Depanarea tensiunii fără fire într-un acvariu cu apă sărată

Butterflyfish de apă sărată într-un acvariu

Punerea aparatelor electrice, cum ar fi încălzitoarele și capotele, în apă dulce poate provoca probleme electrice. Dar când adăugați efectele corozive ale sarei la ecuație, potențialul de probleme electrice crește dramatic. Chiar Salt Creep poate provoca coroziune în metale.

Din fericire pentru acvariștii de apă sărată, echipamentele electrice vândute pentru utilizare într-un acvariu este de înaltă calitate și rareori eșuează. Cu toate acestea, dacă un aparat nu reușește și scurgeri electricitate într-un rezervor, se numește "tensiune fără stăpânire."Această tensiune fără stăpân, chiar și în cantități mici, poate provoca mai multe probleme subtile sau dramatice într-un acvariu. Mai jos sunt câteva preocupări posibile.

Eroziunea capului și a liniei laterale

Eroziunea capului și a liniei laterale (Hlle) Boala apare ca răni deschise în jurul unui cap de pește și de-a lungul liniei laterale, ca și cum ceva se erodește încet carnea. Dovezile anecdotice în acvariu, precum și observațiile peștilor apropiate de barajele hidroelectrice, indică faptul că tensiunea fără stăpân în apă ar putea fi o posibilă cauză a lui Hlle în pește.

Moarte bruscă a locuitorilor rezervorului

Uneori, acvariștii au testat pentru scurgeri de tensiune fără fire în rezervoarele lor după ce au experimentat pierderi bruște și altfel inexplicabile de pește și au descoperit că un aparat defect în rezervorul lor a fost cauza lor. Au fost defecte încălzitoare de acvariu Pe piața care au dus la pierderea completă a tuturor peștilor și a nevertebratelor în acvariile de apă sărată. Un producător a acoperit costul pierderilor pentru acești clienți și a înlocuit încălzitoarele, dar acvariștii cu încălzitoarele defectuoase ar fi preferat ca incidentele să nu se întâmple niciodată. Detectarea scurgerilor de tensiune la o etapă anterioară ar fi putut împiedica dezastrul.

Comportamentul neobișnuit al locuitorilor rezervorului

Atunci când se observă un comportament continuu ciudat, cum ar fi un model de înot rapid și jefuit sau frecvent de locuitori de rezervoare, mulți acvariști au descoperit că cauza a fost tensiune. Peștele au senzori pe corpurile lor, cum ar fi de-a lungul liniei laterale și pe nasul lor, care sunt sensibile la schimbările de energie electrică în apa din jurul lor. Când acești senzori primesc o aprovizionare continuă de electricitate anormal de mare, își aruncă sistemele din kilometru. Un exemplu de modul în care acest lucru a fost pus în avantajul nostru este în dispozitivele "rechin de respingere" pentru înotătorii și surferii care au fost dezvoltați. Aceste dispozitive emit o cantitate mică de energie electrică în apă în jurul înotătorului / surferului, pe care rechinii o iau în timp ce se apropie, constată că îi face inconfortabil și așa că înotați departe.

Cum se testează pentru tensiune fără stăpânire

  1. Achiziționați sau împrumutați un contor de tensiune. Ele pot fi găsite, în general, pentru mai puțin de 20 de dolari la cele mai multe părți ale automobilelor sau magazinelor hardware.
  2. Rotiți selectorul la o tensiune de 120 AC."
  3. Introduceți vârful sondei negre în gaura a treia sau "împământare" într-o priză electrică.
  4. Introduceți vârful metalului sondei roșii în apa acvariului.
  5. Urmăriți acul contorului pentru orice mișcare. Orice mișcare de ac indică o scurgere de tensiune în sistemul dvs. Contoarele digitale vor arăta o citire numerică.

Cum să identificați sursa de scurgere de tensiune

  • Unul la un moment dat, deconectați fiecare aparat electric (încălzitoare, pompe, lumini, răcitor) asociate cu acvariul dvs., retestarea pentru tensiune descrisă mai sus după ce fiecare unitate este deconectată.
  • Încălzitoare și pompe de apă (Powerheads) sunt cele mai frecvente cauze ale scurgerilor de tensiune. Aceste dispozitive au 120 de volți de alimentare cu energie electrică în ele, ceea ce este suficient pentru a face o mulțime de daune într-un acvariu cu apă sărată.
  • Când se găsește dispozitivul electric deteriorat, deconectați-l cu cu atenție circuitul electric. Păstrați-vă mâinile din acvariu și nu manevrați echipamentul cu mâini umede pentru a evita șocul electric.

Cum de a rezolva scurgerea de tensiune

  • Înlocuiți (recomandat) sau reparați unitatea defectă. Testați încă o dată apa de acvariu pentru a vă asigura că ați eliminat problema.
  • Instalați un simplu Probele de împământare În acvariu pentru a evita deteriorarea locuitorilor. Acestea sunt disponibile la magazinele de acvariu sau companii de alimentare cu acvariu online pentru sub 20 de dolari. Acest lucru poate avea nevoie temporar de simptomele tensiunii fără fire, dar nu vindecă cauza problemei.

Mulți acvaristici testează rezervoarele lor pentru o tensiune fără fire, ca parte a rutinei normale de întreținere a rezervorului. Detectarea unei probleme de scurgere a tensiunii în etapele sale incipiente poate ajuta la eliminarea sau reducerea problemelor în viitor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Depanarea tensiunii fără fire într-un acvariu cu apă sărată