezervorul principal.

Prevenirea

Amoniacul este produsul primar de deșeuri azotați de pește și este foarte toxic pentru ei, dacă este permis să se acumuleze în apă. Având A Filtru biologic bun (biofilterul) va descompune amoniacul, deoarece este produs de pește, păstrându-le în siguranță. Schimbările frecvente de apă sunt, de asemenea, importante pentru a menține o bună calitate a apei. În noile acvarii, în timp ce bacteriile benefice din biofilter se stabilesc, 10% sau mai mult din apă trebuie îndepărtate și înlocuite cu apă dechlorantă în fiecare săptămână. Pentru acvarii cu biofiltre stabilite, o schimbare de 25% a apei la fiecare două până la patru săptămâni este bună. Utilizați un set de testare pentru a măsura amoniacul în apa acvariului pentru a vă asigura că este la un nivel sigur (de preferință zero).

Există, de asemenea, produse comerciale disponibile prin intermediul magazinelor de animale de companie și de pește care vor lega amoniacul în apă pentru ao face netoxice pentru pește. Acestea sunt bune de utilizat la înființarea unui nou acvariu, în timpul perioadei de ciclism și, de asemenea, utile pentru a fi utilizate atunci când se adaugă pește nou la acvariu (care mărește biolod) sau după curățarea acvariului sau filtrului (care poate reduce populația bacteriană în biofilter). Testați apa de acvariu cu benzi de testare sau kituri pentru a determina dacă este prezent amoniac, apoi adăugați produsul de neutralizare a amoniacului în conformitate cu recomandările de dozare a producătorului dacă este detectată amoniac.

Avertizare

O altă cauză a arsurilor de amoniac poate fi de la apa de la robinet care conține cloramină, care va elibera amoniac în acvariu cu schimbări de apă. Asigurați-vă că tratați apa de la robinet cu decholorinator pentru a îndepărta clorul și un neutralizator de amoniac dacă apa de la robinet conține cloramină.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. IP, Yuen. Amoniac de producție, excreție, toxicitate și apărare în pește: o revizuireFrontiere în fiziologie, Voi 1, 2010. Frontiers Media SA, DOI: 10.3389 / FPHYS.2010.00134

  2. Calitatea apei acvariului: ciclul de azot. Florida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să tratați peștele pentru arsurile de amoniac